ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Διαδικτυακή συνάντηση για τις προοπτικές των Φιλοσοφικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών
Διαδικτυακή συνάντηση για τις προοπτικές των Φιλοσοφικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Αποστόλη Δημητρόπουλου

Διαδικτυακή συνάντηση με τους αντιπρυτάνεις ακαδημαϊκών υποθέσεων, τους κοσμήτορες και τους προέδρους των τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών και των Σχολών Ανθρωπιστικών Επιστημών πραγματοποίησε την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Αποστόλης Δημητρόπουλος.

Θέμα της συνάντησης ήταν οι προοπτικές των Φιλοσοφικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εισαγωγικών εξετάσεων και την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη αναδιάρθρωσης της στρατηγικής των πανεπιστημίων για το μέλλον, καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 2021-2027 για την προώθηση της διεθνοποίησης των πανεπιστημίων και την περαιτέρω ανάπτυξη των ανθρωπιστικών σπουδών στη χώρα μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής  Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθηγητής Περικλής Μήτκας, και ο επιστημονικός υπεύθυνος της διαδικτυακής πύλης «STUDY IN GREECE» για τη διεθνή προβολή των ΑΕΙ, αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Μιχαλακέλης.

Ο Γενικός Γραμματέας και Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, επεσήμανε τη εξαιρετική δυναμική και την αποτελεσματικότητα των επικοινωνιακών μηχανισμών που έχουν τεθεί στη διάθεση των ελληνικών πανεπιστημίων  για την προώθηση των ξενόγλωσσων προγραμμάτων τους στο εξωτερικό και στην ελληνική ομογένεια.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής  Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθηγητής Περικλής Μήτκας, παρουσίασε στοιχεία λειτουργίας των Φιλοσοφικών Σχολών και των Σχολών Ανθρωπιστικών Επιστημών και τόνισε την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του στρατηγικού προσανατολισμού των πανεπιστημίων.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της διαδικτυακής πύλης «STUDY IN GREECE», αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Μιχαλακέλης, παρουσίασε τις δυνατότητες της πλατφόρμας και την χρησιμότητά της στη διεθνή προβολή των προγραμμάτων των ΑΕΙ και στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.  

Οι προτάσεις των ΑΕΙ για τον επανασχεδιασμό της στρατηγικής και τις νέες προοπτικές των ανθρωπιστικών σπουδών αναμένεται να καταθετούν στο Υπουργείο Παιδείας από τα πανεπιστήμια, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως, στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας
Ο Ρουβίκωνας έκανε παρέμβαση στο σπίτι της Ν.Κεραμέως - Η απάντηση της υπουργού
Μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι της υπουργού Παιδείας το βράδυ του Σαββάτου. Δήλωση της Νίκης Κεραμέως και του Γ. Οικονόμου για...
Ο Ρουβίκωνας έκανε παρέμβαση στο σπίτι της Ν.Κεραμέως - Η απάντηση της υπουργού
Σχολεία: Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του υπουργείου να προγραμματίσει εθνικές εξετάσεις την Άνοιξη;
Επιχειρείται οι εκπαιδευτικοί να χρεώνονται την επιτυχία ή αποτυχία των μαθητών τους και η διοίκηση του σχολείου να χρεώνεται με τη σειρά της την...
Σχολεία: Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του υπουργείου να προγραμματίσει εθνικές εξετάσεις την Άνοιξη;
Κορονοϊός - Σχολεία: Αστραπιαία η μετάδοση - Τι δείχνει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης
Όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτικά του αστραπιαίου τρόπου με τον οποίο μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μεταξύ μαθητών στη σχολική...
Κορονοϊός - Σχολεία: Αστραπιαία η μετάδοση - Τι δείχνει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης