Ρόδος: Καταγγελία γονέων για περιστατικά bullying σε δημοτικό
Έντονη ανησυχία γονέων για 10χρονο μαθητή σε σχολείο της Ρόδου, με επιθετική συμπεριφορά - Γροθιές, κλωτσιές, πέτρες και αδιαφορία της διεύθυνσης

Σε εξώδικη διαμαρτυρία κατέφυγαν γονείς σχολείου της Ρόδου για τα περιστατικά εκφοβισμού από 10χρονο μαθητή, τα οποία η διεύθυνση του σχολείου περνά στα ψιλά γράμματα.

Η εξώδικη διαμαρτυρία αποστέλλεται στον Συντονιστή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κοινοποιείται στο υπουργείο Παιδείας.

Τα περιστατικά bullying που σημειώνονται από τον 10χρονο μαθητή είναι εναντίον μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως αναφέρεται. Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το σχετικό έγγραφο που δημοσιοποιεί το proto.thema, o μαθητής έχει πιάσει παιδιά από τον λαιμό, έχει εκσφενδονίσει πέτρες εναντίον τους, ενώ έχει προβεί και σε βίαιες ενέργειες με χτυπήματα κατά συμμαθητών.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κινείται απειλητικά κατά άλλων παιδιών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική και την ψυχική τους υγεία. 

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με όσα αποκαλύπτουν οι γονείς, ο μαθητής ρίχνει μπουνιές στην κοιλιά των μαθητών, δίνει κλωτσιές προκαλώντας τραυματισμούς και μώλωπες, πετά και καρέκλες στους τοίχους της τάξης και στα σκαλοπάτια, ενώ έχει ακόμη προσπαθήσει, ακόμη, να πηδήξει από εσωτερικό μπαλκόνι του σχολείου, ύψους τριών περίπου μέτρων, βάζοντας σε κίνδυνο και την ίδια του τη ζωή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο μαθητής έχει ανοίξει το παράθυρο της αίθουσας διδασκαλίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, με σκοπό να βγει έξω.
Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου μαθητή, έχει προκαλέσει την αντίδραση και των κηδεμόνων καθώς δεν έχουν γίνει η απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει ο σχολικός εκφοβισμός και επισημαίνουν τα εξής «Θεωρούμε ότι δεδομένης της ήδη έως τώρα αναποτελεσματικότητας των ενεργειών σας δεν αρκεί μόνο η απλή θεσμική υπαγωγή του προβλήματος στην Επιτροπή του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης(Κ.Ε.Σ.Υ.), αλλά και να προβείτε εγκαίρως σε κάθε ενέργεια που θα θεραπεύει το πρόβλημα και θα παράσχει ασφάλεια στα παιδιά μας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν είναι αρκετές για να μαρτυρήσουν την έντονη ανησυχία που επικρατεί.

Τα περιστατικά bullying όπως αναγράφονται στην εξώδικη διαμαρτυρία

katagelia.png
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

farmaka
Δωρεάν η προληπτική αγωγή PrEP για τον HIV – Πώς θα χορηγείται
Θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων, με στόχο την προστασία ατόμων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν...
Δωρεάν η προληπτική αγωγή PrEP για τον HIV – Πώς θα χορηγείται