Πάνω από 5.000 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία - Αναφορά Κεφαλίδου
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | INTIME
Φτάσαμε στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της χώρας είναι πάνω από 5.000, σύμφωνα με την αναφορά της Χαράς Κεφαλίδου

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, βάσει σχετικών δημοσιευμάτων στον Τύπο και αναφορών από σχολικές μονάδες όλης της χώρας, επισημαίνοντας ότι, αν και φτάσαμε στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της χώρας είναι πάνω από 5.000.

Ακολουθεί η αναφορά:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Χιλιάδες τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας 

Δημοσιεύματα στον Τύπο και αναφορές από σχολικές μονάδες όλης της χώρας, επισημαίνουν ότι, αν και φτάσαμε στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία είναι πάνω από 5.000. 

Στον δε νομό Δράμας τα κενά στην Α’ Βάθμια και Β’ Βάθμια  Εκπαίδευση είναι πάνω από 60 σε εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Δεν έχουν στελεχωθεί καθόλου τα τμήματα ένταξης, διότι υπάρχουν κενές 11 θέσεις Δασκάλων και 2 Νηπιαγωγών. Επίσης υπάρχουν κενές 2 θέσεις νηπιαγωγών για παράλληλη στήριξη καθώς και 2 θέσεις αγγλικών μειωμένου ωραρίου.

Η κατάσταση αυτή, με τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και ειδικότερα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τους μαθητές με σοβαρές ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες, σε όλη την επικράτεια, έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και στον νομό Δράμας με αποτέλεσμα την ατελή και υποβαθμισμένη λειτουργία τους.

Μετά τα ανωτέρω, σας επισυνάπτω σχετικά δημοσιεύματα καθώς και ζητώ να προβείτε στις άμεσες και απαραίτητες ενέργειες πλήρωσης των κενών για την ομαλή, εύρυθμη, ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χρήματα με επίδομα
Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ: Σενάρια για διεύρυνση του επιδόματος των 250 ευρώ στους συνταξιούχους
Σχέδια για χαλάρωση των κριτηρίων με στόχο περισσότερους δικαιούχους στο ετήσιο βοήθημα των 250 ευρώ
Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ: Σενάρια για διεύρυνση του επιδόματος των 250 ευρώ στους συνταξιούχους
Οδυσσέας Ζώρας
Οδυσσέας Ζώρας για το Πανεπιστήμιο Keele: «Δημιουργούνται ευκαιρίες για brain retain και brain regain»
«Το Keele φέρνει νέα εποχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα- Πάνω από 100 αιτήσεις καθηγητών στο νέο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο στην Αθήνα»
Οδυσσέας Ζώρας για το Πανεπιστήμιο Keele: «Δημιουργούνται ευκαιρίες για brain retain και brain regain»
Γεράσιμος Σιάσος
Γεράσιμος Σιάσος: «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών γράφει ιστορία – Ορόσημο η ίδρυση παραρτήματος στην Κύπρο»
Δήλωση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμου Σιάσου για την ίδρυση παραρτήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών στην Κύπρο
Γεράσιμος Σιάσος: «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών γράφει ιστορία – Ορόσημο η ίδρυση παραρτήματος στην Κύπρο»