Νέα Σμύρνη: Τέσσερα νηπιαγωγεία στεγάζονται σε αμφιθέατρο ΕΠΑΛ (Vid)
Τέσσερα νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης στεγάζονται σε αμφιθέατρο ΕΠΑΛ και χωρίζονται με... νοβοπάν - Νήπια στοιβάζονται σε κοντέινερ στου Ζωγράφου, ενώ στην Πάτρα νηπιαγωγείο στεγάζεται στο ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας

Σοβαρά προβλήματα στη στέγαση των νηπιαγωγείων παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες και τις καταγγελίες των γονέων για το ζήτημα της προσχολικής αγωγής.

Μετά το σχολείο-«φυλακή» στην ανατολική Θεσσαλονίκη και τα... κλειδωμένα νήπια στον Εύοσμο, στη Νέα Σμύρνη στεγάζονται τέσσερα νηπιαγωγεία σε αμφιθέατρο που ανήκει σε ΕΠΑΛ. Μάλιστα, αντί να χωρίζονται με τοίχο, χωρίζονται με... νοβοπάν!

Σύμφωνα με βίντεο που παρουσιάζει το Mega, ο πατέρας ενός μικρού μαθητή καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο το πρώτο σχολείο του παιδιού του. Είναι ένα από τα ένα νηπιαγωγεία, το ένα κολλητά στο άλλο, χωρισμένα με νοβοπάν και δίπλα σε μαθητές του Λυκείου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι γονείς θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης και τα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Από ένα μικρό παραθυράκι θα παίρνουν αέρα οι μικροί μαθητές στο 54ο νηπιαγωγείο της Πάτρας εν μέσω πανδημίας, καθώς το σχολείο τους στεγάζεται στο ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας. Οι αίθουσες είναι μικρές και με δυσκολία χωρούν τα 35 παιδιά που έχουν γραφτεί για να φοιτήσουν τη φετινή χρονιά, πόσο μάλλον για να κρατήσουν και αποστάσεις.

Την ίδια ώρα στου Ζωγράφου, 80 μαθητές νηπιαγωγείου στεγάζονται σε κοντέινερ, με τις εργασίες να γίνονται παράλληλα με το μάθημα. Οι γονείς οργισμένοι, καθώς η εγγραφή έγινε σε κανονικό σχολείο.

Στον Εύοσμο, οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν τα παιδιά στις τάξεις αφού το σχολείο δεν είχε περίφραξη. Μετά τις καταγγελίες των γονέων, η καγκελόπορτα άρχισε τελικά να μπαίνει. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του δήμου, οι άδειες του Αυγούστου του και οι περιορισμοί εξαιτίας του κορονοϊού, καθυστέρησαν τις διαδικασίες.

Δείτε το βίντεο:

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Φέτος θα κάτσουμε παραπάνω: Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργιές

Προσφορές 60.000 αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων από την ΕΛΣΤΑΤ - Αιτήσεις έως 27/9

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Προκήρυξη εκλογών στο ΚΥΣΔΙΠ με ηλεκτρονική ψηφοφορία
Η ήδη διενεργηθείσα ψηφοφορία δι’ αλληλογραφίας ακυρώνεται - Η νέα ψηφοφορία θα διεξαχθεί θα διεξαχθεί στις 27 Οκτωβρίου ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού...
Εκλογές αιρετών: Προκήρυξη εκλογών στο ΚΥΣΔΙΠ με ηλεκτρονική ψηφοφορία
Σεισμός στην Κρήτη
Σεισμός Κρήτη - ΟΑΕΔ: Κλειστές όλες οι δομές μέχρι νεωτέρας
Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας τα καταστήματα και οι εκπαιδευτικές δομές του ΟΑΕΔ στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, λόγω του ισχυρού σεισμού που...
Σεισμός Κρήτη - ΟΑΕΔ: Κλειστές όλες οι δομές μέχρι νεωτέρας