Αξιολόγηση: 95% αποχή - απεργία και στον Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης
Μαζική είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αποχή - απεργία από την αξιολόγηση και στον Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης - Ο Σύλλογος καλεί στο σημερινό συλλαλητήριο

Το 95% των σχολικών μονάδων του Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης «ο Φίλιππος» συμμετέχει στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την «μάχη» κατά της αξιολόγησης και συμμετέχουν στο πανεκπαιδυετικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα,  Παρασκευή 1 Οκτώβρη, 6μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες, έπειτα από κατεπείγουσα αγωγής της υπουργού Παιδείας, η απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, κρίθηκε παράνομη σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Να σημειώσουμε ακόμα ότι πίσω από την κατάθεση της «κατεπείγουσας αγωγής» κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών κρύβεται ο αντεργατικός νόμος του Χατζηδάκη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου 

Συνάδελφοι/ισσες,

Μπροστά σε μια δεύτερη τεράστια ήττα (μετά αυτήν του περσινού Φλεβάρη-Μάρτη) από το εκπαιδευτικό κίνημα και με όπλο την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και η κυβέρνησή της καταφεύγουν στην μόνη μέθοδο που γνωρίζουν για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής τους, τον αυταρχισμό.

Ενώ δηλαδή οι εκπαιδευτικοί με συντριπτικά ποσοστά που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 90% των σχολικών μονάδων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δήλωσαν Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, η υπουργός Παιδείας προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη με βάση τις αντιαπεργιακές διατάξεις του αντεργατικού νόμου Χατζιδάκη και άλλα τραγελαφικά επιχειρήματα του τύπου ότι δεν ορίστηκε προσωπικό ασφαλείας!!!

Συνάδελφοι/ισσες,

Παρά τα ψέματα, τις απειλές και την τρομοκρατία, η Απεργία-Αποχή στο Σύλλογο μας έφτασε σήμερα στο

  • 95% των σχολικών μονάδων,
  • 27 στα 28 συνολικά Δημοτικά Σχολεία
  • και 39 από τα 42 Νηπιαγωγεία

Με παρόμοια ποσοστά σε όλη την Ελλάδα, η αποφασιστική στάση των εκπαιδευτικών προκάλεσε πανικό στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. που βλέπει να κινδυνεύει για άλλη μια φορά να μείνει στα χαρτιά η αξιολόγηση και η πολιτική κατηγοριοποίησης των σχολείων, πειθάρχησης των εκπαιδευτικών και τελικά διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας. Και μπορεί το δικαστήριο να αγνόησε τα στοιχεία και να υιοθέτησε πλήρως τα “επιχειρήματα” του Υ.ΠΑΙ.Θ., κηρύσσοντας παράνομη την Απεργία-Αποχή των Δ.Σ. των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΠΕΕΑ, αλλά ο δρόμος της σύγκρουσης μ’ αυτή την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο παραμένει ανοιχτός αλλά συνεχώς πλαταίνει!

Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες μας θα συνεχίσουμε ενωμένοι και με νέα όπλα τον αγώνα ανασχετικούς φραγμούς να στήσουμε στην αξιολογική λαίλαπα, την ανατροπή αυτής της πολιτικής να οργανώσουμε!

Καλούμε σε μια πρώτη συγκέντρωση-απάντηση στην απαγόρευση της Απεργίας-Αποχής, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, 6μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apergia-ekpaideutikon
Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς
Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα διαδηλώνουν για τις Συμβάσεις Εργασίας, τους μισθούς και την ακρίβεια
Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς
εκπαιδευτικός
Αιμοδοτική άδεια: Πόσες μέρες είναι και για πόσο διάστημα μπορεί ο αιμοδότης να κάνει χρήση
Έως 6 αιμοληψίες ή παροχές αιμοπεταλίων τον χρόνο κατ’ ανώτατο όριο.
Αιμοδοτική άδεια: Πόσες μέρες είναι και για πόσο διάστημα μπορεί ο αιμοδότης να κάνει χρήση