Νίκος Φίλης
Επιστολή Φίλη, Ξανθού και Γεροβασίλη προς τον πρόεδρο της Βουλής για κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή των μελών των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με θέμα το ασφαλές άνοιγμα της εκπαίδευσης

Με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, ο τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, ζητούν την άμεση σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή των μελών των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με αποκλειστικό θέμα το υγειονομικά ασφαλές 'άνοιγμα' της εκπαίδευσης

Με αυτό τον τρόπο «θα υπάρξει πλήρης γνώση της κατάστασης και ουσιαστική συζήτηση των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και Πανεπιστημίων»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας επιστολής:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,  

Βρισκόμαστε ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Η χώρα έχει βιώσει 18 μήνες κλειστών σχολείων και πανεπιστήμιων, κάνοντας αρνητικό εκπαιδευτικό «πρωταθλητισμό» στην Ευρώπη.  

Πέρσι, την ίδια περίοδο, περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια για «μέτρα». Οι ρεαλιστικές προτάσεις, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σύσσωμης της Αντιπολίτευσης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση. Πρωτίστως, η αραίωση στις τάξεις και τα τακτικά μοριακά ή rapid test. Το πλήρωσαν αυτό μαθητές, νέοι, επαιδευτικοί, χωρίς σε αυτή την περίπτωση να ακούσουν ούτε μια υποκριτική συγγνώμη.

Λόγω της κρισιμότητας των ημερών και της έξαρσης της πανδημίας, η Βουλή δεν είναι δυνατόν να μην συμβάλλει, στη διαμόρφωση ισχυρής και έγκυρης γνώμης για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

Συνεπώς, για άλλη μία φορά ζητάμε την άμεση σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή των μελών των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με αποκλειστικό θέμα το υγειονομικά ασφαλές «άνοιγμα» της εκπαίδευσης. 

Έτσι θα υπάρξει πλήρης γνώση της κατάστασης και ουσιαστική συζήτηση των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και Πανεπιστημίων. 

Οι Υπογράφοντες

Νικόλαος Φίλης

Ανδρέας Ξανθός

Όλγα Γεροβασίλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα