panelladikes-sxoleia-taksi
Nick Paleologos / SOOC
Η πρωτοφανής μαζικότητα της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή την Άνοιξη, έσπρωξε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να εξαπολύσει απειλές για να πετύχει τώρα ότι δεν πέτυχε την προηγούμενη περίοδο. Ξεσηκωμός των εκπαιδευτικών με Γενικές Συνελεύσεις

Αντί να τρομοκρατήσει άναψε φωτιές η απειλητική Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Α. Κόπτση, στην οποία επισημαίνεται αναφορικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών, πως:

Α. Η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης αποτελεί εκπλήρωση υπαλληλικού καθήκοντος και υποχρέωση, η οποία απορρέει από τους με αριθμό 4692/2020 (Α’ 111) και 4823/2021 (Α’ 136) νόμους.

Β. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Σε αναβρασμό βρίσκονται νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές σε όλη τη χώρα. Παντού οργανώνονται Γενικές Συνελεύσεις (στους καθηγητές ολοκληρώθηκαν χθες Παρασκευή), περιοδείες στα σχολεία, διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις (οι περισσότερες πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα που έρχεται) με ενεργοποίηση και συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις που έχουν γίνει μέχρι χθες χαρακτηρίζεται, τηρουμένων των αναλογιών, καλή, αν αναλογιστεί ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και εξ αιτίας των μέτρων της πανδημίας αλλά και λόγω της μεσολάβησης του Καλοκαιριού η συνοχή του εκπαιδευτικού κόσμου και η λειτουργία των σωματείων είχε εξασθενήσει. 

Στην προετοιμασία της Απεργίας - Αποχής τα σωματεία των δασκάλων και των Νηπιαγωγών έχουν προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο οργανωμένα και οι πληροφορίες που έρχονται στο alfavita μιλάνε για μεγάλη συμμετοχή στις συνελεύσεις (ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο) και αντίστοιχα μεγάλη συμμετοχή στην απεργία - αποχή. Για παράδειγμα στον Σύλλογο ΠΕ Α΄ Αθηνών η συντριπτική πλειονότητα των δημοτικών σχολείων είναι σε απεργία-αποχή με μεγάλη συμμετοχή. Επίσης  13 δημοτικά και 11 νηπιαγωγεία ευθύνης του ΣΕΠΕ «Νίκος Πλουμπίδης» πήραν απόφαση συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Παράλληλα στο χώρο των Νηπιαγωγών έχει εκδηλωθεί πρόθεση παραίτησης πολλών προϊσταμένων ως διαμαρτυρία για τις αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας και την επιχείρηση εκβιασμών, απειλών και κλίματος φόβου.

Οι Γ.Σ των καθηγητών και η σημερινή Γ.Σ Προέδρων των ΕΛΜΕ

Στις περισσότερες συνελεύσεις των καθηγητών τέθηκαν σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκαν συντριπτικά ψηφίσματα που:
                1.επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας
                2. Δίνουν εξουσιοδότηση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για την διεύρυνση της απεργίας αποχής και από την ατομική αξιολόγηση όταν εκδοθεί από την κυβέρνηση η αντίστοιχη εφαφμοστική εγκύκλιο για την ατομική αξιολόγηση
                3. Δίνουν την εξουσιοδότηση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να απαιτήσει μαζί με σωματεία και ομοσπονδίες ιδιωτικού-δημόσιου τομέα  την κατάργηση του απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη και την δια ζωής πραγματοποίηση συνελεύσεων και εκλογών στα σωματεία

                4. Μεταφέρουν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ τη απόφαση να μη χρησιμοποιείται ο εμβολιασμός ως μέσο διάκρισης και διχασμού των εργαζομένων ή καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.

Και οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν από τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της χώρας μέσα από τις ΕΛΜΕ δείχνουν ότι μετά το πρώτο μούδιασμα τα σχολεία μπαίνουν στην απεργία - αποχή της ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης  τα μέχρι τώρα σχολεία  όπου συλλογικά οι εκπαιδευτικοί τάχθηκαν με την απεργία αποχή και υπέγραψαν τη δήλωση της ΟΛΜΕ είναι:

1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 3ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 5ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 2ο ΓΕΛ Ευόσμου, 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης,  2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, 1ο ΓΕΛ Μενεμένης, 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού, 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, ΓΕΛ Καλλιθέας, Γυμνάσιο  Ασσήρου,  Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις 5ο Ωραιοκάστρου (Μελισσοχώρι), 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Διαβατά).

Στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας 6 στα 6 σχολεία που έγιναν συνεδριάσεις αποφασίστηκε απεργία - αποχή

Σήμερα Σάββατο 25/9/21 στις 11.00 π.μ. στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, Αμπελόκηποι, Στάση ΜΕΤΡΟ: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ) θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας η οποία θα αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Πιερρακάκης
Προσλήψεις Εκπαιδευτικών - "Βόμβα" : Σε δυο φάσεις οι προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών (για ειδική αγωγή;)
Στον διπλασιασμό του αριθμού του προσωπικού παράλληλης στήριξης μαθητών προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος...
Προσλήψεις Εκπαιδευτικών - "Βόμβα" : Σε δυο φάσεις οι προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών (για ειδική αγωγή;)
zetta_makri
Ζέττα Μακρή για Θεσσαλία: Η τηλεκπαίδευση είναι έσχατη λύση, οι ειδικοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο
Μακρή: Η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της είπε κατηγορηματικά ότι οι Δήμοι θα κλείσουν καθολικά τα σχολεία στη Θεσσαλία.
Ζέττα Μακρή για Θεσσαλία: Η τηλεκπαίδευση είναι έσχατη λύση, οι ειδικοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο