ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Επιστολή απορριφθείσας λόγω παραβόλου: Να ανοίξουν οι πίνακες το 2022
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο: «Μπορεί τα υπουργεία και τα πρόσωπα να αλλάζουν, εμείς όμως, οι απορριφθέντες εκπαιδευτικοί λόγω παραβόλου παραμένουμε ίδιοι και με κάθε τρόπο κάνουμε αισθητή την παρουσία μας»

Ανοικτή επιστολή στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο στέλνει μία εκπαιδευτικός που ενώ εργαζόταν στην δημόσια εκπαίδευση για 13 χρόνια, απορρίφθηκε από τους τωρινούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, και άρα και από τους μόνιμους διορισμούς, λόγω λάθους που προέκυψε με το παράβολο των τριών ευρώ.

Η κα. Σκαπετούλια που στέλνει την επιστολή απευθύνεται προς τον υπουργό ζητώντας του να ανοίξουν ξανά οι πίνακες της Γενικής το 2022, ώστε να μπορέσουν όσοι απορρίφθηκαν λόγω του παραβόλου του ΑΣΕΠ, να εργαστούν ξανά μετά την δίχρονη απουσία τους και να μην κατευθυνθούν ξανά σε ένα τρίτο χρόνο ανεργίας.

Ο λόγος που η επιστολή για το εκπαιδευτικό αυτό θέμα έχει ως παραλήπτη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι ότι ο ίδιος παλαιότερα, υπό την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών, είχε τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα προτείνοντας ως χρηστή λύση μία «νομοθετική ρύθμιση» η οποία θα καθιστούσε ενεργούς όσους εκπαιδευτικούς απορρίφθηκαν λόγω του παραβόλου, τουλάχιστον στο χώρο της αναπλήρωσης.

Η επιστολή

Αξιότιμε κύριε Θεοδωρικάκο,

σας χαιρετώ. Ονομάζομαι Σκαπετούλια Λουκία είμαι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, κατοικώ στο Αγρίνιο ενώ 13 χρόνια υπηρετούσα τη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός.

Θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ για την ανάληψη της νέας θέσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σας.

Κατόπιν τούτου, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα ζήτημα το οποίο ήδη γνωρίζετε, αυτό των απορριφθέντων εκπαιδευτικών ( στην ομάδα αυτή ανήκω κι εγώ) λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ.

Υπό την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών το καλοκαίρι του 2020 είχατε πάρει θέση υπέρ μας και εντός της βουλής και σε τηλεοπτικά μέσα, προτείνοντας ως χρηστή  λύση μία «νομοθετική ρύθμιση» η οποία θα μας καθιστούσε ενεργούς, τουλάχιστον στο χώρο της αναπλήρωσης.

Εν κατακλείδι, ακόμη κι αν τα υπουργεία αλλάζουν καθώς και τα πρόσωπα, ακόμη κι αν οι καιροί μας προσπερνούν, εμείς παραμένουμε ίδιοι, είμαστε πολλοί και ενωμένοι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και  να διαλαλούμε πως το παράβολο δεν αποτελεί προσόν και πως η απομάκρυνσή μας από τον εκπαιδευτικό χώρο εδώ και δύο χρόνια δεν είναι ηθική και δίκαιη.

Μεταφέροντας σας λοιπόν το καθολικό μας αίτημα, ζητούμε, εφόσον έχουν γίνει πλέον οι μόνιμοι διορισμοί (τον οποίο προσωπικά  απώλεσα) να ανοίξουν οι πίνακες της Γενικής το 2022, ώστε να μπορέσουμε να εργαστούμε μετά την δίχρονη απουσία μας και να μην κατευθυνθούμε ξανά σε ένα τρίτο χρόνο ανεργίας.

Ζητούμε προσωπικά από εσάς, υπό την ιδιότητα πλέον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να δείξετε την ίδια ευαισθησία και  κατανόηση ώστε να προστατεύσετε το εργασιακό μας δικαίωμα.

Όσο για μας,  θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα Κράτος Δικαίου.

Ευχαριστώ/ούμε για την διάθεση του χρόνου σας.

Με εκτίμηση,

Σκαπετούλια Λουκία

Νηπιαγωγός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Απίστευτες εικόνες στην Κέρκυρα: Εκπαιδευτικοί έβγαζαν αγκαλιά τους μαθητές από τα πλημμυρισμένα σχολεία

Πανελλαδικές 2022: Ο «γρίφος» των νέων Μηχανογραφικών Δελτίων

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 60.000 απογραφείς

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί διαδήλωση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Ένα μεγάλο τμήμα των ΕΛΜΕ έρχεται στη Γ.Σ των Προέδρων με αποφάσεις συνέχισης της απεργίας αποχής στην αξιολόγηση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
Ισόβια κάθειρξη επέβαλε στον 62χρονο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης - Το πτώμα της γυναίκας δεν έχει βρεθεί έως σήμερα
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  
Πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας για την προσεχή Δευτέρα (18/10), Τρίτη (19/10) και Τετάρτη (20/10) από...
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας