Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
karditsa sillalitirio
Στεκόμαστε στο πλάι τους και δηλώνουμε αισιόδοξοι ότι θα τραβήξουν στο δικό τους αγώνα για ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για τα παιδιά μας και το δικό μας αγώνα για το ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ τη στιγμή που η αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς μόνο θλίψη και ντροπή μας φέρνει

Τις μαζικότατες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών χαιρετίζει ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Μάλιστα, ο Σύλλογος δηλώνει ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών για ένα δημόσιο ποιοτικό σχολείο είναι κοινός με τον αγώνα που δίνουν και οι εργαζόμενοι των ΑΕΙ για δημόσιο και ποιοτικό Πανεπιστήμιο. 

«Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα», τονίζει ο Σύλλογος.

Η ανακοίνωση

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΥΦΤΟΣ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΛΑΟΣ

Συνάδελφοι/ες

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση του κόσμου της εκπαίδευσης που με τη συμμετοχή χιλιάδων νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών σε όλη τη χώρα έδωσε ηχηρή απάντηση στα σχέδια Κυβέρνησης-Υπουργείου για διάλυση του δημόσιου σχολείου και για την κατάργηση του δικαιώματος των εργαζομένων στην Απεργία και το Συνδικαλισμό. Για τους 40.0000 μαθήτριες και μαθητές τους που μείνανε έξω από τα Πανεπιστήμια για να δοθούν πελάτες στα ιδιωτικά κολέγια με βάση 0 και στον Καιάδα της ανεργίας.

Στεκόμαστε στο πλάι τους και δηλώνουμε αισιόδοξοι ότι θα τραβήξουν στο δικό τους αγώνα για ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για τα παιδιά μας και το δικό μας αγώνα για το ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ τη στιγμή που η αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς μόνο θλίψη και ντροπή μας φέρνει.

Μετά από ενάμιση χρόνο «τηλεκπαίδευσης» το Πανεπιστήμιο άνοιξε όπως ακριβώς έκλεισε. Οι συνεχείς παρεμβάσεις μας και τα αιτήματά μας, όλο αυτό το διάστημα, για λεφτά για την Παιδεία, προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων/Καθηγητών/προσωπικού καθαριότητας, άνοιγμα καινούργιων αιθουσών δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Το κυβερνητικό αφήγημα περί προσωπικής ευθύνης των νέων κατέρρευσε παταγωδώς. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές παίρνοντας όλα τα μέσα προστασίας γύρισαν στις σπουδές τους και βρέθηκαν σε τάξεις ασφυκτικά γεμάτες, να κάθονται όρθιοι και στο πάτωμα ή να μη μπορούν καθόλου να μπουν στις αίθουσες. Κι αν τύχαινε να έχουν τεστ από δημόσιο φορέα δεν γίνονταν καθόλου δεκτοί («πρέπει» να πάνε και να πληρώσουν στα ιδιωτικά ιατρεία), σε μια επίδειξη ακραίας νομολαγνείας όταν το ίδιο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο που οι γονείς τους το έχουν χρυσοπληρώσει με τους φόρους, αδυνατεί να τους παρέχει στο ελάχιστο αυτά που νόμιμα δικαιούνται.

Καθημερινά ζούμε ακραίες καταστάσεις που δημιούργησαν διαχρονικά αυτοί που υμνούν την  αξιολόγηση και που στη δική τους αξιολόγηση της δήθεν Αριστείας παίρνουν ένα τεράστιο μηδέν.

Αντί για προσλήψεις διοικητικού προσωπικού και Καθηγητών, προσλαμβάνουν αστυνομικούς και αγοράζουν περιπολικά.
Αντί για λεφτά για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δίνουν δισεκατομμύρια για φρεγάτες και αεροπλανοφόρα.

Δεν πάει άλλο. Οι συνδέλφισσες και οι συνάδελφοι σε πολλές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου βρίσκονται στα εργασιακά όριά τους, αν δεν τα έχουν ήδη ξεπεράσει. Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες και δεν λύνονται ούτε με κινητικότητες ούτε με μετακινήσεις από το ένα στο άλλο Τμήμα. Οι ανάγκες για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους φοιτητές μας είναι τεράστιες και πλέον αδυνατούμε να το κάνουμε.

Συνάδελφοί μας δουλεύουν δίπλα μας χρόνια με συμβάσεις και άλλοι ακόμα χειρότερα δεν έχουν πληρωθεί για μήνες παρά τις πιέσεις μας. Για να μιλήσουμε λοιπόν για νομιμότητα όταν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε υπάρχουν εργαζόμενοι μήνες απλήρωτοι. Να υπενθυμίσουμε βέβαια εδώ ότι πάντα υπήρχαν και υπάρχουν οι «άριστοι» μεταξύ μας που παίρνουν και επιπλέον αμοιβές, πέραν του μισθού τους πράγμα που μας εξοργίζει στις ακραίες καταστάσεις που περνάμε σαν εργαζόμενοι.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι, ο Νόμος Κεραμέως (η κυρία που έλαβε την απάντησή της από τους δασκάλους των παιδιών μας), συνέχεια του Νόμου Γαβρόγλου, που εξέλεξε και «εκπρόσωπο» μας στη Σύγκλητο πήρε μια πρώτη απάντησή από το Σύλλογό μας: Συνεχίζουν οι δημοκρατικά εκλεγμένοι με εκλογές του Συλλόγου να παρευρίσκονται και να παρεμβαίνουν στη Σύγκλητο, μαζί με συναδέλφους και φοιτητές και με συλλογικές αποφάσεις. Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να είναι εκεί για τα προβλήματα και τα δίκια όλων μας, όπως θα συνεχίσουμε να Απεργούμε. 

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Άμεση λύση του προβλήματος της έλλειψης διοικητικού προσωπικού.
Ζητάμε προσλήψεις Καθηγητών και άνοιγμα αιθουσών άμεσα για να παρακολουθούν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια μαθήματα τα παιδιά μας όπως δικαιούνται στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού συναδέλφων καθαριότητας και κατάργηση του δουλεμπορικού θεσμού των εργολαβιών. Σε συνθήκες πανδημίας το αίτημα γίνεται ιδιαίτερα πιεστικό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τα σωματεία που με αντεργατικούς νόμους η Κυβέρνηση και οι προκάτοχοί τους θέλουν να τα καταργήσουν γιατί τα φοβούνται. ΚΑΤΩ ΧΕΡΙΑ από το δικαίωμα στην Απεργία. 
Με όλα τα παραπάνω αιτήματα το ΔΣ του Συλλόγου μας θα κάνει παρέμβαση στην επόμενη Σύγκλητο και καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να είναι στο πλάι μας. 

ΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα