Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Καταστρατηγείται η θερινή άδεια των εκπαιδευτικών

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η παράδοση των βιβλίων της νέας χρονιάς στα σχολεία γινόταν τις μέρες του καλοκαιριού που τα σχολεία ήταν ανοιχτά στη βάση της θερινής τους υπηρεσίας. Όπως είναι γνωστό και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι ανοιχτά μια καθορισμένη μέρα την εβδομάδα (διαφορετική για κάθε περιοχή) για να μπορούν να εξυπηρετούν επείγουσες ανάγκες των πολιτών.

Η παράδοση των βιβλίων της νέας χρονιάς όταν δεν γινόταν μέσα στον Ιούνιο που τα σχολεία είναι κάθε μέρα ανοιχτά γινόταν τις καθορισμένες μέρες της καλοκαιρινής εφημερίας σε κάθε περιοχή.

Φέτος η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ που ήρθε στα σχολεία για την διανομή των βιβλίων ζητάει από τους διευθυντές σχολείων να είναι σε ετοιμότητα από τις 19 Ιουλίου μέχρι τις 10 Αυγούστου  και όχι σε μέρα εφημερίας του σχολείου.

Διαβάστε:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

«Διανομή διδακτικών βιβλίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου (εκτός Ειδικοτήτων) για το σχολικό έτος 2021-2022
 

Σας ενημερώνουμε ότι η διανομή των διδακτικών βιβλίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου (εκτός Ειδικοτήτων) για το σχολικό έτος 2021-22 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου έως την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που βρίσκεται η χώρα μας και προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η διανομή, θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση του ΙΤΥΕ-Διόφαντος τα στοιχεία επικοινωνίας των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των υπευθύνων των Κέντρων Διανομής, ώστε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, εντός τριών (03) ημερών προ της παράδοσης των διδακτικών βιβλίων, να ορίζεται η ακριβής ημερομηνία παράδοσης (ανεξάρτητα από τις ημέρες εφημερίας).

Επειδή δεν είναι πρακτικά εφικτό να καθοριστεί η ώρα της παράδοσης, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που θα παραλαμβάνουν τα βιβλία την καθορισμένη ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης με το ΙΤΥΕ-Διόφαντος, να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες κατά τις ώρες 8.00-14.00.

Σημειώνεται ότι ο χρόνος διανομής ενδέχεται να παραταθεί και να συνεχιστεί από τη Δευτέρα 23 έως και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.»

Ήδη πολλές ΕΛΜΕ (Πειραιά, ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ κλπ) καταγγέλλουν την καταστρατήγηση της θερινής άδειας από τη μεριά του ΥΠΑΙΘ και σημειώνουν ότι η αποστολή σχολικών βιβλίων μπορεί να γίνει μόνο τις μέρες που τα σχολεία εφημερεύουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σαϊτα στην Κόρινθο
Από γιορτή σε εφιάλτη: Δύο τραυματίες από αυτοσχέδια «σαΐτα» - 19χρονος ακρωτηριάστηκε

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο Βέλο Κορινθίας, όταν δύο νεαροί

Από γιορτή σε εφιάλτη: Δύο τραυματίες από αυτοσχέδια «σαΐτα» - 19χρονος ακρωτηριάστηκε
κτήριο ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 2026: 1.700 μόνιμες θέσεις χωρίς πτυχίο - Η προκήρυξη που «ανάβει φωτιές»
Μια προκήρυξη που αναμένεται να... απασχολήσει χιλιάδες υποψηφίους φέρνει το ΑΣΕΠ το 2026, προσφέροντας 1.700 μόνιμες θέσεις σε όλη τη χώρα για την...
ΑΣΕΠ 2026: 1.700 μόνιμες θέσεις χωρίς πτυχίο - Η προκήρυξη που «ανάβει φωτιές»