ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Κατ' εξαίρεση εγγραφές με ...διακρίσεις στα Εσπερινά ΕΠΑΛ;
"Εγγραφές σε τμήματα Εσπερινού ΕΠΑΛ (που δεν πήραν έγκριση ) δεν γίνονταν, παρά την επιθυμία μαθητών να πραγματοποιήσουν εγγραφή"

Μια καταγγελία που κάνει λόγο για ακατανόητες διακρίσεις σε βάρος μαθητών των εσπερινών ΕΠΑΛ σχετικά με τη διαδικασία των κατ' εξαίρεση εγγραφών, έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr περιμένοντας απάντηση αρμοδίως.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 έως τις 06 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν κατ’εξαίρεση Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ – ΕΠΑ.Λ
 
Με τη  υπ΄αριθμ. 106084/Y2 /1-9-2021 απόφαση ΥΠΑΙΘ  έγινε " Έγκριση, κατ΄ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2021-2022, της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ " και με την υπ΄αριθ. 106077/Δ2  απόφαση έγινε "Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2021-22".
 
Όμως, σήμερα 2/9/21 οι εγγραφές σε τμήματα Εσπερινού ΕΠΑΛ (που δεν πήραν έγκριση ) δεν γίνονταν, παρά την επιθυμία μαθητών να πραγματοποιήσουν εγγραφή,  όπως προβλέπει η απόφαση για τις κατ ΄εξαίρεση εγγραφές περιόδου Σεπτεμβρίου. 
 
Σε αντίθεση  όμως, σε τμήματα Γενικού Λυκείου, τα οποία δεν πήραν κι αυτά έγκριση λειτουργίας σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, οι εγγραφές πραγματοποιούνταν κανονικά.
 
Οι κατ' εξαίρεση εγγραφές πρέπει να ισχύουν για όλους τους τύπους σχολείων και για όλους. Ήδη, χάθηκε μια μέρα από το διάστημα εγγραφών στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. και υπάρχει ταλαιπωρία μαθητών και καθηγητών .
ΚΑΙ το σπουδαιότερο απ΄όλα η κατ ΄εξαίρεση εγγραφή  στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. πρέπει να ισχύει για όλες τις εγκεκριμένες ειδικότητες που έχει το σχολείο, και όχι σύμφωνα με την απόφαση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων, που βγήκε .....την ίδια μέρα που άρχιζαν η κατ΄εξαίρεση εγγραφές.
 
Απλά, αυτό το τμήμα που χαρακτηρίζεις ολογομελές μπορεί να μην είναι, μετά τις κατ΄ εξαίρεση εγγραφές που επιτρέπεις να γίνουν. Στερείς το δικαίωμα επιλογής από εγκεκριμένες ειδικότητες. Ευελπιστούμε, ν΄ανοίξει το σύστημα σήμερα κι όλας.
 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Εκπαιδευτικός Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Απίστευτες εικόνες στην Κέρκυρα: Εκπαιδευτικοί έβγαζαν αγκαλιά τους μαθητές από τα πλημμυρισμένα σχολεία

Πανελλαδικές 2022: Ο «γρίφος» των νέων Μηχανογραφικών Δελτίων

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 60.000 απογραφείς

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  
Πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας για την προσεχή Δευτέρα (18/10), Τρίτη (19/10) και Τετάρτη (20/10) από...
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  
filaki
Κέρκυρα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ με σιδερένια σχάρα από φρεάτιο
Το γεγονός σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας, όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ περίμεναν να μεταφέρουν ασθενή...
Κέρκυρα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε διασώστη με σιδερένια σχάρα
Eκπαιδευτικοί: «Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας»
«Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας. Η κοινωνία είναι δίπλα μας», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων...
Eκπαιδευτικοί: «Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας»
Κακοκαιρία στην Εύβοια
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Αθήνα
Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε περιοχές της Αθήνας κατά το διήμερο Πέμπτης–Παρασκευής, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου – Τα Πατήσια...
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Αθήνα