kommena dentra kentriki
Αυθαίρετη κοπή δέντρων για την εγκατάσταση κοντέινερ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή καταγγέλλει Ανοιχτή Πόλη 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών - «Ο κ. Μπακογιάννης συνεχίζει "ακάθεκτος" να κόβει δέντρα όπου βρει»

Για αυθαίρετη κοπή δέντρων από οικόπεδο, με σκοπό την εγκατάσταση κοντέινερ όπου θα στεγαστούν νήπια, στο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη η Ανοιχτή Πόλη 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «στο οικόπεδο των οδών Αναπαύσεως και Ραζηκότσικα, στο οποίο η δημοτική αρχή Μπακογιάννη σχεδιάζει να τοποθετήσει κοντέινερ για την προσχολική εκπαίδευση, η διοίκηση του Δήμου προχώρησε εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα σε κοπή πάνω από 10 δέντρων».

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Κι ενώ το τελευταίο διάστημα όλες και όλοι κατανοούμε με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο πολύτιμη είναι η μοναδική σπιθαμή πρασίνου, ο κ. Μπακογιάννης συνεχίζει «ακάθεκτος» να κόβει δέντρα όπου βρει, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανάγκη να λειτουργήσει η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο η αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο υπολογίζεται ότι αγγίζει μόλις τα 4 τ.μ. ενώ ως όρος βιωσιμότητας διεθνώς θεωρούνται τα 9 τ.μ. ανά κάτοικο...».

Η Ανοιχτή Πόλη 2ης Δημοτικής Κοινότητας αντιτίθεται στην αναίτια κοπή δέντρων και δηλώνει ότι στηρίζει την εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, όχι σε κοντέινερ και πρόχειρες ακατάλληλες υποδομές, αλλά σε χώρους ανθρώπινους (σχολεία, κτίρια του Δήμου, αχρησιμοποίητα κτίρια κλπ.), «τους οποίους είμαστε σίγουρες/οι ότι η δημοτική αρχή θα βρει, αν έχει την πολιτική βούληση να αναζητήσει».

kommena dentra

Αναλυτικά η σχετική καταγγελία:

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι στο οικόπεδο των οδών Αναπαύσεως και Ραζηκότσικα, στο οποίο η δημοτική αρχή Μπακογιάννη σχεδιάζει να τοποθετήσει κοντέινερ για την προσχολική εκπαίδευση, η διοίκηση του Δήμου προχώρησε εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα σε κοπή πάνω από 10 δέντρων!

Κι ενώ το τελευταίο διάστημα όλες και όλοι κατανοούμε με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο πολύτιμη είναι η μοναδική σπιθαμή πρασίνου, ο κ. Μπακογιάννης συνεχίζει «ακάθεκτος» να κόβει δέντρα όπου βρει, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανάγκη να λειτουργήσει η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο η αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο υπολογίζεται ότι αγγίζει μόλις τα 4 τ.μ. ενώ ως όρος βιωσιμότητας διεθνώς θεωρούνται τα 9 τ.μ. ανά κάτοικο...

Μετά τις απαράδεκτες ενέργειες της δημοτικής αρχής στην 5η Κοινότητα, στην οποία έγινε προσπάθεια να καταληφθεί ένα πάρκο και να κοπούν δέντρα για να μπουν τα κοντέινερ –ενέργειες που προκάλεσαν τη μαζική κινητοποίηση των κατοίκων- φαίνεται ότι την ίδια τακτική ακολουθεί ο κ. Μπακογιάννης παντού.

Στη 2η Κοινότητα, το γωνιακό αδόμητο οικόπεδο των οδών Αναπαύσεως και Ραζηκότσικα, δίπλα στο Α’ Νεκροταφείο –το οποίο φέρεται να είναι ιδιοκτησία του Δήμου- ήταν επί χρόνια ένας αφρόντιστος και εγκαταλειμμένος μεν αλλά υπαρκτός χώρος πρασίνου.
Όσον αφορά την προσχολική εκπαίδευση η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να βρει χώρους ανθρώπινους και κατάλληλους να στεγάσει τα παιδιά. Αντίθετα, επιλέγει την εύκολη και …φτηνή λύση να τα στοιβάξει σε κοντέινερ, σε χώρους ακατάλληλους και από πλευράς υποδομών αλλά και από παιδαγωγικής πλευράς, χώρους που αποτελούν μόνο λύση ανάγκης σε έκτακτες καταστάσεις.

Ως Ανοιχτή Πόλη 2ης Κοινότητας:

✔ Στεκόμαστε απέναντι στην αναίτια κοπή δέντρων στο οικόπεδο των Αναπαύσεως και Ρατζηκότσικα και καλούμε το κοινοτικό συμβούλιο της 2ης Κοινότητας να καταδικάσει το γεγονός. Κάθε δέντρο είναι πολύτιμο (ειδικά σήμερα)!

✔ Καλούμε την πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου να παράσχει αναλυτική ενημέρωση για τις εργασίες και το σχέδιο του Δήμου για το συγκεκριμένο χώρο.

✔ Στηρίζουμε την εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Όχι όμως σε κοντέινερ και σε πρόχειρες ακατάλληλες υποδομές, αλλά σε χώρους ανθρώπινους (σχολεία, κτίρια του Δήμου, αχρησιμοποίητα κτίρια κλπ.), τους οποίους είμαστε σίγουρες/οι ότι η δημοτική αρχή θα βρει, αν έχει την πολιτική βούληση να αναζητήσει.

https://www.facebook.com/AnoihtiPoli.DefteriKoinotita/posts/1568562376812494

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

vrefonipiokomos_thessaloniki
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
Η γυναίκα χαστουκίζει ένα παιδάκι και το τραβάει βίαια από το χεράκι του, ενώ ακούγεται να λέει: «εσύ τι κοιτάς λες και θα φας. Έλα πάμε για ύπνο».
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σίγουρα δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί με μεγάλη στεναχώρια την πρωτοφανή κατρακύλα μιας παράταξης του κόμματός του που πλέον δεν έχει καμιά...
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ