Σχολεία – Παγώνη: Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν οι μαθητές
Στόχος το 80% εμβολιασμένων σε σχολεία και πανεπιστήμια, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη

Για το άνοιγμα των σχολείων και τον περιορισμό της μεταδοτικότητας του κορονοϊού μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

«Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο» δήλωσε στο Mega.

«Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων», είπε και αναφέρθηκε στην πρόταση των ειδικών.

«Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς», πρόσθεσε.

«Περιμέναμε την κακή επιδημιολογική εικόνα της χώρας»

Η κακή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα είναι κάτι που ανέμεναν οι επιστήμονες, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη.

«Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολουγούνται καθημερινά», είπε.

Μεγάλο το ποσοστό ανεμβολίαστων

Για το Εθνικο Σύστημα Υγείας, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στις ΜΕΘ στην Κρήτη, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, που όπως είπε υπάρχει και μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. «Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα βοηθηθεί απο άλλες περιοχές», σημείωσε.

Αναφερόμενη στους ανεμβολίαστους, επισήμανε ότι «οι αρνητές είναι 6 – 7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35% – 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά».

Χωρίς μάσκα και μέτρα στα νησιά

«Βλέπουμε εικόνες στα νησιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα. Μια μάσκα δεν πρέπει να έχεις κάποιον από πάνω να σου λέει φόρεσέ την, όταν έχουμε μια μετάλλαξη τόσο μεταδοτική. Η επιστροφή πρέπει να γίνει με προσοχή, με τεστ», συμπλήρωσε για τα νησιά, που παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και στάθηκε στην εικόνα στα πλοία όπου έχει παρατηρηθεί έλλειψη εφαρμογής των μέτρων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Η πρώτη κατάληψη σχολείου της χρονιάς: «Διεκδικούμε το αυτονόητο», δηλώνουν μαθητές και γονείς
Η κατάληψη στο Λύκειο Πικερμίου αποτελεί το πρώτο “καμπανάκι” της χρονιάς. Το ζητούμενο είναι αν η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας θα...
Η πρώτη κατάληψη σχολείου της χρονιάς: «Διεκδικούμε το αυτονόητο», δηλώνουν μαθητές και γονείς
Τροχαίο με Tesla
Τραγωδία με Tesla: Nεκροί πατέρας και δύο παιδιά - Δεν άνοιγαν οι πόρτες και κάηκαν ζωντανοί
Τραγωδία στην άσφαλτο: Πατέρας και τα δύο παιδιά του κάηκαν ζωντανοί μέσα σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Οι διασώστες δεν μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες
Τραγωδία με Tesla: Nεκροί πατέρας και δύο παιδιά - Δεν άνοιγαν οι πόρτες και κάηκαν ζωντανοί
αθλητισμος
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ποιος Δήμος προσφέρει δωρεάν προπονήσεις για ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: Πού θα γίνονται οι δωρεάν προπονήσεις προετοιμασίας για ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ποιος Δήμος προσφέρει δωρεάν προπονήσεις για ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές