Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ανήκουν στη σφαίρα αρμοδιοτήτων της κ. Κεραμέως. Τα ίδια τα ζητήματα της ισονομίας και της προστασίας της προσωπικότητας αποτελούν ζητήματα Παιδείας. Και τι κάνει για αυτά η υπουργός; Κάλυψε τους εργαζόμενους; Στηλίτευσε την έκθεση ανηλίκων»; - Γράφει ο Χρήστος Σουρουλής

Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του αγιασμού σε Λύκειο της Φλώρινας, ο ιερέας που τον τελούσε μίλησε σε έντονο ύφος στη διευθύντρια επειδή εκείνη επέμενε στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, κάτι που - υποτίθεται - και το ίδιο το ΥΠΑΙΘ απαιτεί.

Χτες, ιστοσελίδα δημοσιεύει τα ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου και της νηπιαγωγού τους. Το δημοσίευμα αναπαράγεται από τον συμπολιτευόμενο βουλευτή κ. Μπογδάνο.

Στην πρώτη περίπτωση, που δεν είναι η μόνη παρόμοια, στοχοποιούνται (αν λάβουμε υπόψη και το ότι όλα αυτά τα βίντεο κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο), εκπαιδευτικοί επειδή απλά επιδεικνύουν "υπηρεσιακή συνέπεια" (για να αναφέρουμε και έναν δείκτη αξιολόγησης....).

Στη δεύτερη, πάλι στοχοποιείται εκπαιδευτικός και - ακόμα χειρότερα, πολύ χειρότερα! - μικροί μαθητές (που απλά στερούνται "ελληνικού DNA").

Και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ανήκουν στη σφαίρα αρμοδιοτήτων της κ. Κεραμέως. Τα ίδια τα ζητήματα της ισονομίας και της προστασίας της προσωπικότητας αποτελούν ζητήματα Παιδείας. Και τι κάνει για αυτά η υπουργός; Κάλυψε τους εργαζόμενους; Στηλίτευσε την έκθεση ανηλίκων;

Όχι. Γιατί; Γιατί ο εκφοβισμός και η "πειθάρχηση" των εκπαιδευτικών είναι και δικές της επιλογές. Ίσως θέλει να έχει το μονοπώλιο βέβαια, αλλά, τέλος πάντων, δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας αν το κάνουν άλλοι. Πολλώ δεν μάλλον εάν αυτοί είναι "δικά μας παιδιά".

*Χρήστος Σουρουλής, φιλόλογος Πειραματικού ΓΕΛ Ρεθύμνου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κλειστοι παιδικοι σταθμοι
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ
Έκτακτα μέτρα λόγω της κακοκαιρίας "ΕΛΠΙΣ" - Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, λόγω της...
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ