Μαλαγάρης: Μητσοτάκης - Κεραμέως ψεύδονται και στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς
«Αντί για ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς, μάς στοχοποιούν για άλλη μια φορά», σημειώνει ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θοδωρής Μαλαγάρης, καταγγέλλοντας Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκη Κεραμέως ότι ψεύδονται - «Όλα όσα λέει η κα Κεραμέως είναι παραπλανητικά. Η ουσία είναι ότι με τις επιλογές της 30.000 μαθητές είναι εκτός πανεπιστημίου»

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποτελούν τον βασικό παράγοντα επιδείνωσης της ψυχικής υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Τόσο ο ίδιος όσο και η κα Κεραμέως ψεύδονται. Δεν πέρασε από το υπουργείο Παιδείας άλλος υπουργός που να λέει τόσα ψέματα», επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Θοδωρής Μαλαγάρης.

Στην Τζούλυ Τσίγκα ο κ. Μαλαγάρης μίλησε για την στοχοποίηση των εκπαιδευτικών από τον πρωθυπουργό και για τους εμβολιασμούς και επισήμανε τα εξής: «Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί ότι η ΟΛΜΕ είχε δώσει κατεύθυνση στους εκπαιδευτικούς από νωρίς να εμβολιαστούν.  Είχαμε ζητήσει και την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, πολύ νωρίτερα, αλλά η κυβέρνηση μας καθυστέρησε πολύ» εξήγησε και εξέφρασε την οργή του κλάδου.

«Γιατί μας κουνάει τώρα το δάχτυλο; Αν δεν είχαμε κάνει δάσκαλοι και καθηγητές τόση δουλειά δεν θα γινόταν ούτε η τηλεκπαίδευση. Φτάσαμε να αγοράζουμε από την τσέπη μας Η/Υ για τα σχολεία. Κι αντί να το αναγνωρίσουν και να πουν ευχαριστώ, μας στοχοποιούν και προσπαθούν να μας χρεώσουν την ευθύνη αν δεν λειτουργήσουν πάλι τα σχολεία» επισήμανε.

Μάλιστα επανέλαβε τα πάγια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που αγνόησε η υπουργός Παιδείας. «Να μειώσουν τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, όπως έκαναν στην υπόλοιπη Ευρώπη, να διενεργούν διαγνωστικά τεστ και εμβολιασμούς σε όσα παιδιά θέλουν, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία», σημείωσε ο γγ της ΟΛΜΕ.  

«Όλα όσα λέει η κα Κεραμέως είναι παραπλανητικά. Η ουσία είναι ότι με τις επιλογές της 30.000 μαθητές είναι εκτός πανεπιστημίου. Και με το νέο νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή γυρίζουμε δεκαετίες πίσω. Είναι το πιο αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο που κάνει καθαρά ταξικό το Δημόσιο Σχολείο. Γυρίζουμε δεκαετίες πίσω», επισήμανε ο κ. Μαλαγάρης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ευγενια καβαλλάρη
Συνθήκες εργασίας και ασφάλειας των εκπαιδευτικών και τα λεκτικά παιχνιδίσματα των εξαγγελιών
Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει άμεσα με συγκεκριμένες δράσεις να αναδείξει τον πραγματικό  υπαίτιο για το ασφυκτικό- εξοντωτικό πλαίσιο λειτουργίας...
Συνθήκες εργασίας και ασφάλειας των εκπαιδευτικών και τα λεκτικά παιχνιδίσματα των εξαγγελιών
εκπαιδευτικός
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Την ίδια μέρα η μισθοδοσία τους μέσα στον Απρίλη
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Αυτή είναι η καθαρή μηνιαία αύξηση από 1η Απριλίου
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Την ίδια μέρα η μισθοδοσία τους μέσα στον Απρίλη