ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Φωτοσβέστες
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Η κυρία Κεραμέως έσβησε τα φώτα της παιδείας σε αυτή την έρμη χώρα

Χρόνια πριν, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Καποδίστρια, τον κατηγορούσαν ως φωτοσβέστη επειδή δικαίως θεωρούσε ότι η ίδρυση πανεπιστημίου ήταν ουτοπική σε μια χώρα που είχε ανύπαρκτη πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μηδενικές υποδομές.

Σήμερα, σχεδόν 200 χρόνια μετά, πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ θα δεχτούν από καθόλου έως ελάχιστους φοιτητές εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που νομοθέτησε η κυρία Κεραμέως και την υιοθέτησαν οι πρυτάνεις.

Πιστή στο πνεύμα της πρωθυπουργικής ατάκας «Δε χρειάζεται να σπουδάσουν όλοι», η υπουργός μετά την αλήστου μνήμης δήλωση ότι δε θέλει να εγκλωβίζει φοιτητές στα πανεπιστήμια, το έκανε και πράξη.

Χιλιάδες νέοι, μετά από 2 χρόνια καραντίνας, απεγκλωβίστηκαν από τα πανεπιστήμια και εγκλωβίστηκαν στην αβεβαιότητα ενός μέλλοντος χωρίς σπουδές. Ανήθικο; Κυνικό; Απλά νεοφιλελεύθερο.

Έτσι με την ΕΒΕ επιτυγχάνονται ένας βραχυπρόθεσμος και ένας μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης: Μειώνονται αρχικά οι εισακτέοι, μένουν σταδιακά  αρκετές σχολές  με καθόλου ή ελάχιστους φοιτητές και στο τέλος θα τις συγχωνεύσουν ή θα τις κλείσουν γιατί θα μας πούνε ότι είναι οικονομικά ασύμφορο να λειτουργεί σχολή με ελάχιστους φοιτητές. Θα κάνουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ότι έχουν αρχίσει να κάνουν βάσει της έκθεσης Πισσαρίδη σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Και την ίδια μέρα που χιλιάδες πρώην μαθητές μας βλέπουν το όνειρο της εισαγωγής στο πανεπιστήμιο να απομακρύνεται, ο πρωθυπουργός πηγαίνει να εγκαταστήσει την κόρη του στο παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιο του Yale. Τυχαίο προφανώς το γεγονός, που δεν παύει όμως να μας θυμίζει πόσο ταξικό είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Σκοτεινή μέρα λοιπόν η σημερινή για πολλούς νέους αλλά και για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Η κυρία Κεραμέως έσβησε τα φώτα της παιδείας σε αυτή την έρμη χώρα. Κι ο όρος φωτοσβέστης ,που αδίκως στιγμάτισε τον Καποδίστρια, είναι πολύ λίγος για να περιγράψει αυτό που μόλις ξεκίνησε να κάνει η υπουργός Παιδείας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ευτυχώς που προνόησαν να προσλάβουν πανεπιστημιακή αστυνομία. Στις σχολές όπου δεν υπάρχουν εισακτέοι, οι καθηγητές μπορούν πάντα να διδάξουν τους αστυνομικούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Άγριος Ξυλοδαρμός μαθητή με σιδερογροθιά στην Καλλιθέα - Στο Παίδων ο μαθητής

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αξιολόγηση: Κεραμέως και Κόπτσηδες επελαύνουν - Καθήκον η αντίσταση!
«Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να πάρει τώρα ακόμα πιο μαζικά και καθολικά χαρακτηριστικά - Δεν υπάρχει...
Αξιολόγηση: Κεραμέως και Κόπτσηδες επελαύνουν - Καθήκον η αντίσταση!
polytexneio kritis
Πολυτεχνείο Κρήτης-Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» από την κοσμητεία του ΗΜΜΥ
«Η Κοσμητεία του ΗΜΜΥ προχώρησε στη δημοσίευση μιας ανακοίνωσης η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και συκοφαντικών διατυπώσεων σε βάρος των φοιτητών, του...
Πολυτεχνείο Κρήτης-Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» από την κοσμητεία του ΗΜΜΥ
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Υφίστανται οι προϋποθέσεις;
«Εφόσον το ζητούμενο είναι να αξιολογηθεί η σχολική μονάδα ως προς το εκπαιδευτικό της έργο, αυτονόητη είναι η προϋπόθεση της εξασφάλισης όλων...
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Υφίστανται οι προϋποθέσεις;
sxoleio aithousa tsantes
Αξιολόγηση - Νέα Εγκύκλιος: Παράταση μέχρι 12 Νοεμβρίου για υποβολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ
Εγκύκλιος Κόπτση για παράταση υποβολής αξιολόγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ
Αξιολόγηση - Νέα Εγκύκλιος: Παράταση μέχρι 12 Νοεμβρίου για υποβολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ