pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
10.000 υγειονομικοί σε αναστολή λόγω υποχρεωτικού εμβολιασμού - Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ - Σε αναστολή εργασίας εμβολιασμένος γιατρός

Περίπου 10.000 υγειονομικοί τίθενται σε αναστολή, αριθμός που αντιστοιχεί στο 8-12% επί του συνόλου (ανάλογα με τα νοσοκομεία), λόγω της εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισήμανε παράλληλα ότι το ποσοστό αναστολής σε γιατρούς είναι μικρότερο και κινείται περίπου στο 5%. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αντιστοιχεί σε 800-1.000 γιατρούς, αριθμός ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς σε πολλές δομές υγείας και νοσοκομεία ορισμένοι γιατροί είναι μοναδικοί στην ειδικότητά τους και έτσι δημιουργείται μεγάλο ζήτημα στα νοσοκομεία

Μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα επαρχιακά νοσοκομεία, στα οποία τα ποσοστά ανεμβολίαστων φτάνουν έως και 30%.

Απορρύθμιση στα νοσοκομεία και τρίμηνες προσλήψεις

Η πρώτη ημέρα αναστολής εργασίας χιλιάδων μελών του υγειονομικού προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί και δεν προσκομίζει σχετικό πιστοποιητικό βρήκε τα νοσοκομεία της χώρας σε κατάσταση απορρύθμισης

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυρίστηκε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ότι «όλα είναι υπό έλεγχο», απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ανησυχεί από την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. 

Παράλληλα, άνοιξε η ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επικουρικού προσωπικού, πλην γιατρών. H διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

Οι φορείς το προσωπικό των οποίων υπόκειται στην υποχρέωση εμβολιασμού, δύνανται να προσλαμβάνουν παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό, μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων του λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού. Το εν λόγω προσωπικό συνάπτει τρίμηνη σύμβασης εργασίας με τον φορέα στον οποίο τοποθετείται, η οποία δύναται να παραταθεί για τρεις μήνες ακόμα. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται δεν διαγράφεται από τους τηρούμενους καταλόγους, αλλά διατηρεί τη σειρά κατάταξής του σε αυτούς.

ΣτΕ: Απέρριψε την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Επιπλέον, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας «πάγωμα» της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Κ. Καταραχιάς: Σε αναστολή εργασίας αν και εμβολιασμένος

Την ίδια ώρα, νέα στοχοποίηση καταγγέλλει ο γιατρός Κώστας Καταραχιάς, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου Έλενα όπου διορίστηκε ως μόνιμος τον έβγαλε σε αναστολή εργασίας, αν και εμβολιασμένος.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Καταραχιάς σε ανάρτησή του στα social media, συμμετέχει στην απεργία αποχή παράδοσης των προσωπικών δεδομένων. Για το λόγο αυτό, βγήκε σε αναστολή.

Ο γιατρός καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ το πρωί της Πέμπτης και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11:00 πμ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ: Ανοικτές 410 μόνιμες θέσεις εργασίας- Πώς θα κάνετε αίτηση

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σχολεία: Μπροστά στο μεγαλύτερο αριθμό κενών στην εκπαίδευση μεταπολιτευτικά
Σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) τα οργανικά κενά ανέρχονται στα 15.665 χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών...
Σχολεία: Μπροστά στο μεγαλύτερο αριθμό κενών στην εκπαίδευση μεταπολιτευτικά
Το δέντρο που έδινε! Το ωραιότερο παραμύθι που γράφτηκε ποτέ για μεγάλους!
Ένα παραμύθι γεμάτο με δυνατά μηνύματα για την προσφορά, τη γενναιοδωρία, την πλεονεξία, την ακόρεστη μανία που οδηγεί στην ανικανοποίηση και...
Το δέντρο που έδινε! Το ωραιότερο παραμύθι που γράφτηκε ποτέ για μεγάλους!