Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
prokat sxoleio kentriki thessaloniki pronipia
Μετά τον αγιασμό τα 29 προνήπια του 69ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης «εξορίστηκαν» στα… Kibo του 90ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία παραπέμπουν μάλλον σε φυλακή - Αντιδρούν οι γονείς

Όχι μόνο άλλαξαν σχολείο σε 29 προνήπια αμέσως μετά τον αγιασμό, αλλά τα έκλεισαν μάλιστα σε κοντέινερ και σε μια αυλή που μάλλον παραπέμπει σε... φυλακή, παρά σε μέρος όπου διαπαιδαγωγούνται μικρά παιδιά.

Ο λόγος για τους μαθητές του 69ου Νηπιαγωγείου, που στεγάζεται στην οδό Κοσμά Αιτωλού, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για προνήπια ηλικίας 4 ετών, των οποίων οι γονείς μετά τον αγιασμό της Δευτέρας ενημερώθηκαν ότι θα μετακομίσουν σε παράρτημα του Νηπιαγωγείου και συγκεκριμένα στα Kibo του 90ου Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr η συγκεκριμένη εγκατάσταση Kibo αποτελούμενη από δύο αίθουσες των 15 ατόμων στον προαύλιο χώρο του 90ου Δημοτικού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, θέτοντας ως μέγιστο ζήτημα την υγειονομική ασφάλεια των υπολοίπων μαθητών, καθώς και των προνηπίων.

prokat sxoleio 1 pronipia thessaloniki

Τα δε κάγκελα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα «χώρισαν» στα δύο το Δημοτικό, ενώ η θέα των μικρών μαθητών στον ελεύθερο χώρο δεν είναι παρά μόνο μπαλκόνια σπιτιών και μια κεραία τηλεφωνικής εταιρείας, κάτι το οποίο φυσικά δεν συστήνεται για λόγους ασφαλείας. Ταυτόχρονα, σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, είναι δύσκολη και η πρόσβαση ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 90ου Δημοτικού Σχολείου, Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι κάλεσαν στον αγιασμό της Δευτέρας την αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, με σκοπό να ενημερώσει η ίδια γονείς και μαθητές για το πώς θα κυλήσει η φετινή χρονιά με την τοποθέτηση των Kibo. Ωστόσο, η Ιωάννα Κοσμοπούλου δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» -επικαλούμενη προσωπικούς λόγους- αναφέροντας μάλιστα πως «δεν θεωρώ δόκιμο να γίνει η ενημέρωση, την οποία επιθυμείτε, την ημέρα αυτή και μάλιστα παρουσία μαθητών».

Η επιστολή της Ιωάννας Κοσμοπούλου προκάλεσε την αντίδραση των γονέων, καθώς στην απάντηση του Συλλόγου η αντιδήμαρχος Παιδείας εισέπραξε την απάντηση ότι «θεωρούμε ότι ποτέ δεν είναι αδόκιμο να μιλήσετε εσείς ή κάποιος άλλος εκπρόσωπος του Δήμου σε παιδιά», και επίσης ότι «ξεκάθαρα και ρητά σας αναφέραμε ότι δεν επιθυμούμε και αποδεχόμαστε οποιαδήποτε ελάττωση και καταστροφή/ κλείσιμο της αυλής μας και τοποθέτηση του ΠΡΟΚΑΤ».

prokat sxoleio 3 thessaloniki pronipia

«Έβαλαν κάγκελα, δεν θα μπορούν να αυλίζονται τα παιδιά γιατί χώρισαν τα ΠΡΟΚΑΤ. Εκτός από αυτό, έχει τοποθετηθεί και επιπλέον κλειδαριά, πράγμα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους μαθητές, ιδίως τα προνήπια, τα οποία θα πρέπει να περάσουν από δύο πόρτες σε ένα σχολείο», τόνισε στο ThessToday.gr ο κ. Πετρίδης, χαρακτηρίζοντας επιπλέον «ανορθόδοξο τον τρόπο που τοποθετήθηκε η εγκατάσταση των Kibo».

Με την έναρξη της νέας χρονιάς ο Σύλλογος Γονέων του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ζητά επιτακτικά συνάντηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας, ενώ μέχρι να παρθεί απόφαση δικαστηρίου τον προσεχή Δεκέμβρη για τη διακοπή ή όχι των εργασιών και της λειτουργίας των Kibo, οι νεαροί μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου καλούνται να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους εν μέσω πανδημίας και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλείνουν τα σχολεία στην Αττική - Τι αποφασίστηκε

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Οι τρεις δικογραφίες και η μήνυση στον εργοδότη της Γεωργίας - Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις
Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
«Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες. Καμία υποχρεωτικότητα από τις οικίες και με ιδία μέσα», τονίζουν οι...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας