ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Έρχεται νέα εγκύκλιος-Τι αλλάζει
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η Εγκύκλιος μεταθέσεων καθώς από φέτος οι αιτήσεις όσων εκπαιδευτικών θέλουν μετάθεση θα γίνονται από την 16η έως την 31η Οκτωβρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 13/10 ή την Πέμπτη 14/10 καθώς φέτος  οι αιτήσεις μετάθεσης θα υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς από την 16η έως την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους.

Αυτό καθορίζεται με το Άρθρο 168  του ν. 4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» στο οποίο ορίζονται και οι όροι υποβολής αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών.

Επίσης, πάλι από φέτος, οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μετάθεσης που προβλέπονται πρέπει να υπάρχουν κατά την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Κατ’ εξαίρεση πιστοποιητικό για την απόκτηση νεογέννητου παιδιού λαμβάνεται υπόψη εάν υποβληθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Μέσα στην ιδία προθεσμία μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικά στοιχεία για μετάθεση σύμφωνα με το άρθρο 13 του διατάγματος αυτού για λόγους υγείας που έχουν ανακύψει ή διαπιστωθεί μετά την 31η Οκτωβρίου.

Όπου προβλέπεται ως προϋπόθεση μετάθεσης η συμπλήρωση ορισμένου χρόνου υπηρεσίας, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους διενέργειας των μεταθέσεων  

Όσον αφορά στις αιτήσεις - προθεσμίες για τις μεταθέσεις των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού από φέτος ισχύει ότι οι αιτήσεις μετάθεσης υποβάλλονται από τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από την 16η έως την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους. (Άρθρο 169 του ν. 4823/2021)

Η ειδική κατηγορία "Πολύτεκνοι Εκπαιδευτικοί"

Τις προηγούμενες μέρες η υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή δήλωσε στη Βουλή ότι η περσινή εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών είχε λάθη επικαλούμενη το με αριθμό πρωτοκόλλου 33349/Ε2/23-3-2021 Έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το έγγραφο από το κείμενο του ν. 3454/2006 (75Α) προκύπτει ότι με το άρθρο 6 παρ. 1 (υποπαρ. 1, 2 ,3 και 4) αντικαταστάθηκε ολόκληρο το άρθρο πρώτο του ν. 1910/1944.

Άρα, σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, εκ παραδρομής γράφτηκε στη με αριθμό 149629/Ε2/3-11-2020 εγκύκλιο μεταθέσεων εκπ/κών ότι εντάσσονται σε ειδική κατηγορία μετάθεσης όσοι εκπαιδευτικοί υπάγονται στις παρ. 1, 2 & 3 του άρθρου 6 του ν. 3454/06.

Το ορθό είναι, υπογράμμισε η Ζ. Μακρή , ότι εντάσσονται όσοι υπάγονται στην παρ. 1 του άρθρου 6, η οποία αποτελείται από τις υποπαραγράφους 1, 2, 3 και 4.

Κατά συνέπεια, τονίζει η υφ. Παιδείας, όσον αφορά τις μεταθέσεις, στην ειδική κατηγορία ως πολύτεκνοι εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί που υπάγονται στις περιπτώσεις του άρθρου 6 παρ. 1, υποπαράγρ. 1, 2, 3 του ν. 3454/2006 και δεν αποκτούν την πολυτεκνική ιδιότητα ισοβίως.

Ως εκ τούτου, επισημαίνει η Ζ. Μακρή, το προαναφερόμενο έγγραφο επέχει θέση διευκρίνισης και άρσης της αντίφασης που προέκυψε μεταξύ της με αρ. πρωτ. 149629/Ε2/3-11-2020 εγκυκλίου μεταθέσεων και των διατάξεων του άρθρου 6 παρ. 1 του ν. 3454/2006 (75Α) και θα υπάρξει σχετική διόρθωση στην εγκύκλιο των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2022-2023.

Δείτε την περσινή Εγκύκλιο για τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας ΕΔΩ

Δείτε την περσινή Εγκύκλιο για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας ΕΔΩ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε γρήγορη δοκιμή στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ: Προσωρινοί πίνακες επιμορφωτών Β' για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό
Προσωρινούς πίνακες κατάταξης Επιμορφωτών Β για την Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό εξέδωσε το ΙΕΠ
ΙΕΠ: Προσωρινοί πίνακες επιμορφωτών Β' για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό
mati
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής
Ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, για τις πιέσεις του στον πραγματογνώμονα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής