Νίκος Φίλης
Επιστολή Φίλη, Ξανθού και Γεροβασίλη προς τον πρόεδρο της Βουλής για κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή των μελών των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με θέμα το ασφαλές άνοιγμα της εκπαίδευσης

Με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, ο τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, ζητούν την άμεση σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή των μελών των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με αποκλειστικό θέμα το υγειονομικά ασφαλές 'άνοιγμα' της εκπαίδευσης

Με αυτό τον τρόπο «θα υπάρξει πλήρης γνώση της κατάστασης και ουσιαστική συζήτηση των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και Πανεπιστημίων»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας επιστολής:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,  

Βρισκόμαστε ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Η χώρα έχει βιώσει 18 μήνες κλειστών σχολείων και πανεπιστήμιων, κάνοντας αρνητικό εκπαιδευτικό «πρωταθλητισμό» στην Ευρώπη.  

Πέρσι, την ίδια περίοδο, περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια για «μέτρα». Οι ρεαλιστικές προτάσεις, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σύσσωμης της Αντιπολίτευσης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση. Πρωτίστως, η αραίωση στις τάξεις και τα τακτικά μοριακά ή rapid test. Το πλήρωσαν αυτό μαθητές, νέοι, επαιδευτικοί, χωρίς σε αυτή την περίπτωση να ακούσουν ούτε μια υποκριτική συγγνώμη.

Λόγω της κρισιμότητας των ημερών και της έξαρσης της πανδημίας, η Βουλή δεν είναι δυνατόν να μην συμβάλλει, στη διαμόρφωση ισχυρής και έγκυρης γνώμης για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

Συνεπώς, για άλλη μία φορά ζητάμε την άμεση σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή των μελών των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με αποκλειστικό θέμα το υγειονομικά ασφαλές «άνοιγμα» της εκπαίδευσης. 

Έτσι θα υπάρξει πλήρης γνώση της κατάστασης και ουσιαστική συζήτηση των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και Πανεπιστημίων. 

Οι Υπογράφοντες

Νικόλαος Φίλης

Ανδρέας Ξανθός

Όλγα Γεροβασίλη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαντζος
Λ. Μάντζος (Περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής) στο alfavita.gr: «οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον σταθερό πυλώνα στήριξης των μαθητών»!
«Η παιδεία δεν περιορίζεται στη μετάδοση πληροφοριών· αποτελεί διαδικασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και ενεργών πολιτών».
Λ. Μάντζος (Περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής) στο alfavita.gr: «οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον σταθερό πυλώνα στήριξης των μαθητών»!
Πανελλήνιες
Πανελλαδικές 2026: Νέος «χάρτης» σπουδών – Αναδιάταξη Σχολών και Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
Οι αλλαγές που θα ισχύσουν στα Επιστημονικά Πεδία στις πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Νέος «χάρτης» σπουδών – Αναδιάταξη Σχολών και Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Η επιστολή μητέρας εκπαιδευτικού που υπηρετεί μακριά από τα παιδιά της
Στην περίπτωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών οι οικογένειες συχνά αναγκάζονται να χωριστούν: ο ένας γονέας μετακινείται, ενώ ο άλλος μένει πίσω με...
Η επιστολή μητέρας εκπαιδευτικού που υπηρετεί μακριά από τα παιδιά της