Thumbnail
Την ίδια μέρα «τρέχει» το σύστημα για εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ - Η παράταση σε ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν επηρεάζει την Α’ φάση - Σοβαρό ενδεχόμενο οι προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ να προηγηθούν των εκπαιδευτικών

Την ίδια μέρα αναμένεται να «τρέξει» το σύστημα για εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών 2021-2022.

Σύμφωνα με ενημέρωση των τ. αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια, η παράταση που δόθηκε στα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις δηλώσεις περιοχών, δεν θα επηρεάσει το σχεδιασμό των προσλήψεων αναπληρωτών Α’ φάσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί, πιθανόν, στις 25 Αυγούστου 2021.

Επιπλέον, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ να προηγηθούν των εκπαιδευτικών όταν το σύστημα θα «τρέξει».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή 20 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις-δηλώσεις περιοχών για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η ενημέρωση των Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια:

Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ-παράταση αιτήσεων

Ενημέρωση

Των τ. αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια

Σχετικά με την υπ. αριθμ. 102003/Ε4/19-8-2021 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, με την οποία παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 23.08.2021 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων προτίμησης για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), έχουμε να επισημάνουμε τα εξής μετά από ενημέρωσή μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Α. Η εν λόγω παράταση υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων υποψήφιων αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ εδόθη από το ΥΠΑΙΘ προς διευκόλυνση, ούτως ώστε οι υποψήφιοι αναπληρωτές να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία (πχ. σχολεία ΕΔΥ–ΣΔΕΔΥ-ΚΕΔΑΣΥ απο τις ΠΔΕ), που θα τους επιτρέψουν μια ορθότερη αίτηση-δήλωση στο ΟΠΣΥΔ. 

Β. Η παράταση ΔΕΝ θα επηρεάσει τον σχεδιασμό των προσλήψεων αναπληρωτών Α’ φάσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί, πιθανόν, στις 25 Αυγούστου 2021. Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις στα κενά των σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική δήλωση επιλογής σχολείου και η τοποθέτηση των αναπληρωτών. 

Γ. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2021-22 να προηγηθούν των εκπαιδευτικών όταν το σύστημα θα “τρέξει”.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγροτικό μπλόκο με τρακτέρ σε διόδια
Σχίσμα στα «Πράσινα Φανάρια»: Αποχώρησαν αγρότες καταγγέλλοντας τον διάλογο
Αναταραχή στο αγροτικό μέτωπο την τελευταία ημέρα του χρόνου – Γιατί «έσπασε» στα δύο το μπλόκο στη Θεσσαλονίκη
Σχίσμα στα «Πράσινα Φανάρια»: Αποχώρησαν αγρότες καταγγέλλοντας τον διάλογο
pirosbest.jpg
Ναύπακτος: Αναβιώνει το μυστήριο με τους θανάτους των αδελφών – Πέντε διαθήκες και νέα στοιχεία φωτιάς
Δύο χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, οι Αρχές εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο δολοφονίας
Ναύπακτος: Αναβιώνει το μυστήριο με τους θανάτους των αδελφών – Πέντε διαθήκες και νέα στοιχεία φωτιάς