ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Τι ισχύει για τις αποσπάσεις στελεχών εκπαίδευσης
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νέα διάταξη του υπουργείου Παιδείας για τα Στελέχη Εκπαίδευσης που ψηφίστηκε στη Βουλή

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ που περιέχει μεταξύ άλλων και τη νέα διάταξη του υπουργείου Παιδείας για τις αποσπάσεις των στελεχών εκπαίδευσης σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, στο άρθρο 118 του Νόμου 4692/2020 (Α’ 111) , προστίθεται ένα ακόμα τρίτο εδάφιο και το άρθρο 118 διαμορφώνεται ως εξής:

Άρθρο 118

Αποσπάσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κενές θέσεις προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, επιπέδου Διεύθυνσης ή Τμήματος, στις οποίες μπορούν να προΐστανται και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Οργανισμού του Υπουργείου (π.δ. 18/2018, Α’ 31), μπορούν να καλύπτονται από στελέχη εκπαίδευσης, τα οποία αποσπώνται για τον σκοπό αυτόν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατ’ ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων της περ. α’ της παρ. 6 του άρθρου 6 του ν. 2740/1999 (Α’ 186).

Τα εν λόγω στελέχη αναπληρώνονται, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί αναπλήρωσης των στελεχών εκπαίδευσης και επανέρχονται στις θέσεις τους, ως στελέχη εκπαίδευσης, αν για οποιονδήποτε λόγο παύσουν να ασκούν τα καθήκοντα της θέσης ευθύνης για την κάλυψη της οποίας έχουν αποσπασθεί.

Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ. Ι.Ε.Κ.) και των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι έχουν αποσπασθεί, από την έναρξη ισχύος του ν. 4763/2020 (Α’ 254), για την κάλυψη κενών θέσεων προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, επανέρχονται στις θέσεις τους, ως Διευθυντές και Υποδιευθυντές των ανωτέρω φορέων κατάρτισης, αν για οποιονδήποτε λόγο παύσουν να ασκούν τα καθήκοντα της θέσης ευθύνης για την κάλυψη της οποίας έχουν αποσπασθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε γρήγορη δοκιμή στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ: Προσωρινοί πίνακες επιμορφωτών Β' για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό
Προσωρινούς πίνακες κατάταξης Επιμορφωτών Β για την Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό εξέδωσε το ΙΕΠ
ΙΕΠ: Προσωρινοί πίνακες επιμορφωτών Β' για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό
mati
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής
Ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, για τις πιέσεις του στον πραγματογνώμονα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής