Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης και τα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην προσχολική εκπαίδευση στο δήμο Νέας Σμύρνης

Σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. η Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «κτήμα Δέγλερη» στην Άνω Νέα Σμύρνη αντιδρώντας στην εγκατάσταση «προκάτ» αιθουσών Νηπιαγωγείου δίπλα στην ανακύκλωση. 

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τη δίχρονη προσχολική να εφαρμόζεται υποχρεωτικά και στην Νέα Σμύρνη μετά την περσινή εξαίρεση που ''πέτυχε'' λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών. Εξαίρεση την οποία ο Δήμος πανηγύριζε, γιατί όπως έλεγε του έδινε το χρονικό περιθώριο να είναι έτοιμος και οργανωμένος το 2021 και αντί να ‘’ξεπετάξουμε σε τρεις μήνες χώρους εκπαίδευσης’’ θα έφτιαχνε σύγχρονες σχολικές δομές ''ανάλογες του επιπέδου εκπαίδευσης που υπάρχει στην Πόλη μας’’

Όμως οι αποφάσεις για τις λίγες σταθερές αίθουσες πάρθηκαν μόλις τον Ιούνιο, όταν ξεκίνησαν και οι  εργασίες της τοποθέτησης των προκάτ παρότι είχαν εγκριθεί ως λύση έναν χρόνο πριν – έσχατη προσωρινή λύση στην οποία συμφωνήσαμε υπό τον όρο να εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της προσχολικής και να ξεκινήσει  η αναζήτηση  μόνιμων εγκαταστάσεων για την αντικατάστασή τους. Στα τρία ανεκμετάλλευτα χρόνια προστέθηκε ακόμα ένας χρόνος απραξίας στη διάρκεια του οποίου αγνοήθηκαν προτάσεις, ερωτήματα, διαμαρτυρίες, αγνοήθηκε κυρίως η αγωνία μας. Και ο χρόνος της περσινής εξαίρεσης αξιοποιήθηκε ‘’ήρεμα και με σχέδιο‘’ με κατάληξη:

- Να καταργηθεί ο βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Αγνώστων Μαρτύρων και Αγίας Σοφίας για  να γίνει παράρτημα για τα παιδιά τού 4ου νηπιαγωγείου ( περιοχή Ευαγγελικής )

- Τα παιδιά του βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού της Αγνώστων Μαρτύρων να μετακινηθούν μακριά, σε αυτόν της Βασιλέως Γεωργίου(Λακκούβα), με συνέπεια και την επιβάρυνση του δεύτερου

- Καταστράφηκε ο κήπος του Α΄ βρεφονηπιακού για να τοποθετηθούν αίθουσες για νήπια και προνήπια

- Παιδιά που σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας τους ανήκουν στα νηπιαγωγεία της Περγάμου και της Κράτητος να μετακινούνται αντίστοιχα, στα παραρτήματα της Βασιλέως Γεωργίου και στην Κύπρου, στα σύνορα με το Παλαιό Φάληρο

-Παιδιά που ανήκουν στο νηπιαγωγείο της περιοχής του Φάρου γράφτηκαν στο νηπιαγωγείο κοντά στην πλατεία Σκατζουράκη για να πάνε τελικά στα παραρτήματά του στη Δέγλερη, στα σύνορα με τον Άγιο Δημήτριο.

- Με το ντόμινο των μετακινήσεων αρκετά παιδιά να εκτοπιστούν από νηπιαγωγεία που βρίσκονται δίπλα τους.

- Γονείς να καταφύγουν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

- Τα ΕΠΑΛ να στερούνται την αίθουσα εκδηλώσεων

- Η αίθουσα των ΕΠΑΛ να  χωρίζεται στα τέσσερα με πρόχειρα διαχωριστικά – παραβάν από αμφίβολης ποιότητας υλικό για να στεγάσει προσωρινά εκατό νήπια μέχρι να ετοιμαστούν οι επίσης προσωρινές αίθουσές τους, με τέσσερις τουαλέτες και μια μικρή αυλή, με την πανδημία να μην έχει τελειώσει.

- Η τοποθέτηση των πέντε προκάτ αιθουσών στη Δέγλερη ολοκληρώθηκε μόλις προχθές και μέχρι την 13/09 δεν έχει μπει ο απαραίτητος εξοπλισμός και τα υλικά, ενώ ο αύλειος χώρος είναι ακόμα εργοτάξιο.

- Εξοπλισμένες πλήρως με έπιπλα και αναλώσιμα δεν είναι ούτε οι αίθουσες στα δύο νέα σταθερά παραρτήματα.

«Όλα τα νήπια και τα προνήπια στεγάζονται», σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου. Ναι...Μόνο που μια σκεπή πάνω από τέσσερις τοίχους και μια καρέκλα σε ένα τραπέζι δεν είναι σχολική στέγη. Κυρίως δεν είναι σχολείο μικρών παιδιών που πολλά από αυτά θα μας αποχωριστούν για πρώτη φορά και είναι αυτονόητο πως πρέπει να ξεκινήσουν τη σχολική τους ζωή νιώθοντας ασφάλεια σε έναν χώρο ζεστό και φιλικό, με τους εκπαιδευτικούς δίπλα τους να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα μέσα για να τα βοηθήσουν στην προσαρμογή τους.

Τι επισημαίνει επιπλέον η Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης

"Σήμερα, για περισσότερα από 250 παιδιά της Νέας Σμύρνης το αυτονόητο έγινε  πολυτέλεια.

Σήμερα, αντί να συζητάμε τις προτάσεις του δήμου για τις μόνιμες, σύγχρονες κτιριακές υποδομές που πρέπει να αντικαταστήσουν τις προκατασκευασμένες σε τέσσερα χρόνια, αντί να βλέπουμε να δρομολογείται η ίδρυση νηπιαγωγείων σωστά κατανεμημένων γεωγραφικά για να καλύπτουν τις ανάγκες των γονιών όλης της πόλης, αναγκαζόμαστε να βγούμε στον δρόμο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

  • ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/09  ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗ ΔΕΓΛΕΡΗ (Ευξείνου Πόντου& Μεταμορφώσεως) &
  • ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/09, ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

. Επίσπευση των εργασιών για την τοποθέτηση όλων των προκατασκευασμένων αιθουσών και για τη διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων. Να μη δοθεί καμία παράταση στους εργολάβους.

. Να εξοπλιστούν αμέσως όλες οι αίθουσες των παραρτημάτων και να εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα υλικά και τα αναλώσιμα.

.  Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όσων παιδιών πηγαίνουν σε νηπιαγωγεία μακριά από την κατοικία τους

. Να έρθουν τώρα στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στο Δημοτικό Συμβούλιο οι προτάσεις για τα σταθερά κτίρια, όπως δεσμεύτηκε ο Αντιδήμαρχος στη συνάντησή μας στις 21/07

  • ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
  • ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

 

prokat_neas_smyrnis_1.jpg

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης « Ο Χρυσόστομος Σμύρνης »

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ-ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ

Η Δημόσια Δωρεάν Δίχρονη Υποχρεωτική Αγωγή και εκπαίδευση και θα εφαρμοστεί και θα αποκτήσει αξιοπρεπείς κτιριακές δομές με τους αγώνες μας!

ΚΑΛΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

Στη διαμαρτυρία που οργανώνει η Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης

· ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/09 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗ ΔΕΓΛΕΡΗ (Ευξείνου Πόντου& Μεταμορφώσεως)

· ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/09, ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, σε συνέντευξή του στο in.gr , δεσμεύεται ότι: «Σύμφωνα με τον αρχικό μας σχεδιασμό και την ανάγκη για 10 περίπου σχολικές αίθουσες, θα έχουμε (6) έξι σταθερές σχολικές δομές και (9) προκατασκευασμένες. Πιστοί στο αρχικό χρονοδιάγραμμα των (4) ετών για την εγκατάσταση των παιδιών σε μόνιμες σταθερές σχολικές δομές θα καταθέσουμε σύντομα τις προτάσεις μας για την δημιουργία τους, με όσο το δυνατό καλύτερη γεωγραφική κατανομή, για την εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών της πόλης μας. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης των νηπίων και προνηπίων στις δομές που έχουν προβλεφθεί θα είναι η αφετηρία για τη δημιουργία μονίμων και σταθερών σχολικών δομών. Ήδη με την έναρξη του σχολικού έτους δίνονται σε άμεση χρήση έξι (6) μόνιμες σταθερές σχολικές δομές τέσσερις (4) προκατασκευασμένες και τέσσερις (4) σταθερές αίθουσες προσωρινής εγκατάστασης λίγων ημερών.

Στις 17/9/2021 θα έχουμε στην διάθεσή μας επιπλέον τρεις (3) προκατασκευασμένες αίθουσες και στις 25/9/2021 θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και εγκατάσταση του συνόλου των απαιτούμενων αιθουσών. Ένα είναι σίγουρο: Στις 13/9/2021 κανένα νήπιο ή προνήπιο δεν θα βρίσκεται εκτός σχολικών δομών του Δήμου Νέας Σμύρνης»

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι ο κ. Δήμαρχος δεσμεύεται δημόσια. Θα πρέπει όμως -επιτέλους - να δώσει και αυτός (και ο κ. Αντιδήμαρχος Παιδείας) κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις:

Ø Θεωρεί ότι είναι σχολική δομή για να υποδεχτεί προνήπια μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ χωρισμένη στα τέσσερα με νοβοπάν;

Ø Γιατί-πριν αλέκτωρ λαλήσει- παρατείνεται η σύμβαση του εργολάβου για τη διαμόρφωση των αύλειων χώρων μέχρι το τέλος ΝΟΕΜΒΡΗ; Άλλαξαν πάλι τα σχέδια του Δήμου;

Ø Πόσο θα κρατήσει η «κατάληψη» του αμφιθεάτρου του ΕΠΑΛ και η «στέγαση» νηπίων σε αυτές τις ακατάλληλες δομές; 10 μέρες ή 20 μέρες, ή μήπως μέχρι τέλος Νοέμβρη;

Ø Πότε θα λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που είναι ακόμα στον αέρα;

Απαιτούμε:

· Να τελειώσει ΑΜΕΣΑ η κατασκευή των 4 ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών στη Μηδείας και στην αυλή του 1ου Βρεφονηπιακού. Να τελειώνει άμεσα το αίσχος των «χωρισμάτων με νοβοπάν».

· Να ολοκληρωθούν με ταχύτατους ρυθμούς και με ασφάλεια οι εργασίες διαμόρφωσης της αυλής των παραρτημάτων στη Δέγλερη και να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες.

· Να μη δοθεί καμιά παράταση. Να τελειώσουν όλες οι εργασίες μέχρι τις 25/9, όπως δεσμεύτηκε δημόσια ο Δήμαρχος.

· Να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ η μεταφορά των μικρών μαθητών, με ασφάλεια, σε σχολικά λεωφορεία τόσο από το 11ο όσο και από το 3ο Νηπιαγωγείο προς τα παραρτήματά τους. Αν δεν τα εγκρίνει η Περιφέρεια να τα πληρώσει ο Δήμος.

· Να εξοπλιστούν ΑΜΕΣΑ με όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα και μη, οι νέες αίθουσες.

· Να διατυπώσουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο Δήμαρχος ΑΜΕΣΑ τις προτάσεις του για σταθερές δομές οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα ΠΡΟΚΑΤ, όπως είχε δεσμευτεί, και να ενημερώσει τη ΔΕΠ και τη διαπαραταξική επιτροπή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

nosokomeio-giatroi.jpg
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη - «Ταφόπλακα» στο ΕΣΥ
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο και αναμένεται να φέρει τους πολίτες αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα στον τομέα...
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη - «Ταφόπλακα» στο ΕΣΥ
kefalidou1.jpg
Κεφαλίδου: Ραγδαία επιδείνωση εργασιακών σχέσεων στα φροντιστήρια
Κατάθεση Ερώτησης της Χ. Κεφαλίδου για τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
Κεφαλίδου: Ραγδαία επιδείνωση εργασιακών σχέσεων στα φροντιστήρια