ειδική αγωγή παιδιά μαθητές, σχολική τάξη
Οργή διευθυντή σχολείου: «Υποδύομαι, ως Διευθυντής, τον μπαμπούλα καθημερινά κυνηγώντας 16χρνους,17χρονους και 18χρονους να φορούν μάσκες, να ελέγχω τα self tests, να μη συγχρωτίζονται στους διαδρόμους και τον αυλόγυρο! Κι έρχεται σε μια νύχτα η κυρία υπουργός της Παιδείας και συγχωνεύει τμήματα»

Συνεχίζονται οι  σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων μεσούσης της πανδημίας, με εντολή του υπουργείου Παιδείας. Στην αντίπερα όχθη εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αντιτίθενται στις συγχωνεύσεις καθώς όπως τονίζουν θα έχουν ως αποτέλεσμα αρνητικές παιδαγωγικές συνέπειες.

Ο Δημήτρης Λυμπεράκης, διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Καβάλας, εκφράζει μέσω δημοσίευσης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την έντονη αντίθεση και την οργή του για το «κύμα» συγχωνεύσεων τμημάτων, σε περίοδο πανδημίας. 

Αναλυτικά η δημοσίευση:

«Υποδύομαι, ως Διευθυντής, τον μπαμπούλα καθημερινά (και δικαίως) κυνηγώντας 16χρνους,17χρονους και 18χρονους να φορούν μάσκες, να ελέγχω τα self tests, να μη συγχρωτιζονται στους διαδρόμους και τον αυλόγυρο! Κι έρχεται σε μια νύχτα η κυρία υπουργός της Παιδείας και συγχωνεύει τμήματα στο σχολείο μου και στοιβάζει  26 και 27 μαθητές μέσα σε 35 τετραγωνικά επί 7 ώρες καθημερινά! Κι αισθάνομαι γελοίος ρε γαμωτο και οργισμένος για την υποκρισία της υπουργού και ανυποληπτος απέναντι στους ίδιους τους μαθητες και μαθήτριες μου.

Και τρελαίνομαι γιατί δεν με σέβεται και με απαξιώνει ως επιστήμονα κι ως παιδαγωγό και γιατί αντιμετωπίζει την Παιδεία ως οικονομικό μέγεθος κι όχι ως χώρο όπου σμιλευονται ψυχές και πνεύματα.Και μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας σε δημόσιο σχολείο βιώνω μια απαξίωση προς το λειτούργημα μου και μια τιμωρητική διάθεση από ανθρώπους που μισούν το δημόσιο σχολείο κι εκδικουνται εμάς που το υπερασπιζόμαστε.Και δεν μπορώ να αντιδράσω ρε γαμωτο!!!   Οργή και θλίψη μόνο!!!!»

Δείτε τη δημοσίευση:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

temponeras
Διονύσης Τεμπονέρας (εργατολόγος) στο alfavita.gr: «Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί για τις συντάξεις και το εφάπαξ»
Νέα όρια ηλικίας, μειωμένη σύνταξη, εξαιρέσεις, ανήλικα τέκνα, πλασματικά έτη, συντάξιμες αποδοχές, επικουρική σύνταξη, υπολογισμός εφάπαξ
Διονύσης Τεμπονέρας (εργατολόγος) στο alfavita.gr: «Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί για τις συντάξεις και το εφάπαξ»
δικαστήρια
Τέλος στην πολυετή δικαστική ταλαιπωρία συνταξιούχου Διευθυντή σχολείου που κατηγορήθηκε για ψευδείς ζημιές μαθητών του
Η δικαιοσύνη αποκατέστησε τον Διευθυντή Λυκείου 4 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του
Τέλος στην πολυετή δικαστική ταλαιπωρία συνταξιούχου Διευθυντή σχολείου που κατηγορήθηκε για ψευδείς ζημιές μαθητών του
εκπαιδευτικός 1.jpg
Αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές Πάσχα: Ο Απρίλιος με μόλις 12 ημέρες μαθημάτων – Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία
Σχολεία: Τον Μάρτη ετούτο άμα τον πηδήσαμε γι άλλο ένα σχολικό έτος άιντε καθαρίσαμε ...
Αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές Πάσχα: Ο Απρίλιος με μόλις 12 ημέρες μαθημάτων – Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία
Career counselors
Σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού: Γιατί «εκτοξεύεται» η ζήτηση
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας ανοίγει τον δρόμο για νέες προσλήψεις συμβούλων...
Σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού: Γιατί «εκτοξεύεται» η ζήτηση