pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
«Το σχολείο δεν είναι χώρος αντεγκλήσεων και καυγάδων», τονίζει ο ΣΕΠΕ των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, αναφορικά με τις επιθέσεις κατά εκπαιδευτικών από γονείς

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, στην οποία τοποθετούνται στο επίκαιρο θέμα περί μηνύσεων εκπαιδευτικών από γονείς για το θέμα των μέτρων κατά του κορονοϊού. 

Καταγγέλλει πως σε νηπιαγωγείο του Πύργου και σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, οι γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο παρά το γεγονός πως δεν φορούσαν μάσκα και δεν έδειξαν τη Σχολική Κάρτα για τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί πως τα εν λόγω μέτρα προβλέπονται από ΚΥΑ και εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας. 

«Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλείας καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια επίθεσης εναντίον μας, η οποία αφορά στην τήρηση των νόμων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών και μαθητριών μας», τονίζει χαρακτηριστικά. 

Εμείς όμως τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το σχολείο δεν είναι ρινγκ. Δεν είναι δικαστήριο. Δεν είναι χώρος αντεγκλήσεων και καυγάδων. Το σχολείο είναι ο χώρος που οι μαθητές βρίσκουν ασφάλεια, μαθαίνουν να σέβονται την άποψη των άλλων και να υποστηρίζουν με επιχειρήματα τη δική τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θέμα: Μετά τις μηνύσεις, τι;

Σειρά είχαν σχολεία της περιοχής του Πύργου να αντιμετωπίσουν αντιδράσεις γονέων κατά των μέτρων που ορίζονται για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων στην περίοδο της πανδημίας.
Σήμερα, σε Νηπιαγωγείο του Πύργου και Δημοτικό Σχολείο της ευρύτερης περιοχής, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και επίδειξη της Σχολικής Κάρτας για Covid-19, όπως προβλέπεται από τις ΚΥΑ και τις εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ.

Τόσο κατά του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, όσο και κατά της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου υπεβλήθησαν μηνύσεις με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εσχάτης προδοσίας και του βασανισμού. Οι συνάδελφοί μας κλήθηκαν από την Αστυνομία και έλαβαν γνώση του περιεχομένου των μηνυτήριων αναφορών που κατατέθηκαν από τους γονείς.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλείας καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια επίθεσης εναντίον μας, η οποία αφορά στην τήρηση των νόμων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών και μαθητριών μας. 
Το σχολείο εμπλέκει εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε μια συνεργατική διαδικασία, η οποία, για να προχωρήσει ανεμπόδιστα, θα πρέπει να στηρίζεται στον δημοκρατικό διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων, ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί που οδηγούν σε χάσμα και τελικά, σε αναπόφευκτη σύγκρουση. Οι μόνοι χαμένοι από μια τέτοια κατάσταση είναι οι μαθητές και ως εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.

Οι υπερβολικές αντιδράσεις κατά των μέτρων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με θωράκιση του εκπαιδευτικού και του έργου που καλείται να επιτελέσει. Ο εκπαιδευτικός τέθηκε στο στόχαστρο, επειδή εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Από την άλλη, γονείς θέτουν σε κίνδυνο τη φοίτηση των παιδιών τους, απαιτώντας τη μη εφαρμογή των μέτρων αυτών, αντιμετωπίζοντας ως «σάκο του μποξ» τους εκπαιδευτικούς.
Εμείς όμως τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το σχολείο δεν είναι ρινγκ. Δεν είναι δικαστήριο. Δεν είναι χώρος αντεγκλήσεων και καυγάδων. Το σχολείο είναι ο χώρος που οι μαθητές βρίσκουν ασφάλεια, μαθαίνουν να σέβονται την άποψη των άλλων και να υποστηρίζουν με επιχειρήματα τη δική τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται. Με το παράδειγμά μας όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, οφείλουμε να τους αποδείξουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.  

Η Κυβέρνηση και το Υουργείο Παιδείας όμως, έπρεπε ήδη να έχουν λάβει μέτρα ώστε να προλάβουν τις συγκρούσεις και να προχωρήσουν στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των εκπαιδευτικών και την αποφυγή παρόμοιων, δυσάρεστων περιστατικών από γονείς που αρνούνται να πειθαρχήσουν σε όσα μέτρα ορίζονται. Αλλά μάλλον είναι πιο εύκολο και ανώδυνο να ασχοληθούν με την αξιολόγηση των αθωράκιστων εκπαιδευτικών, των υποστελεχωμένων σχολείων και των ακατάλληλων σχολικών κτιρίων. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο θέμα, ώστε να μην κινδυνεύσει περαιτέρω η δια ζώσης διδασκαλία, η οποία σε κάθε περίπτωση ακροβατεί λόγω της πανδημίας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα
Απολογείται σήμερα ενώπιον του ΜΟΔ ο Δ.Λιγνάδης- Τι θα ισχυριστεί για τις κατηγορίες και τους καταγγέλλοντες και πού θα αποδώσει τις σοβαρότατες...
Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα
Διώξεις 8 φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης: «Πρώτη φορά μετά τη χούντα απειλούνται με τόσο βαριές ποινές συνδικαλιστές φοιτητές»
Διαδήλωση για τις διώξεις σε βάρος 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 13:00 στο αστυνομικό τμήμα Χανίων
Διώξεις 8 φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης: «Πρώτη φορά μετά τη χούντα απειλούνται με τόσο βαριές ποινές συνδικαλιστές φοιτητές»
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς
Οι διορισμοί των εκπαιδευτικών ένα από τα θέματα της σημερινής ατζέντας της συνάντησης Υπουργείου Παιδείας - ΟΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς