ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
sxoleia-foto-apolimansi-memaska
Nikos Libertas / SOOC
Η επίθεση σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Καλαμαύκας, στην Ιεράπετρα - Ο αρνητής γονέας προπηλάκισε και απείλησε τον εκπαιδευτικό

Επίθεση δέχθηκε εκπαιδευτικός από γονέα-αρνητή στο δημοτικό σχολείο Καλαμαύκας, στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, ο εκπαιδευτικός εφάρμοσε πιστά το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και απαγόρευσε την είσοδο στο σχολείο σε μαθητή που δεν φορούσε μάσκα και δεν είχε υποβληθεί στον απαιτούμενο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test).

Τότε, ο γονέας του μαθητή προχώρησε σε αήθη φραστική επίθεση, προπηλακισμό και απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τους γονείς να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, ενώ καλούν τη ΔΟΕ να στηρίξει ηθικά και νομικά τα θύματα των επιθέσεων και ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»:

Καταδικάζουμε την επίθεση γονέα σε βάρος εκπαιδευτικού

Τα περιστατικά προπηλακισμών εκπαιδευτικών, που έφτασαν μέχρι να δεχθούν μηνύσεις και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τα θεσπισμένα από την πολιτεία μέτρα προστασίας ενάντια στη διάδοση της πανδημίας, είναι δείγμα μιας κοινωνίας βυθισμένης στον φανατισμό. Ευτυχώς είναι λιγοστές και θλιβερές οι εξαιρέσεις των γονέων που θεωρούν ηρωική πράξη να εκτονώσουν την όποια αγανάκτησή τους, επιτιθέμενοι στους συνήθεις σάκους του μποξ, που φταίνε για τα πάντα: τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας, έχουν δείξει υπευθυνότητα και επαγγελματισμό και λειτουργούν τα σχολεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αποτελεί, πραγματικά, ντροπή να απειλούνται και να υβρίζονται επειδή απλά κάνουν τη δουλειά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αήθη φραστική επίθεση, τον προπηλακισμό και τις απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητα από γονέα κατά του Προϊσταμένου του Δημοτικού Σχολείου Καλαμαύκας.

Ο εκπαιδευτικός έκανε το «έγκλημα», να εφαρμόσει πιστά το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και να απαγορεύσει την είσοδο στο σχολείο σε μαθητή που δεν φορούσε μάσκα και δεν είχε υποβληθεί στον απαιτούμενο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test). Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την πλήρη και ολόθερμη συμπαράστασή του στον εκπαιδευτικό που εκτελώντας άψογα το εκπαιδευτικό του λειτούργημα αντιμετώπισε την επίθεση με νηφαλιότητα και σύνεση προστατεύοντας τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες αλλά και τον εαυτό του από τα χειρότερα.

Καλούμε τους γονείς να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές. Να μη διστάζουν να επικοινωνούν με τους εκπαιδευτικούς και να συζητάνε μαζί οτιδήποτε σχετικό με τη φοίτηση των παιδιών τους. Με καλή διάθεση και ειλικρινή διάλογο μπορούν να λυθούν παρεξηγήσεις και προβλήματα.

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε., άμεσα, να στηρίξει ηθικά και νομικά τους εκτεθειμένους σε επιθέσεις  εκπαιδευτικούς και να αναλάβει πρωτοβουλίες, στα πλαίσια της νομιμότητας, για την αποκατάσταση του κύρους και της ηθικής βλάβης την οποία εκείνοι υπέστησαν.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, να πάψει να είναι απαθής θεατής και να προστατέψει έμπρακτα και αποτελεσματικά τους εκπαιδευτικούς λαμβάνοντας μέτρα ουσίας. Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αφεθούν ήσυχοι και απερίσπαστοι να επιτελέσουν το έργο τους.

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος                                                        Η Γενική Γραμματέας

Γιάννης Πασπαράκης                                         Σταυρούλα Δατσέρη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις: 25.000 θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς-Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Προκηρύξεις - ΑΣΕΠ: «Προσεχώς» Νέες 1.062 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Νέα επίθεση: Σε «ομηρία» Κεραμέως και οι εκλογές των εκπαιδευτικών!

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα