ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Διαμαρτυρία για τον ελλιπή εορτασμό της ημέρας σχολικού αθλητισμού
Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης σχετικά με τον ελλιπή εορτασμό της ημέρας σχολικού αθλητισμού

Την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με τον ελλιπή εορτασμό της ημέρας σχολικού αθλητισμού εκφράζει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης.

Με σχετική επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, αναφέρει ότι ο εορτασμός της συγκεκριμένης ημέρες αντιμετωπίστηκε για άλλη μια φορά «διεκπεραιωτικά, ως μία αγγαρεία η οποία αποτελεί αναπόφευκτη υποχρέωση», προσθέτοντας -μεταξύ άλλων- πως σε πολλές περιπτώσεις οι δραστηριότητες, οι οποίες προτάθηκαν βάσει της εγκυκλίου να εκτελεστούν, μπορεί να αποκλείονταν εξαιτίας των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2.

Αναλυτικά η επιστολή:

Σύμφωνα με την με αριθμό Φ.1/ 117585 /Δ5/20-09-2021 εγκύκλιο του υπουργείου σας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, να προβούν, κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Δυστυχώς, για μία ακόμα σχολική χρονιά ο εορτασμός αυτός αντιμετωπίζεται από το υπουργείο σας και την αρμόδια Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής απλά διεκπεραιωτικά, ως μία αγγαρεία η οποία αποτελεί αναπόφευκτη υποχρέωση.

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου και η κοινοποίησή της στις σχολικές μονάδες, τρεις μόλις ημέρες πριν από την ημερομηνία του εορτασμού; Λαμβάνετε κύριοι υπόψη σας το γεγονός της πανδημίας, που δυσχεραίνει τις εκδηλώσεις αυτού του είδους στα σχολεία; Σε πολλές περιπτώσεις οι δραστηριότητες, οι οποίες προτείνονται βάσει της εγκυκλίου σας να εκτελεστούν, μπορεί να αποκλείονται εξαιτίας των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2.

Με ποιο τρόπο οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των σχολείων θα μπορέσουν, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω, να διοργανώσουν μόλις σε δύο ημέρες αξιοπρεπώς, όπως της αξίζει, τους εορτασμούς για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, όταν μάλιστα αυτή συμπίπτει με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, όταν σε όλα τα σχολεία της γηραιάς ηπείρου μας, της Ευρώπης, θα στηθεί ένα εορταστικό «πανηγύρι» - ύμνος στην Φυσική Αγωγή και στον σχολικό αθλητισμό. Για να μην αναφερθούμε σε μία αντικειμενική δυσκολία που προκύπτει από την μη συγκέντρωση ακόμα των Α.Δ.Υ.Μ. (Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητή).

Για να εξυπηρετηθεί άρτια ο σκοπός, στον οποίο η ίδια η εγκύκλιός σας αναφέρεται, δηλαδή η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα έπρεπε να έχει η εγκύκλιός σας εκδοθεί, αν όχι από τα τέλη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, να αναφέρει αναλυτικά τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που προτείνονται να διενεργηθούν και να περιλαμβάνει με σαφήνεια και λεπτομερώς τα ειδικότερα μέτρα προστασίας από την διασπορά του κορωνοϊού που θα πρέπει να ληφθούν για τον ασφαλή εορτασμό.

Γιατί εκτός από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, που καλούνται για μία ακόμα φορά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, σχεδόν αβοήθητοι, για να φέρουν σε πέρας τον εορτασμό της λαμπρής αυτής ημέρας, θα πρέπει και το υπουργείο σας, δια της αρμόδιας Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην διοργάνωση του εορτασμού αυτού, ο οποίος αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για να επιτύχουμε όλοι μαζί να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας την αγάπη για την άθληση και την ευγενή άμιλλα, μέσω εκδηλώσεων, σημαντικών καλεσμένων από τον χώρο του αθλητισμού, διαλέξεων, αθλητικών δρώμενων και άλλων.

Πόσες άλλες τόσο μεγάλες ευκαιρίες υπάρχουν στα σχολεία, κατά την διάρκεια του σχολικού έτους, προκειμένου να καταδειχθεί η αξία του Αθλητισμού και η συμβολή του στην κοινωνικοποίηση και την ομαλή σωματική και πνευματική διάπλαση των μαθητών της πατρίδας μας;

Αναμένουμε να εισακουστεί η προτροπή μας και από την επόμενη σχολική χρονιά να οργανωθεί ο εορτασμός με την αρτιότητα και την λαμπρότητα που αξίζει στην Ημέρα αυτή. Επίσης, να έχουμε όλοι υπόψη μας ότι ο σχολικός αθλητισμός στη χώρα μας θα εορταζόταν καλύτερα εάν αυξάνονταν οι ώρες Φυσικής Αγωγής στα σχολεία σύμφωνα με τις επιταγές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και το μάθημα διδασκόταν κατά αποκλειστικότητα από Παιδαγωγούς - Αθλητικούς επιστήμονες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Καλό, επίσης, θα ήταν να εξαγγείλει η κυρία Υπουργός και ένα πανελλήνιο πρόγραμμα βελτίωσης των σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πόντιουμ, ομιλία, άνδρας, διαδήλωση, συγκέντρωση
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
«Απέναντί μας έχουμε μια διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων ως εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ως κόστος» -...
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
perama katadioksi
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με ένα...
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
μίνα γκάγκα σχολεία
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα προσπαθήσουμε να λύνουμε προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία και στις δομές υγείας ώστε να...
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»