Προσχολική Αγωγή: Με τις ψήφους Μπακογιάννη και Χρυσής Αυγής η τοποθέτηση κοντέινερ στο Δήμο Αθηναίων
Τη χρήση κοντέινερ για τη στέγαση νηπιαγωγείων, στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής αγωγής υπερψήφισε ο Δήμος Αθηναίων με τις ψήφους της παράταξης του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και της Χρυσής Αυγής

Με τις ψήφους των δημοτικών παρατάξεων του Κώστα Μπακογιάννη και της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων την τοποθέτηση κοντέινερ στα προαύλεια σχολείων για τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής αντί της ανέγερσης νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα, με ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας, ύστερα από πολύωρη συζήτηση για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, απορρίφθηκε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην τοποθετούν κοντέινερ όπου θα στεγαστούν νήπια σε προαύλειους χώρους σχολείων.

Η συγκεκριμένη πρόταση έλαβε 13 ψήφους (από τις παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση ΕΕ κεφάλαιο), ενώ κατά ψήφισαν 23 Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ακόμα επτά απείχαν (οι παρατάξεις Γερουλάνου και Καραμπελιά).

Η παράταξη του δημάρχου, χέρι-χέρι με την παράταξη της Χρυσής Αυγής, υπερψήφισαν την «προσωρινή λύση», όπως ισχυρίζεται ο δήμος Αθηναίων, των κοντέινερ, όπου ούτε λίγο ούτε μικρά παιδιά θα κληθούν να στεγαστούν για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου.

Παράλληλα, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», του Παύλου Γερουλάνου, για αναβολή της εφαρμογής της έως ότου εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι

Ενάντια στην πρόταση Γερουλάνου τάχθηκαν τόσο η παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν σε κινητοποίηση για τη δίχρονη προσχολική αγωγή έξω από το Δημαρχείο Αθηνών, στην πλατεία Κοτζιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»