paideia-ypaith
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η εγκύκλιος των μεταθέσεων - Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται το διάστημα 16-31 Οκτωβρίου

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κατόπιν σχετικού ερωτήματος αναφορικά με τις μεταθέσεις πολύτεκνων εκπαιδευτικών, διευκρινίζει ότι:

Σε απάντηση του με αρ. πρωί 1724/23-2-2020 εγγράφου σας σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τη με αρ 149629/Ε2/3-11-2020 Εγκύκλιο Μεταθέσεων, δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης ως ειδική κατηγορία, έχουν οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 13 Π.Δ. 50/96 (45 Α’), της παρ 8 του άρθρου 1 του ν 3194/03 (267 Α’). του άρθρου 17 του ν. 3402/05 (258 Α’), των παρ 1, 2 και 3 του άρθρου 6 του ν 3454/06 (75 Α) και του άρθρου 52 του ν. 4115/13 (24 Α’), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 39 του ν. 4403/16 (125 Α’). Από το κείμενο του ν. 3454/2006 (75 Α) όμως προκύπτει ότι με το άρθρο 6 παρ 1 (υποπαρ 1,2,3 και 4) αντικαταστάθηκε ολόκληρο το άρθρο πρώτο του ν. 1910/1944.

Επομένως είναι προφανές ότι εκ παραδρομής γράφτηκε στην ανωτέρω εγκύκλιο ότι εντάσσονται σε ειδική κατηγορία μετάθεσης όσοι εκπαιδευτικοί υπάγονται στις παρ. 1, 2 & 3 του άρθρου 6 του ν. 3454/06, ενώ το ορθό είναι ότι εντάσσονται όσοι υπάγονται στην παρ. 1 του άρθρου 6, η οποία αποτελείται από τις υποπαραγράφους 1, 2, 3 και 4.

Κατά συνέπεια, όσον αφορά τις μεταθέσεις, στην ειδική κατηγορία ως πολύτεκνοι εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί που υπάγονται στις περιπτώσεις του άρθρου 6 παρ.1, υποπαράγρ 1, 2, 3 του ν. 3454/ 2006 και δεν αποκτούν την πολυτεχνική ιδιότητα ισοβίως.

Θυμίζουμε ότι την άλλη εβδομάδα αναμένεται η εγκύκλιος των μεταθέσεων, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται το διάστημα 16-31 Οκτωβρίου, όπως ορίζει το άρθρο 168 του ν. 4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Επίσης, οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μετάθεσης που προβλέπονται πρέπει να υπάρχουν κατά την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Κατ’ εξαίρεση πιστοποιητικό για την απόκτηση νεογέννητου παιδιού λαμβάνεται υπόψη εάν υποβληθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Εντός της ίδιας προθεσμίας μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικά στοιχεία για μετάθεση (άρθρο 13) για λόγους υγείας που έχουν ανακύψει ή διαπιστωθεί μετά την 31η Οκτωβρίου.

Όπου προβλέπεται ως προϋπόθεση μετάθεσης η συμπλήρωση ορισμένου χρόνου υπηρεσίας, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους διενέργειας των μεταθέσεων  

Όσον αφορά στις αιτήσεις - προθεσμίες για τις μεταθέσεις των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού από φέτος ισχύει ότι οι αιτήσεις μετάθεσης υποβάλλονται από τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από την 16η έως την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους. (Άρθρο 169 του ν. 4823/2021).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδιά με τις τσάντες τους σε δημοτικό σχολείο
Αργυρούπολη: 9χρονος μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα σε Δημοτικό σχολείο (vid)
Σοκαριστική καταγγελία πατέρα: «Το παιδί ήταν ωχρό και δεν έλεγχε το χέρι του» – Τι έδειξε η διάγνωση του «Παίδων» και τι απαντά ο Δήμος
Αργυρούπολη: 9χρονος μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα σε Δημοτικό σχολείο (vid)
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη σε μαθητές για την πολιτική: «Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείτε και εσείς»
«Δεν είχα προσωπική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν με επέλεξε» - Η προσωπική διαδρομή «χωρίς πολιτικά "τζάκια"», οι θυσίες, τα δάκρυα της...
Σοφία Ζαχαράκη σε μαθητές για την πολιτική: «Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείτε και εσείς»
μαθητές για τα Τέμπη
Τέμπη: Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές – Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» φωνάζουν οι μαθητές για τα 3 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών – Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην ΑΘήνα
Τέμπη: Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές – Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα