amanatidis
«Νάρκη στα θεμέλια του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας» που αποσκοπεί «στην κατηγοριοποίηση των σχολείων» αποκάλεσε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση ο Γιάννης Αμανατίδης

«Νάρκη στα θεμέλια του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας» που αποσκοπεί «στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την αποδυνάμωση των εκπαιδευτικών και του συλλόγου διδασκόντων» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο Κεραμέως, σήμερα, από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης.
 
«Η δημοκρατία, ο διάλογος και η παιδαγωγική ελευθερία φεύγουν, ο κομματισμός, η ανασφάλεια και ο αυταρχισμός έρχονται» είπε, χαρακτηριστικά, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών εξηγώντας τους λόγους και τις ανάλογες προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Παιδεία, στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού, τον οποίο υπηρετεί.

«Η παιδεία» σε αυτό το μοντέλο, όπως ανέφερε, «προσφέρεται ως υπηρεσία και υπόκειται στους νόμους της αγοράς».

«Οι έχοντες μπορούν να την αγοράσουν, οι μη έχοντες αρκούνται σε ένα σχολείο χαμηλών προδιαγραφών. Η πολιτική αυτή οδηγεί στην πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης έναντι της δημόσιας» επισήμανε λέγοντας, στη συνέχεια, πως η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει «τα σχολεία να είναι εργαλεία αναπαραγωγής των ανισοτήτων» ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τους μαθητές ως πελάτες.    

«Η επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση, έχει έντονα ταξικά χαρακτηριστικά, και οδηγεί στη διάλυσή της» τόνισε, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη «να προσπαθεί να χτίσει το νέο, μεταμοντέρνο σχολείο της αγοράς, πάνω στα ερείπια του δημόσιου μαζικού δωρεάν σχολείου».

«Στην Παιδεία ως εμπόρευμα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντιπαραθέτει την Παιδεία ως δημόσιο αγαθό» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «η εκπαίδευση είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο ή χάρη και τα δικαιώματα των παιδιών αποτελούν συλλογική ευθύνη με τη δημόσια εκπαίδευση ως στοιχείο-κλειδί των δημοκρατικών δημόσιων πολιτικών».

«Η εκπαίδευση είναι ευθύνη του κράτους. Είναι ένα από τα καθήκοντα του κράτους να προσδιορίζει τους σκοπούς και τους στόχους των εκπαιδευτικών συστημάτων και να εξασφαλίζει πλήρη χρηματοδότηση για αυτούς» σημείωσε ο βουλευτής για να καταλήξει πως στην παιδεία του ατομικισμού-ωφελισμού, «αντιπαραθέτουμε την παιδεία των ουμανιστικών αξιών, με στόχο την κριτική συνειδητοποίηση του ατόμου που οδηγεί στη χειραφέτησή του».

«Γι’  αυτό το σχολείο, λοιπόν, αγωνιζόμαστε και γι’ αυτό η νεολαία , οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα επιβάλλουν την πολιτική προοδευτική κυβερνητική αλλαγή στη χώρα μας, που  είναι περισσότερο από ποτέ, αναγκαία σήμερα» είπε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απάτη
Πώς σπείρα τηλεφωνικών απατών ξεγέλασε δεκάδες πολίτες με πρόσχημα την «τροχαία»
Με δραματικά σενάρια και ψεύτικες ταυτότητες γιατρών και αστυνομικών, σπείρα εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Πώς σπείρα τηλεφωνικών απατών ξεγέλασε δεκάδες πολίτες με πρόσχημα την «τροχαία»
fuel pass
Fuel Pass 2026: Στη «μάχη» των αιτήσεων τα ΑΦΜ – Ποιοι υποβάλλουν δήλωση τη Μεγάλη Τετάρτη
Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την επιδότηση καυσίμων – Τα ποσά, οι τρόποι πληρωμής και οι «παγίδες» που μειώνουν την ενίσχυση
Fuel Pass 2026: Στη «μάχη» των αιτήσεων τα ΑΦΜ – Ποιοι υποβάλλουν δήλωση τη Μεγάλη Τετάρτη
αεροπλάνο
Γέννηση «στον αέρα»: Το μωρό που ήρθε στον κόσμο σε πτήση και ο «γρίφος» της υπηκοότητας
Σπάνιο περιστατικό σε πτήση της Caribbean Airlines προς τις ΗΠΑ ανοίγει νομική συζήτηση για το πού… αρχίζει η ιθαγένεια ενός παιδιού
Γέννηση «στον αέρα»: Το μωρό που ήρθε στον κόσμο σε πτήση και ο «γρίφος» της υπηκοότητας
Κωνσταντοπούλου
Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου: «Εγκληματική οργάνωση η κυβέρνηση» – Στο τραπέζι νέα προανακριτική
Πολιτική σύγκρουση υψηλής έντασης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις ευρωπαϊκές έρευνες
Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου: «Εγκληματική οργάνωση η κυβέρνηση» – Στο τραπέζι νέα προανακριτική