Ενδοσχολική επιμόρφωση στα σχολεία: Σεμινάρια 15ωρών εκτός ωραρίου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με απόφαση του Διευθυντή ή Προϊσταµένου των σχολείων πραγµατοποιούνται, σε επίπεδο σχολικής µονάδας, επιµορφωτικά σεµινάρια, διάρκειας τουλάχιστον 15 ωρών εκτός του διδακτικού ωραρίου

Την πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων διάρκειας 15ωρων ανά σχολικό έτος προβλέπει νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, ενώ η θεματολογία τους θα ορίζεται από τον διευθυντή ή τον προϊστάμενο της σχολικής μονάδας. 

Κάθε εκπαιδευτικός ή μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού θα καταχωρεί σε ηλεκτρονικό φάκελο την επιμορφωτική του εμπειρία.

Ενδοσχολική επιµόρφωση

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι με απόφαση του Διευθυντή ή Προϊσταµένου της σχολικής µονάδας πραγµατοποιούνται, σε επίπεδο σχολικής µονάδας, επιµορφωτικά σεµινάρια, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ωρών ανά σχολικό έτος.

Επίσης, με απόφαση του Διευθυντή ή Προϊσταµένου της σχολικής µονάδας καθορίζεται η θεµατολογία των επιµορφωτικών σεµιναρίων µε βάση ιδίως:

α) τις ανάγκες της σχολικής µονάδας,

β) τον φορέα υλοποίησης της επιµόρφωσης.

Σημειώνεται ότι τα επιµορφωτικά σεµινάρια διενεργούνται εκτός του διδακτικού ωραρίου.

Συµµετοχή εκπαιδευτικών στην ενδοσχολική επιµόρφωση

1. Η συµµετοχή των εκπαιδευτικών στα επιµορφωτικά σεµινάρια είναι προαιρετική και συνεκτιµάται κατά την ατοµική αξιολόγησή τους.

2. Μετά την ολοκλήρωση κάθε επιµορφωτικού σεµιναρίου, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάµενος της σχολικής µονάδας αναλαµβάνουν να χορηγήσουν στους εκπαιδευτικούς έντυπη ή ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης του επιµορφωτικού σεµιναρίου και καταχωρίζουν την τελευταία στον ατοµικό ηλεκτρονικό υπηρεσιακό φάκελο του εκπαιδευτικού.

Τι είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος 

Υπενθυμίζεται ότι κάθε εκπαιδευτικός ή µέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) δύναται να καταχωρίζει σε ηλεκτρονικό φάκελο, στην ειδική ψηφιακή εφαρµογή, η οποία είναι προσβάσιµη µέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δηµόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ), τεκµήρια σχετικά µε την επιµορφωτική εµπειρία του ως επιµορφωτή και επιµορφούµενου, το σχετικό µε την παιδαγωγική και τη διδακτική συγγραφικό έργο του, το διδακτικό έργο του, τη συµµετοχή του σε ευρωπαϊκά και ερευνητικά προγράµµατα, καθώς και κάθε είδους δράσεις που συµβάλλουν στην ποιοτική αναβάθµιση του ρόλου του στην εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία.

- Η επιστηµονική συγκρότηση και η διαρκής επαγγελµατική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, όπως αποτυπώνεται στον ηλεκτρονικό φάκελό τους δεν αποτιµώνται αυτόνοµα, αλλά συνεκτιµώνται η επίδρασή τους στον τρόπο µε τον οποίο ο εκπαιδευτικός επιτελεί το έργο του και η προστιθέµενη αξία που προσδίδει σε αυτό.

- Κάθε εκπαιδευτικός ή µέλος του Ε.Ε.Π. ή του Ε.Β.Π. καταχωρίζει στην ειδική ψηφιακή εφαρµογή του άρθρου 81, το αργότερο µέχρι την οργανωµένη συνάντησή του µε τον αξιολογητή για συζήτηση, σχετικά µε τη διδασκαλία ή το υποστηρικτικό έργο ή πρόγραµµα, που κατέστη αντικείµενο παρακολούθησης, έκθεση αυτοαξιολόγησης, η οποία δύναται να παραπέµπει σε τεκµήρια που έχει καταχωρίσει στον ηλεκτρονικό φάκελό του ή να συνοδεύεται από νέα στοιχεία, που αφορούν στο παιδαγωγικό ή διδακτικό έργο του, προς τεκµηρίωση των απόψεων και ισχυρισµών του.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Ξεπέρασαν τις 44.000 οι αιτήσεις – Η νέα κατανομή, οι «παγίδες» στο ΟΠΣΥΔ και η ποινή-σοκ για τα δικαιολογητικά
Τέλος οι παραδοσιακές κρίσεις στελεχών: Νέο μοντέλο επιλογής προϊσταμένων με γραπτές εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ και βαθμολόγηση προσόντων
Ανατροπή στις κρίσεις στελεχών: Νέο σύστημα επιλογής για τις θέσεις ευθύνης – Έρχονται γραπτές εξετάσεις
Τέλος οι παραδοσιακές κρίσεις στελεχών: Νέο μοντέλο επιλογής προϊσταμένων με γραπτές εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ και βαθμολόγηση προσόντων
AU S-Bar: Το 54% των φοιτητών του Αριστοτελείου ζητά καθοδήγηση για την ΑΙ
Κυριάκος Αναστασιάδης (Πρύτανης ΑΠΘ): Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει τα πανεπιστήμια
Έρευνα: Το 54% των φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ζητά καθοδήγηση για την ΑΙ
Κυριάκος Αναστασιάδης (Πρύτανης ΑΠΘ): Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει τα πανεπιστήμια