ΑΕΙ-Οικονόμου: πάνω από το 73% των φοιτητών έχουν κάνει τουλάχιστον 1 δόση ή έχουν νοσήσει
Πάνω από το 87% του προσωπικού των ΑΕΙ και πάνω από το 73% των φοιτητών έχει εμβολιαστεί σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Πάνω από το 73% των φοιτητών έχουν κάνει τουλάχιστον 1 δόση ή έχουν νοσήσει τόνισε με σημερινές του δηλώσεις ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας πως είναι ιδιαίτερα υψηλά και τα ποσοστά του προσωπικού εμβολιασμού των ΑΕΙ, μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί, καθώς πάνω από το 87% έχουν κάνει και τις 2 δόσεις, ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό είναι ακόμη πιο υψηλό, καθώς πηγαίνει στο 91%.

«Θεμέλιο κάθε προηγμένης πολιτείας είναι η ποιοτική παιδεία των νέων. Βασισμένοι στην αρχή αυτή προετοιμάσαμε μεθοδικά και μελετημένα, επί πολλούς μήνες, ένα σχέδιο επαναλειτουργίας δια ζώσης όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης» είπε ο Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση διασφαλίζει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την υγειονομική ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Ο στόχος μας είναι τα παιδιά να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον και να απολαμβάνουν τα αγαθά της παιδείας: Μαθησιακά, κοινωνικά και ψυχολογικά. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε με ικανοποίηση το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών και των φοιτητριών, καθώς και των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια» είπε.

Η γενιά της μόρφωσης, οι άνθρωποι της επιστήμης και της έρευνας, μας δείχνουν το δρόμο, μας δίνουν λαμπρό παράδειγμα. Η υπευθυνότητά τους αποδεικνύει ότι ζητούν τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Α.Ε.Ι.. Και είμαστε έτοιμοι κι αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί άμεσα, από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στα Πανεπιστήμια» είπε και πρόσθεσε «είμαστε εδώ για να λύσουμε, μαζί με τις Πρυτανικές Αρχές, όποια προβλήματα παρουσιαστούν».

«Από τη στιγμή που οι φοιτητές κι οι φοιτήτριες μας στέλνουν το μήνυμα, είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό διακηρύξει -και θεσμικά έχει αποφασίσει γι' αυτό- ότι τάσσεται υπέρ της δια ζώσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και η δέσμευσή μας ισχύει, αφού ο εμβολιασμός και τα υγειονομικά δεδομένα μας το επιτρέπουν» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημογραφικο
Δημογραφική «ασφυξία» στην Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2026
Η σταθερή υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων λαμβάνει πλέον διαστάσεις κρίσης, πλήττοντας με ιδιαίτερη σφοδρότητα την ελληνική περιφέρεια
Δημογραφική «ασφυξία» στην Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2026
χοτζογλου
Στο πειθαρχικό ξανά η Χρύσα Χοτζόγλου: Κάλεσμα για πανελλαδική απεργία στις 29 Απριλίου ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν επιχείρηση «βιομηχανίας διώξεων» από το Υπουργείο Παιδείας
Στο πειθαρχικό ξανά η Χρύσα Χοτζόγλου: Κάλεσμα για πανελλαδική απεργία στις 29 Απριλίου ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών
ΕΦΚΑ
Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε 2,6 εκατ. δικαιούχους
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 20 Απριλίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026, αναμένεται να πιστωθούν συνολικά 1.366.334.451,81 ευρώ, τα οποία...
Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε 2,6 εκατ. δικαιούχους