kommena dentra kentriki
Αυθαίρετη κοπή δέντρων για την εγκατάσταση κοντέινερ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή καταγγέλλει Ανοιχτή Πόλη 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών - «Ο κ. Μπακογιάννης συνεχίζει "ακάθεκτος" να κόβει δέντρα όπου βρει»

Για αυθαίρετη κοπή δέντρων από οικόπεδο, με σκοπό την εγκατάσταση κοντέινερ όπου θα στεγαστούν νήπια, στο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη η Ανοιχτή Πόλη 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «στο οικόπεδο των οδών Αναπαύσεως και Ραζηκότσικα, στο οποίο η δημοτική αρχή Μπακογιάννη σχεδιάζει να τοποθετήσει κοντέινερ για την προσχολική εκπαίδευση, η διοίκηση του Δήμου προχώρησε εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα σε κοπή πάνω από 10 δέντρων».

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Κι ενώ το τελευταίο διάστημα όλες και όλοι κατανοούμε με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο πολύτιμη είναι η μοναδική σπιθαμή πρασίνου, ο κ. Μπακογιάννης συνεχίζει «ακάθεκτος» να κόβει δέντρα όπου βρει, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανάγκη να λειτουργήσει η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο η αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο υπολογίζεται ότι αγγίζει μόλις τα 4 τ.μ. ενώ ως όρος βιωσιμότητας διεθνώς θεωρούνται τα 9 τ.μ. ανά κάτοικο...».

Η Ανοιχτή Πόλη 2ης Δημοτικής Κοινότητας αντιτίθεται στην αναίτια κοπή δέντρων και δηλώνει ότι στηρίζει την εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, όχι σε κοντέινερ και πρόχειρες ακατάλληλες υποδομές, αλλά σε χώρους ανθρώπινους (σχολεία, κτίρια του Δήμου, αχρησιμοποίητα κτίρια κλπ.), «τους οποίους είμαστε σίγουρες/οι ότι η δημοτική αρχή θα βρει, αν έχει την πολιτική βούληση να αναζητήσει».

kommena dentra

Αναλυτικά η σχετική καταγγελία:

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι στο οικόπεδο των οδών Αναπαύσεως και Ραζηκότσικα, στο οποίο η δημοτική αρχή Μπακογιάννη σχεδιάζει να τοποθετήσει κοντέινερ για την προσχολική εκπαίδευση, η διοίκηση του Δήμου προχώρησε εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα σε κοπή πάνω από 10 δέντρων!

Κι ενώ το τελευταίο διάστημα όλες και όλοι κατανοούμε με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο πολύτιμη είναι η μοναδική σπιθαμή πρασίνου, ο κ. Μπακογιάννης συνεχίζει «ακάθεκτος» να κόβει δέντρα όπου βρει, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανάγκη να λειτουργήσει η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο η αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο υπολογίζεται ότι αγγίζει μόλις τα 4 τ.μ. ενώ ως όρος βιωσιμότητας διεθνώς θεωρούνται τα 9 τ.μ. ανά κάτοικο...

Μετά τις απαράδεκτες ενέργειες της δημοτικής αρχής στην 5η Κοινότητα, στην οποία έγινε προσπάθεια να καταληφθεί ένα πάρκο και να κοπούν δέντρα για να μπουν τα κοντέινερ –ενέργειες που προκάλεσαν τη μαζική κινητοποίηση των κατοίκων- φαίνεται ότι την ίδια τακτική ακολουθεί ο κ. Μπακογιάννης παντού.

Στη 2η Κοινότητα, το γωνιακό αδόμητο οικόπεδο των οδών Αναπαύσεως και Ραζηκότσικα, δίπλα στο Α’ Νεκροταφείο –το οποίο φέρεται να είναι ιδιοκτησία του Δήμου- ήταν επί χρόνια ένας αφρόντιστος και εγκαταλειμμένος μεν αλλά υπαρκτός χώρος πρασίνου.
Όσον αφορά την προσχολική εκπαίδευση η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να βρει χώρους ανθρώπινους και κατάλληλους να στεγάσει τα παιδιά. Αντίθετα, επιλέγει την εύκολη και …φτηνή λύση να τα στοιβάξει σε κοντέινερ, σε χώρους ακατάλληλους και από πλευράς υποδομών αλλά και από παιδαγωγικής πλευράς, χώρους που αποτελούν μόνο λύση ανάγκης σε έκτακτες καταστάσεις.

Ως Ανοιχτή Πόλη 2ης Κοινότητας:

✔ Στεκόμαστε απέναντι στην αναίτια κοπή δέντρων στο οικόπεδο των Αναπαύσεως και Ρατζηκότσικα και καλούμε το κοινοτικό συμβούλιο της 2ης Κοινότητας να καταδικάσει το γεγονός. Κάθε δέντρο είναι πολύτιμο (ειδικά σήμερα)!

✔ Καλούμε την πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου να παράσχει αναλυτική ενημέρωση για τις εργασίες και το σχέδιο του Δήμου για το συγκεκριμένο χώρο.

✔ Στηρίζουμε την εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Όχι όμως σε κοντέινερ και σε πρόχειρες ακατάλληλες υποδομές, αλλά σε χώρους ανθρώπινους (σχολεία, κτίρια του Δήμου, αχρησιμοποίητα κτίρια κλπ.), τους οποίους είμαστε σίγουρες/οι ότι η δημοτική αρχή θα βρει, αν έχει την πολιτική βούληση να αναζητήσει.

https://www.facebook.com/AnoihtiPoli.DefteriKoinotita/posts/1568562376812494

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΤΜ
Απίστευτο: Αφαίρεσε 150.000 ευρώ από τον λογαριασμό των παιδιών του – Πέταξε έξω από το σπίτι τη γυναίκα του
Οι συνήγοροι του θύματος προσέφυγαν στην Εισαγγελέα Χανίων και η οποία διέταξε την άμεση άρση της κράτησής της
Απίστευτο: Αφαίρεσε 150.000 ευρώ από τον λογαριασμό των παιδιών του – Πέταξε έξω από το σπίτι τη γυναίκα του
panellinies eksetaseis 2022
Πανελλήνιες 2024: Ολοι οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)
Οι συντελεστές ΕΒΕ των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και των ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών
Πανελλήνιες 2024: Ολοι οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Έλαβε προθεσμία για την απολογία του ο 71χρονος - Δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος
Πήρε προθεσμία ως την Παρασκευή για την απολογία του
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Έλαβε προθεσμία για την απολογία του ο 71χρονος - Δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος