Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρή 16χρονη μαθήτρια μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Συνελήφθη η μητέρα της

Εκπαίδευση 0

Σε ΦΕΚ το Νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και το «νέο σχολείο»

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το νέο Νόμο του υπουργείου Παιδείας: «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Το ψηφισθέν νομοσχέδιο, το οποίο απαρτίζεται συνολικά από 245 άρθρα, περιλαμβάνει διατάξεις, μεταξύ άλλων, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης, τις νέες δομές υποστήριξης εκπαιδευτικού έργου και την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.

Το νέο Νομοσχέδιο, εκτός των άλλων, φέρνει σχολεία πολλαπλών ταχυτήτων με εξεύρεση χορηγών και πόρων, διευθυντές manager με υπερεξουσίες, επιπρόσθετες ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, αρμοδιότητες στους δήμους για τη διοίκηση των σχολείων και διπλή αξιολόγηση εκπαιδευτικών υπό την απειλή μισθολογικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης με σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Το ΦΕΚ με το Νομοσχέδιο

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΗΜΜΥ: Ίδια επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά χιλιάδες μόρια διαφορά στις βάσεις

Υπουργείο Παιδείας: Δεν επανέρχονται οι εκπαιδευτικοί στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας

Η σημασία της λέξης «αφραδία» στην Αρχαία Ελλάδα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση