Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
kommena dentra kentriki
Αυθαίρετη κοπή δέντρων για την εγκατάσταση κοντέινερ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή καταγγέλλει Ανοιχτή Πόλη 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών - «Ο κ. Μπακογιάννης συνεχίζει "ακάθεκτος" να κόβει δέντρα όπου βρει»

Για αυθαίρετη κοπή δέντρων από οικόπεδο, με σκοπό την εγκατάσταση κοντέινερ όπου θα στεγαστούν νήπια, στο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη η Ανοιχτή Πόλη 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «στο οικόπεδο των οδών Αναπαύσεως και Ραζηκότσικα, στο οποίο η δημοτική αρχή Μπακογιάννη σχεδιάζει να τοποθετήσει κοντέινερ για την προσχολική εκπαίδευση, η διοίκηση του Δήμου προχώρησε εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα σε κοπή πάνω από 10 δέντρων».

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Κι ενώ το τελευταίο διάστημα όλες και όλοι κατανοούμε με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο πολύτιμη είναι η μοναδική σπιθαμή πρασίνου, ο κ. Μπακογιάννης συνεχίζει «ακάθεκτος» να κόβει δέντρα όπου βρει, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανάγκη να λειτουργήσει η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο η αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο υπολογίζεται ότι αγγίζει μόλις τα 4 τ.μ. ενώ ως όρος βιωσιμότητας διεθνώς θεωρούνται τα 9 τ.μ. ανά κάτοικο...».

Η Ανοιχτή Πόλη 2ης Δημοτικής Κοινότητας αντιτίθεται στην αναίτια κοπή δέντρων και δηλώνει ότι στηρίζει την εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, όχι σε κοντέινερ και πρόχειρες ακατάλληλες υποδομές, αλλά σε χώρους ανθρώπινους (σχολεία, κτίρια του Δήμου, αχρησιμοποίητα κτίρια κλπ.), «τους οποίους είμαστε σίγουρες/οι ότι η δημοτική αρχή θα βρει, αν έχει την πολιτική βούληση να αναζητήσει».

kommena dentra

Αναλυτικά η σχετική καταγγελία:

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι στο οικόπεδο των οδών Αναπαύσεως και Ραζηκότσικα, στο οποίο η δημοτική αρχή Μπακογιάννη σχεδιάζει να τοποθετήσει κοντέινερ για την προσχολική εκπαίδευση, η διοίκηση του Δήμου προχώρησε εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα σε κοπή πάνω από 10 δέντρων!

Κι ενώ το τελευταίο διάστημα όλες και όλοι κατανοούμε με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο πολύτιμη είναι η μοναδική σπιθαμή πρασίνου, ο κ. Μπακογιάννης συνεχίζει «ακάθεκτος» να κόβει δέντρα όπου βρει, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανάγκη να λειτουργήσει η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο η αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο υπολογίζεται ότι αγγίζει μόλις τα 4 τ.μ. ενώ ως όρος βιωσιμότητας διεθνώς θεωρούνται τα 9 τ.μ. ανά κάτοικο...

Μετά τις απαράδεκτες ενέργειες της δημοτικής αρχής στην 5η Κοινότητα, στην οποία έγινε προσπάθεια να καταληφθεί ένα πάρκο και να κοπούν δέντρα για να μπουν τα κοντέινερ –ενέργειες που προκάλεσαν τη μαζική κινητοποίηση των κατοίκων- φαίνεται ότι την ίδια τακτική ακολουθεί ο κ. Μπακογιάννης παντού.

Στη 2η Κοινότητα, το γωνιακό αδόμητο οικόπεδο των οδών Αναπαύσεως και Ραζηκότσικα, δίπλα στο Α’ Νεκροταφείο –το οποίο φέρεται να είναι ιδιοκτησία του Δήμου- ήταν επί χρόνια ένας αφρόντιστος και εγκαταλειμμένος μεν αλλά υπαρκτός χώρος πρασίνου.
Όσον αφορά την προσχολική εκπαίδευση η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να βρει χώρους ανθρώπινους και κατάλληλους να στεγάσει τα παιδιά. Αντίθετα, επιλέγει την εύκολη και …φτηνή λύση να τα στοιβάξει σε κοντέινερ, σε χώρους ακατάλληλους και από πλευράς υποδομών αλλά και από παιδαγωγικής πλευράς, χώρους που αποτελούν μόνο λύση ανάγκης σε έκτακτες καταστάσεις.

Ως Ανοιχτή Πόλη 2ης Κοινότητας:

✔ Στεκόμαστε απέναντι στην αναίτια κοπή δέντρων στο οικόπεδο των Αναπαύσεως και Ρατζηκότσικα και καλούμε το κοινοτικό συμβούλιο της 2ης Κοινότητας να καταδικάσει το γεγονός. Κάθε δέντρο είναι πολύτιμο (ειδικά σήμερα)!

✔ Καλούμε την πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου να παράσχει αναλυτική ενημέρωση για τις εργασίες και το σχέδιο του Δήμου για το συγκεκριμένο χώρο.

✔ Στηρίζουμε την εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Όχι όμως σε κοντέινερ και σε πρόχειρες ακατάλληλες υποδομές, αλλά σε χώρους ανθρώπινους (σχολεία, κτίρια του Δήμου, αχρησιμοποίητα κτίρια κλπ.), τους οποίους είμαστε σίγουρες/οι ότι η δημοτική αρχή θα βρει, αν έχει την πολιτική βούληση να αναζητήσει.

https://www.facebook.com/AnoihtiPoli.DefteriKoinotita/posts/1568562376812494

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Αναπληρωτές προς ΥΠΑΙΘ: Προχωρήστε σε κανονική φάση προσλήψεων, όχι «τριμηνίτες»
«Αν και η πρόφαση ήταν η πανδημία, φαίνεται πως οι τριμηνίτες εκπαιδευτικοί ήρθαν για να μείνουν»
Αναπληρωτές προς ΥΠΑΙΘ: Προχωρήστε σε κανονική φάση προσλήψεων, όχι «τριμηνίτες»