Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το ΥΠΑΙΘ αδιαφορεί ότι στην παρούσα φάση οι εκπαιδευτικοί θα είναι αδύνατον να βρουν κατάλυμα, εισιτήρια κι αν βρουν θα είναι όλα πανάκριβα

Την άσκοπη ταλαιπωρία χιλιάδων εκπαιδευτικών που σε ελάχιστες ημέρες καλούνται να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης για να ολοκληρώσουν την ορκωμοσία και να αναλάβουν υπηρεσία στο πλαίσιο των μόνιμων διορισμών, ψέγει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Αριστοτέλης», κάνοντας λόγο για «καψόνι» του υπουργείου Παιδείας σε βάρος των 11.700 εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων των κατά τόπους διευθύνσεων εκπαίδευσης. 

Οι εντονότατες αντιδράσεις που καταγράφηκαν από τον εκπαιδευτικό κόσμο, ο οποίος δικαίως ζητά οι διαδικασίες να γίνουν ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως δεδομένων των συνθηκών (πανδημία, πυρκαγιές, καλοκαιρινή περίοδος κλπ), υποχρέωσαν το υπουργείο Παιδείας να δώσει μία μικρή παράταση στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών, η οποία όμως δεν είναι και πάλι αρκετή. 

Συγκεκριμένα, η αρχική απόφαση του υπουργείου καλούσε τους 11.700 εκπαιδευτικούς να ολοκληρώσουν την ορκωμοσία τους και την ανάληψη υπηρεσίας εντός 5 εργάσιμων ημερών (17/08), ενώ μετά την κατακραυγή, αποφασίστηκε η εξαήμερη παράταση της διαδικασίας έως τη Δευτέρα 23 Αυγούστου. Θυμίζουμε ότι στους πυρόπληκτους εκπαιδευτικούς το υπουργείο έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν τις απαιτούμενες διαδικασίες έως την Τρίτη 31 Αυγούστου

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»

Το ΦΕΚ που βγήκε χθες αργά το βράδυ ορίζει ότι πρέπει να παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί εντός 5ημερων από την έκδοση του. Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, εν μέσω πυρκαγιών καλούνται χιλιάδες εκπαιδευτικοί όχι να παρουσιαστούν, αλλά να διακτινιστούν, από το ένα σημείο της Ελλάδας στο άλλο. Αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την αδιαφορία τους και ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πουθενά, παρόλο που τις προηγούμενες μέρες διθυραμβικά εγγυόνταν πιο εύκολη και γρήγορη διαδικασία με ηλεκτρονικές αναλήψεις υπηρεσίας.

Το ΥΠΑΙΘ αδιαφορεί ότι στην παρούσα φάση οι εκπαιδευτικοί θα είναι αδύνατον να βρουν κατάλυμα, εισιτήρια κι αν βρουν θα είναι όλα πανάκριβα. Αποτελεί οικονομική αφαίμαξη για τους νεοδιόριστους γιατί τους υποχρεώνει σε διπλές μετακινήσεις (δεύτερη μετακίνηση για την τοποθέτηση τους τέλος Αυγούστου σε σχολικές μονάδες) ή την παραμονή τους επί δεκαπενθήμερου σε ξενοδοχεία. Επίσης οι διευθύνσεις που ήδη είναι υποστελεχωμένες και τώρα υπολειτουργούν λόγω αδειών, καλούνται να εξυπηρετήσουν κάτω από υπερβολικά δύσκολες συνθήκες. Το ΥΠΑΙΘ αναγκάζει τους ελάχιστους υπαλλήλους να δουλεύουν νυχθημερόν και τις διευθύνσεις να ανακαλούν νόμιμες άδειες. Εν μέσω πανδημίας και δεκάδων πυρόπληκτων συναδέλφων και περιοχών θα ζήσουμε τεράστιο συνωστισμό και αδυναμία εξυπηρέτησης με στοιχειώδεις υγειονομικούς όρους ιδιαίτερα σε διευθύνσεις που παρουσιάζονται εκατοντάδες νεοδιόριστοι.

Απαιτούμε άμεση διόρθωση με δυνατότητα ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας και κατάθεση δικαιολογητικών. Επιτακτική ανάγκη παρέμβασης της ΔΟΕ στο Υπουργείο. Η τυπική δια ζώσης ορκωμοσία μπορεί να μετατοπιστεί στο τέλος του μήνα.

Απαιτούμε όπως η προϋπηρεσία έτσι και η μισθοδοσία να ξεκινάει από την ημερομηνία του ΦΕΚ γιατί λόγω κορονοϊού η ημέρα της ανάληψης υπηρεσίας και της ορκωμοσίας είναι διαφορετική για τον κάθε εκπαιδευτικό και ορίζεται με απόφαση των διευθύνσεων εκπαίδευσης, δεν είναι απόφαση του εκπαιδευτικού ποια ημέρα θα παρουσιαστεί!

Μάλιστα το κυνικό αφήγημα που λέει ότι δεν πρέπει κανείς να διαμαρτύρεται αλλά να πει και ευχαριστώ που διορίστηκε και να τρέξει σε μια μέρα με μια βαλίτσα στο χέρι από τον Έβρο στην Κρήτη θα το αποδομήσουμε για ακόμα μια φορά: οι διορισμοί αυτοί είναι νίκη των αγώνων των εκπαιδευτικών που τόσο καιρό παλεύουν για μόνιμους διορισμούς και μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι διορισμοί αυτοί είναι τραγικά ελάχιστοι σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας, και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους όταν φαίνεται ότι ο αριθμός των αναπληρωτών θα αγγίξει πάλι το 40.000 παρά τους 11.700 διορισμούς!

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας να απαιτούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και να μην σκύβουμε το κεφάλι! Να σταματήσει αυτό το καψόνι! Ακόμη και τη χαρά του διορισμού αμαυρώνουν με την τιμωρητική λογική τους.

Απαιτούμε και με βάση προηγούμενη ανακοίνωσή μας:

  • Τις διευθύνσεις να ζητήσουν όσα έντυπα πρέπει να προσκομιστούν σε αυτή τη φάση ηλεκτρονικά από τους εκπαιδευτικούς και η ανάληψη υπηρεσίας να γίνει ηλεκτρονικά.

  • Οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις για ορκωμοσία και στα σχολεία προσωρινής τους τοποθέτησης την 1η Σεπτέμβρη και όχι νωρίτερα.

  • Να υπάρξει στήριξη και μέριμνα για τους πυρόπληκτους εκπαιδευτικούς που δυσκολεύονται να μαζέψουν τα έγγραφα ανάληψης υπηρεσίας.

  • Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης της διαβίωσης των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών συναδέλφων με δωρεάν μετακίνηση, επίδομα στέγασης, σίτιση κ.α.

Καλούμε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

PRWPAIDEIA
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Δείτε τις πέντε προτάσεις της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. για την αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου
Σεξουαλική κακοποίηση: Η μαθήτρια έφτασε στο σημείο να αυτοτραυματίζεται - Τι αναφέρει στην γνωμάτευσή του ο παιδοψυχίατρος
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου