Bullying: Μαθητική ταινία μικρού μήκους παίρνει το πρώτο βραβείο σε ψηφιακό διαγωνισμό
Πρώτο Πανελλήνιο βραβείο για το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσ/νίκης για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Υπάρχει λύση» - Η ταινία πραγματεύεται τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό

«Υπάρχει λύση» για τον σχολικό και τον διαδικτυακό εκφοβισμό λένε οι μαθητές/τριες του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού Θεσ/νίκης, με μια όμορφη μικρού μήκους ταινία που δημιούργησαν με τη βοήθεια της δασκάλας πληροφορικής.

Η animation ταινία, που έχει διάρκεια τρία λεπτά, περιγράφει μια συνηθισμένη περίπτωση παιδιού, που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να στοχοποιηθεί από συνομηλίκους του και να πέσει θύμα εκφοβισμού.

Από τη μια, ντροπή, φόβος, αγωνία για το bullying, το οποίο όπως δείχνει και η ταινία, «μεγεθύνεται» με τη χρήση των social media. Από την άλλη, οι συζητήσεις με τον δάσκαλο και με τους γονείς, που είχαν ήδη εξηγήσει πως «Υπάρχει Λύση» και το θάρρος και η αισιοδοξία δεν αργούν για να μπορέσει ο μαθητής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η ταινία έγινε από τη σχολική ομάδα «Stop Bullying Animation Team», με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό πληροφορικής κα Ελένη Δελημπέη σε συνεργασία με την μουσικό του σχολείου κα Ηλέκτρα Καρακατσάνη στα πλαίσια του 8ου Πανελλήνιου Ψηφιακού Διαγωνισμού «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»/“Say no to bullying and cyberbullying”που διενεργούν από κοινού το British Council και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με την συμμετοχή μαθητών/τριών και σχολείων Π.Ε. & Δ.Ε. απ’ όλη την Ελλάδα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα».

Στην ομάδα του 1ου βραβείου, υπήρχε και μια μεγάλη έκπληξη, ταξίδι για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τρεις μέρες στις Βρυξέλλες στην Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να παρουσιάσουν το σχολείο τους και την δουλειά τους.

Δείτε την ταινία της φετινής διάκρισης των παιδιών «Υπάρχει Λύση»:


 

Παρελθόν στις διακρίσεις

Το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού έχει παρελθόν στις διακρίσεις. Πριν από μερικά χρόνια το 2014, οι μαθητές/τριες του είχαν βρεθεί και πάλι στην κορυφή με το τραγούδι «ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ» και συντονίστρια ξανά την ίδια εκπαιδευτικό.

«Έχουμε δύο στα δύο! Δεύτερη συμμετοχή και δεύτερη πρωτιά. Η προηγούμενη ήταν με ένα βίντεο που αφορούσε πάλι στον εκφοβισμό, ένα βίντεο κλιπ με πρωταγωνιστές τους μαθητές στο σχολείο, που τους αποτυπώνει σε ρόλο ηθοποιών σε σκηνές με περιστατικά εκφοβισμού που μπορεί να βιώσει το κάθε παιδί στο σχολικό περιβάλλον, από την αίθουσα μέχρι και το παιχνίδι στην αυλή» αναφέρει το σχολείο.


Δείτε το βίντεο που πήρε το 1ο βραβείο το 2014:


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;