kerameos
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η υπουργός Παιδείας ρίχνει το «μπαλάκι» στην αντιπολίτευση για το φιάσκο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: Γίνεται μία πρωτοφανής και χυδαία εργαλειοποίηση των υποψηφίων από την αντιπολίτευση που λέει ότι «κόβονται»

Στην… αντιπολίτευση ρίχνει την ευθύνη για το φιάσκο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η οποία θεσπίστηκε στη διάρκεια της θητείας της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Χιλιάδες μαθητές και υποψήφιοι των Πανελλαδικών αποκλείστηκαν από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ αρκετοί αριστούχοι δεν κατάφεραν να μπουν στη σχολή που επιθυμούσαν για ελάχιστα μικρή διαφορά στη βαθμολογία των ειδικών μαθημάτων.

Όταν ρωτήθηκε για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι γίνεται «μία πρωτοφανής και χυδαία εργαλειοποίηση των υποψηφίων από την αντιπολίτευση που λέει ότι "κόβονται"».

«Όταν έχεις κάποιες εκατοντάδες υποψηφίων που έχουν γράψει καλύτερα από σένα, είναι λογικό να μην έχεις όλες τις επιλογές που θα ήθελες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να έχουν επιλογές. Να τηρούνται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και να ανέβει το κύρος των σπουδών», επισήμανε στην ΕΡΤ.

Ποσοστά εμβολιασμών εκπαιδευτικών: «Δεν είναι αυτά που θα έπρεπε»

Στη συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως απηύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν, ενώ εξήγησε πως παρά τη σχετική ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα ποσοστά των εμβολιασμών δεν είναι αυτά που θα έπρεπε.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει εμβολιαστεί το 70% των εκπαιδευτικών, ενώ το ποσοστό είναι μεγαλύτερο στις άλλες βαθμίδες. Σε αυτό το σημείο επανέλαβε πως η επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση είναι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών είπε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σάλο προκάλεσε η τηλεοπτική τοποθέτηση του δημοσιογράφου Μάνου Βουλαρίνου το βράδυ της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία στην Ηλιούπολη για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα
Προκλητικός Βουλαρίνος: «Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη» (Βίντεο)
Επιτέθηκε με πρωτοφανή σκαιότητα στον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη για να κάνει αποτυχημένο χιούμορ
Προκλητικός Βουλαρίνος: «Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη» (Βίντεο)
ανακυκλωση
Το Β1 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας φορά τα «πράσινα» και κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση
Η περσινή συμμετοχή του σχολείου στον 1ο Μεγάλο εκπαιδευτικό  διαγωνισμό  ανακύκλωσης σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων  άφησε ισχυρό αποτύπωμα, καθώς...
Το Β1 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας φορά τα «πράσινα» και κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση