ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Έντονη δυσαρέσκεια για ΕΒΕ και κενές θέσεις

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) εκφράζει η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πανεπιστημιακοί τονίζουν επίσης ότι το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ  επιφέρει τη σταδιακή, αλλά σταθερή απορρύθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης μέσω της προώθησης χιλιάδων νέων που διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη μόρφωση σε -συχνά- αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικά κολέγια με υψηλά δίδακτρα, καθώς και  την αποδυνάμωση και το σταδιακό μαρασμό πολλών Τμημάτων, κυρίως σε περιφερειακά Ιδρύματα, αλλά και τη στρατηγική απαξίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου λόγω της περαιτέρω μείωσης του τακτικού προϋπολογισμού των Ιδρυμάτων από την πολιτεία.

Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν δημοσιοποιήσει πολλά ιδρύματα.

Η ανακοίνωση

Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην 110η/3-9-2021 συνεδρίασή της, συζήτησε διεξοδικά το θέμα των εισακτέων φοιτητών και φοιτητριών στα Πανεπιστήμια με βάση την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω:


1. Εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις πάνω από 14.000 θέσεις που θα μείνουν κενές σε πανεπιστημιακά τμήματα που παρέχουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης εξαιτίας του άδικου, καθότι μη βασισμένου σε καμία ακαδημαϊκή λογική, αποκλεισμού χιλιάδων υποψηφίων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.


2. Διατυπώνει τον διαρκώς αυξανόμενο προβληματισμό της σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες του νέου συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, με κυριότερες από αυτές:


• την όξυνση των καταστάσεων κοινωνικο-επαγγελματικής ανισότητας εξαιτίας της αναπαραγωγής ενός, χαρακτηριστικού των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, μηχανισμού μετασχηματισμού της κοινωνικής ανισότητας σε εκπαιδευτική ανισότητα,
• τη σταδιακή, αλλά σταθερή απορρύθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης μέσω της προώθησης χιλιάδων νέων που διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη μόρφωση σε -συχνά- αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικά κολέγια με υψηλά δίδακτρα,
• την αποδυνάμωση και το σταδιακό μαρασμό πολλών Τμημάτων, κυρίως σε περιφερειακά Ιδρύματα, αλλά και τη στρατηγική απαξίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου λόγω της περαιτέρω μείωσης του τακτικού προϋπολογισμού των Ιδρυμάτων από την πολιτεία –συνάρτηση του οποίου αποτελεί ο αριθμός φοιτητών και των φοιτητριών, την επερχόμενη, βίαιη, στηριζόμενη μόνο σε οικονομικά κριτήρια, αναδιαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη.


3. Υποστηρίζει τα πάγια αιτήματα πολύπλευρης στήριξης του δημόσιου Πανεπιστημίου προκειμένου αυτό να μπορεί να ανταποκρίνεται ανεμπόδιστα τόσο στη μορφωτική του αποστολή, όσο και στο ρόλο του ως θεσμός διασφάλισης ουσιαστικά ίσων ευκαιριών κοινωνικής ένταξης και προόδου των νέων της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Απίστευτες εικόνες στην Κέρκυρα: Εκπαιδευτικοί έβγαζαν αγκαλιά τους μαθητές από τα πλημμυρισμένα σχολεία

Πανελλαδικές 2022: Ο «γρίφος» των νέων Μηχανογραφικών Δελτίων

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 60.000 απογραφείς

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί διαδήλωση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Ένα μεγάλο τμήμα των ΕΛΜΕ έρχεται στη Γ.Σ των Προέδρων με αποφάσεις συνέχισης της απεργίας αποχής στην αξιολόγηση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
Ισόβια κάθειρξη επέβαλε στον 62χρονο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης - Το πτώμα της γυναίκας δεν έχει βρεθεί έως σήμερα
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  
Πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας για την προσεχή Δευτέρα (18/10), Τρίτη (19/10) και Τετάρτη (20/10) από...
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας