Λινού για κορονοϊό: Εύκολη η μετάδοση με τα κλιματιστικά
«Με τα κλιματιστικά που έχουμε στην Ελλάδα είναι εύκολη η μετάδοση του κορονοϊού», προειδοποιεί η καθηγήτρια Αθηνά Λινού

Ως «πολύ εύκολη» χαρακτήρισε τη μετάδοση του κορονοϊού από τα κλιματιστικά η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως ο τύπους των κλιματιστικών που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα ευνοούν τη μετάδοση του ιού, καθώς  ανακυκλώνουν τον ίδιο αέρα, δεν φέρνουν νέο και δεν σκοτώνουν τον ιό.

«Πολύ σωστά χρησιμοποιούμε χώρους κλιματιζόμενους αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως στον τύπο των κλιματιστικών που έχουμε στην Ελλάδα είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού γιατί δεν τον κρατά» επισήμανε και πρόσθεσε «στον τύπο των κλιματιστικών που έχουμε στην Ελλάδα - ανακυκλώνουν τον ίδιο αέρα, δεν φέρνουν νέο, ούτε σκοτώνουν τον ιό - είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού, για αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα πλήρως αν βρισκόμαστε σε κλιματιζόμενο χώρο αν είναι και άλλοι άνθρωποι σε αυτόν. Αν είμαστε μόνοι μας, δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά να φοράμε αν είναι ένας δημόσιος χώρος όπου μπαινοβγαίνουν άτομα. Ο ιός αυτός μεταφέρεται πολύ εύκολα».

«Κάποια παιδιά θα νοσήσουν σοβαρά»

Η Α. Λινού αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών και χαρακτήρισε την απόφαση των γονιών που θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους ως «δύσκολη». Ωστόσο τους ενθάρρυνε, προς αυτή την κατεύθυνση.

«Οι συνθήκες στα σχολεία είναι τέτοιες που ευνοούν τη διασπορά. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο όχι μόνο για τη μετάδοση του ιού σε μεγάλους ανθρώπους, αλλά και για την υγεία των ίδιων των παιδιών. Ελάχιστα παιδιά, αλλά κάποια, θα νοσήσουν σοβαρά και για αυτό είναι επιβεβλημένο να εμβολιαστούν. Είναι δύσκολη απόφαση για τους γονείς, αλλά να ενθαρρυνθούν ότι κάνουν καλό στα παιδιά εμβολιάζοντάς τα».

Δείτε το βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα