Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Οι συγχωνεύσεις προκαλούν τεράστια αναστάτωση στα σχολεία αφού, εκτός από την ανακατάταξη των μαθητών στις τάξεις και την όποια επιβάρυνση αυτό τους προκαλεί, αλλάζει και τους/τις διδάσκοντες/ουσες των τμημάτων μετά από ένα ήδη μήνα μαθημάτων και προκαλεί σύγχυση σε προγράμματα και μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εντολή του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω σχολικής χρονιάς και πανδημίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΛΜΕ Ευβοίας καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του υπουργείου και της ΔΔΕ καθώς ζητούνται από 7 σχολεία της Εύβοιας να συγχωνεύσουν τμήματα αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών/τριών ανά τμήμα.

«Το Υπουργείο Παιδείας, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ανάλγητο του πρόσωπο, και την πλήρη απαξίωση του για την προστασία της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών, για την οποία  προσχηματικά και υποκριτικά διατείνεται πως μεριμνά, όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους στοιβάζοντας 28 έως και 32 παιδιά σε μια τάξη, αγνοώντας παντελώς το αίτημα του κλάδου από την αρχή της πανδημίας  για 15 μαθητές στο τμήμα, αλλά και δυσχεραίνει  το παιδαγωγικό έργο των συναδέλφων υποβαθμίζοντας εκ προοιμίου την ποιότητα του μαθήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ Ευβοίας.

Η ανακοίνωση:

Μια μόλις ημέρα μετά το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όπου σύσσωμος ο κλάδος διατράνωσε την αντίθεση του στην αξιολόγηση, γνωρίζοντας ότι αυτή μόνο σκοπό έχει την υποβάθμιση, συρρίκνωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου, το Υπουργείο Παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει  με το χειρότερο τρόπο την πρόθεση του για την υλοποίηση όλων αυτών.

Εν μέσω πανδημίας κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το τέταρτο, και διόλου ευκαταφρόνητο, κύμα πανδημίας, δόθηκε  εντολή για συγχώνευση εκατοντάδων τμημάτων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε όλη τη χώρα αλλά και στο νομό μας. Συγκεκριμένα ο ΔΔΕ ζητά από 7 σχολεία της Εύβοιας να συγχωνεύσουν τμήματα αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών/τριών ανά τμήμα.

Το Υπουργείο Παιδείας, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ανάλγητο του πρόσωπο, και την πλήρη απαξίωση του για την προστασία της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών, για την οποία  προσχηματικά και υποκριτικά διατείνεται πως μεριμνά, όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους στοιβάζοντας 28 έως και 32 παιδιά σε μια τάξη, αγνοώντας παντελώς το αίτημα του κλάδου από την αρχή της πανδημίας  για 15 μαθητές στο τμήμα, αλλά και δυσχεραίνει  το παιδαγωγικό έργο των συναδέλφων υποβαθμίζοντας εκ προοιμίου την ποιότητα του μαθήματος.

Και όλα αυτά για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ύπαρξη τόσων κενών στα σχολεία επιλέγοντας το δόγμα του «Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι»!

Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των κενών ως όφειλε να κάνει και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αποδεικνύει περίτρανα ότι το μόνο για το οποίο κόπτεται και αγωνιά η Υπουργός μας, είναι για το πως θα περικόψει τη χρηματοδότηση της παιδείας αφού αυτό επιτάσσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι συγχωνεύσεις προκαλούν τεράστια αναστάτωση στα σχολεία αφού, εκτός από την ανακατάταξη των μαθητών στις τάξεις και την όποια επιβάρυνση αυτό τους προκαλεί, αλλάζει και τους/τις διδάσκοντες/ουσες των τμημάτων μετά από ένα ήδη μήνα μαθημάτων και προκαλεί σύγχυση σε προγράμματα και μετακινήσεις συναδέλφων.

Όσο κι αν προσπαθεί λοιπόν η κ. Κεραμέως να μας πείσει ότι οι δείκτες της αξιολόγησης σκοπό έχουν την αναβάθμιση του σχολείου, μας λοιδορεί και μας σέρνει στα δικαστήρια για να μας υποχρεώσει να ενστερνιστούμε το «όραμα» της για τη δημόσια εκπαίδευση, οι μάσκες πέφτουν σιγά-σιγά αποδεικνύοντας ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

 

 

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Το alfavita.gr ετοίμασε έναν χρήσιμο οδηγό για τις για ψηφιακές εξετάσεις που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα -...
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Πανελλήνιες 2021: Ποιες είναι οι φετινές «κομβικές» αλλαγές
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
Κραυγές αγωνίας για την εξεταστέα ύλη στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
kerameos-vouli
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία
Αναλυτικά η τροπολογία για τη χορήγηση voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ - Ρύθμιση και για το μηχανογραφικό των πανελλαδικών 2022
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία