Αμανατίδης: Νάρκη στα θεμέλια της εκπαίδευσης το νομοσχέδιο Κεραμέως
«Νάρκη στα θεμέλια του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας» που αποσκοπεί «στην κατηγοριοποίηση των σχολείων» αποκάλεσε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση ο Γιάννης Αμανατίδης

«Νάρκη στα θεμέλια του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας» που αποσκοπεί «στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την αποδυνάμωση των εκπαιδευτικών και του συλλόγου διδασκόντων» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο Κεραμέως, σήμερα, από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης.
 
«Η δημοκρατία, ο διάλογος και η παιδαγωγική ελευθερία φεύγουν, ο κομματισμός, η ανασφάλεια και ο αυταρχισμός έρχονται» είπε, χαρακτηριστικά, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών εξηγώντας τους λόγους και τις ανάλογες προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Παιδεία, στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού, τον οποίο υπηρετεί.

«Η παιδεία» σε αυτό το μοντέλο, όπως ανέφερε, «προσφέρεται ως υπηρεσία και υπόκειται στους νόμους της αγοράς».

«Οι έχοντες μπορούν να την αγοράσουν, οι μη έχοντες αρκούνται σε ένα σχολείο χαμηλών προδιαγραφών. Η πολιτική αυτή οδηγεί στην πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης έναντι της δημόσιας» επισήμανε λέγοντας, στη συνέχεια, πως η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει «τα σχολεία να είναι εργαλεία αναπαραγωγής των ανισοτήτων» ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τους μαθητές ως πελάτες.    

«Η επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση, έχει έντονα ταξικά χαρακτηριστικά, και οδηγεί στη διάλυσή της» τόνισε, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη «να προσπαθεί να χτίσει το νέο, μεταμοντέρνο σχολείο της αγοράς, πάνω στα ερείπια του δημόσιου μαζικού δωρεάν σχολείου».

«Στην Παιδεία ως εμπόρευμα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντιπαραθέτει την Παιδεία ως δημόσιο αγαθό» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «η εκπαίδευση είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο ή χάρη και τα δικαιώματα των παιδιών αποτελούν συλλογική ευθύνη με τη δημόσια εκπαίδευση ως στοιχείο-κλειδί των δημοκρατικών δημόσιων πολιτικών».

«Η εκπαίδευση είναι ευθύνη του κράτους. Είναι ένα από τα καθήκοντα του κράτους να προσδιορίζει τους σκοπούς και τους στόχους των εκπαιδευτικών συστημάτων και να εξασφαλίζει πλήρη χρηματοδότηση για αυτούς» σημείωσε ο βουλευτής για να καταλήξει πως στην παιδεία του ατομικισμού-ωφελισμού, «αντιπαραθέτουμε την παιδεία των ουμανιστικών αξιών, με στόχο την κριτική συνειδητοποίηση του ατόμου που οδηγεί στη χειραφέτησή του».

«Γι’  αυτό το σχολείο, λοιπόν, αγωνιζόμαστε και γι’ αυτό η νεολαία , οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα επιβάλλουν την πολιτική προοδευτική κυβερνητική αλλαγή στη χώρα μας, που  είναι περισσότερο από ποτέ, αναγκαία σήμερα» είπε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονίζουν οι γονείς της δασκάλας - «Ούτε να βλέπει τηλεόραση μόνη της»
Οι αποκαλύψεις των γονιών της Δώρας: «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω»
Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονίζουν οι γονείς της δασκάλας - «Ούτε να βλέπει τηλεόραση μόνη της»