Σχολεία - Αθηνά Λινού: «Εγκληματικό» το πώς ανοίγουν τα σχολεία
 Απαιτούνται μαθήματα σε εξωτερικό χώρο, περισσότερες αίθουσες, εκπαίδευση στις μάσκες για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την Αθηνά Λινού

Χωρίς προετοιμασία ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε στο Open TV η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Χρειάζεται πολύ μεγάλη σύνεση και προσπάθεια. Δεν χρειαζόμαστε 1 εκατ. εμβολιασμούς, αλλά 1 εκατ. εμβολιασμένους, που σημαίνει 2 εκατ. εμβολιασμούς. Είναι τεράστια η δυσκολία» για να επιτευχθεί τείχος ανοσίας, είπε η Αθηνά Λινού.

«Τουλάχιστον, μέχρι τότε ας πάρει η Πολιτεία και οι πολίτες μέτρα προστασίας. Δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία - ιδιαίτερα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, που τα παιδιά δεν έχουν δυνατότητα να εμβολιαστούν, καθώς δεν υπάρχει αυτή την στιγμή εγκεκριμένο εμβόλιο για αυτές τις ηλικίες - χωρίς να έχει αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών. Χωρίς να αυξηθούν τα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους. Χωρίς να έχει γίνει εκπαίδευση στους γονείς για το πώς θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να φοράνε τη μάσκα. Χωρίς να γίνει αναζήτηση από τους δημάρχους για έστω και έναν χώρο σε κάθε δήμο, να πάνε τα μεγάλα τμήματα. Αυτό είναι εγκληματικό» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «εκείνο που δεν συνειδητοποιεί το υπουργείο, είναι ότι 1) έχουμε έναν πολύ πιο μεταδοτικό κορονοϊό και 2) μπορεί να πήγαν σχετικά καλά τα πράγματα με τα μικρά παιδιά την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά παραπάνω από τη μισή τα σχολεία ήταν κλειστά. Δεν πήγαιναν τα παιδιά σχολείο για να κολλήσουν».

«Είναι τρομερό να μην παίρνουμε μέτρα. Και το ίδιο ισχύει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ίδιο στους χώρους εργασίας. Πρέπει να ξανατεθεί το θέμα της τηλεργασίας», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιατρικη εκπα κυπρος
Πτυχίο Ιατρικής του ΕΚΠΑ μέσω Κύπρου: Νέο παράρτημα για Ελλαδίτες φοιτητές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και με δίδακτρα
Το νέο παράρτημα του ΕΚΠΑ θα έχει έδρα στη Λευκωσία και αρχικά θα περιλαμβάνει τέσσερις σχολές και οκτώ τμήματα σε Λευκωσία και Λάρνακα.
Πτυχίο Ιατρικής του ΕΚΠΑ μέσω Κύπρου: Νέο παράρτημα για Ελλαδίτες φοιτητές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και με δίδακτρα
classroom_843785861_0.jpg
Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία των Χανίων – Μαθητές χωρίς δασκάλους και κλειστά ολοήμερα
Έλλειψη εκπαιδευτικών, κλειστά ολοήμερα και ειδικά σχολεία χωρίς νοσηλευτές – Γονείς και μαθητές ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις την Πέμπτη 6...
Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία των Χανίων – Μαθητές χωρίς δασκάλους και κλειστά ολοήμερα