Τη χρήση κοντέινερ για τη στέγαση νηπιαγωγείων, στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής αγωγής υπερψήφισε ο Δήμος Αθηναίων με τις ψήφους της παράταξης του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και της Χρυσής Αυγής

Με τις ψήφους των δημοτικών παρατάξεων του Κώστα Μπακογιάννη και της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων την τοποθέτηση κοντέινερ στα προαύλεια σχολείων για τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής αντί της ανέγερσης νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα, με ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας, ύστερα από πολύωρη συζήτηση για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, απορρίφθηκε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην τοποθετούν κοντέινερ όπου θα στεγαστούν νήπια σε προαύλειους χώρους σχολείων.

Η συγκεκριμένη πρόταση έλαβε 13 ψήφους (από τις παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση ΕΕ κεφάλαιο), ενώ κατά ψήφισαν 23 Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ακόμα επτά απείχαν (οι παρατάξεις Γερουλάνου και Καραμπελιά).

Η παράταξη του δημάρχου, χέρι-χέρι με την παράταξη της Χρυσής Αυγής, υπερψήφισαν την «προσωρινή λύση», όπως ισχυρίζεται ο δήμος Αθηναίων, των κοντέινερ, όπου ούτε λίγο ούτε μικρά παιδιά θα κληθούν να στεγαστούν για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου.

Παράλληλα, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», του Παύλου Γερουλάνου, για αναβολή της εφαρμογής της έως ότου εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι

Ενάντια στην πρόταση Γερουλάνου τάχθηκαν τόσο η παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν σε κινητοποίηση για τη δίχρονη προσχολική αγωγή έξω από το Δημαρχείο Αθηνών, στην πλατεία Κοτζιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kpg.png
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Τα αποτελέσματα για Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική
Εξετάσεις ΚΠΓ: Στις Εξετάσεις υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 4.357 υποψήφιοι. Οι επιτυχόντες είναι 4.017
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Τα αποτελέσματα για Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική