Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
nea smyrni nipiagogeia epal konteiner
Τέσσερα νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης στεγάζονται σε αμφιθέατρο ΕΠΑΛ και χωρίζονται με... νοβοπάν - Νήπια στοιβάζονται σε κοντέινερ στου Ζωγράφου, ενώ στην Πάτρα νηπιαγωγείο στεγάζεται στο ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας

Σοβαρά προβλήματα στη στέγαση των νηπιαγωγείων παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες και τις καταγγελίες των γονέων για το ζήτημα της προσχολικής αγωγής.

Μετά το σχολείο-«φυλακή» στην ανατολική Θεσσαλονίκη και τα... κλειδωμένα νήπια στον Εύοσμο, στη Νέα Σμύρνη στεγάζονται τέσσερα νηπιαγωγεία σε αμφιθέατρο που ανήκει σε ΕΠΑΛ. Μάλιστα, αντί να χωρίζονται με τοίχο, χωρίζονται με... νοβοπάν!

Σύμφωνα με βίντεο που παρουσιάζει το Mega, ο πατέρας ενός μικρού μαθητή καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο το πρώτο σχολείο του παιδιού του. Είναι ένα από τα ένα νηπιαγωγεία, το ένα κολλητά στο άλλο, χωρισμένα με νοβοπάν και δίπλα σε μαθητές του Λυκείου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι γονείς θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης και τα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Από ένα μικρό παραθυράκι θα παίρνουν αέρα οι μικροί μαθητές στο 54ο νηπιαγωγείο της Πάτρας εν μέσω πανδημίας, καθώς το σχολείο τους στεγάζεται στο ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας. Οι αίθουσες είναι μικρές και με δυσκολία χωρούν τα 35 παιδιά που έχουν γραφτεί για να φοιτήσουν τη φετινή χρονιά, πόσο μάλλον για να κρατήσουν και αποστάσεις.

Την ίδια ώρα στου Ζωγράφου, 80 μαθητές νηπιαγωγείου στεγάζονται σε κοντέινερ, με τις εργασίες να γίνονται παράλληλα με το μάθημα. Οι γονείς οργισμένοι, καθώς η εγγραφή έγινε σε κανονικό σχολείο.

Στον Εύοσμο, οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν τα παιδιά στις τάξεις αφού το σχολείο δεν είχε περίφραξη. Μετά τις καταγγελίες των γονέων, η καγκελόπορτα άρχισε τελικά να μπαίνει. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του δήμου, οι άδειες του Αυγούστου του και οι περιορισμοί εξαιτίας του κορονοϊού, καθυστέρησαν τις διαδικασίες.

Δείτε το βίντεο:

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιοι είναι οι τέσσερις λόγοι που οδηγούνται τα σχολεία στην διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση