Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Καταστρατηγείται η θερινή άδεια των εκπαιδευτικών

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η παράδοση των βιβλίων της νέας χρονιάς στα σχολεία γινόταν τις μέρες του καλοκαιριού που τα σχολεία ήταν ανοιχτά στη βάση της θερινής τους υπηρεσίας. Όπως είναι γνωστό και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι ανοιχτά μια καθορισμένη μέρα την εβδομάδα (διαφορετική για κάθε περιοχή) για να μπορούν να εξυπηρετούν επείγουσες ανάγκες των πολιτών.

Η παράδοση των βιβλίων της νέας χρονιάς όταν δεν γινόταν μέσα στον Ιούνιο που τα σχολεία είναι κάθε μέρα ανοιχτά γινόταν τις καθορισμένες μέρες της καλοκαιρινής εφημερίας σε κάθε περιοχή.

Φέτος η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ που ήρθε στα σχολεία για την διανομή των βιβλίων ζητάει από τους διευθυντές σχολείων να είναι σε ετοιμότητα από τις 19 Ιουλίου μέχρι τις 10 Αυγούστου  και όχι σε μέρα εφημερίας του σχολείου.

Διαβάστε:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

«Διανομή διδακτικών βιβλίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου (εκτός Ειδικοτήτων) για το σχολικό έτος 2021-2022
 

Σας ενημερώνουμε ότι η διανομή των διδακτικών βιβλίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου (εκτός Ειδικοτήτων) για το σχολικό έτος 2021-22 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου έως την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που βρίσκεται η χώρα μας και προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η διανομή, θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση του ΙΤΥΕ-Διόφαντος τα στοιχεία επικοινωνίας των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των υπευθύνων των Κέντρων Διανομής, ώστε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, εντός τριών (03) ημερών προ της παράδοσης των διδακτικών βιβλίων, να ορίζεται η ακριβής ημερομηνία παράδοσης (ανεξάρτητα από τις ημέρες εφημερίας).

Επειδή δεν είναι πρακτικά εφικτό να καθοριστεί η ώρα της παράδοσης, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που θα παραλαμβάνουν τα βιβλία την καθορισμένη ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης με το ΙΤΥΕ-Διόφαντος, να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες κατά τις ώρες 8.00-14.00.

Σημειώνεται ότι ο χρόνος διανομής ενδέχεται να παραταθεί και να συνεχιστεί από τη Δευτέρα 23 έως και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.»

Ήδη πολλές ΕΛΜΕ (Πειραιά, ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ κλπ) καταγγέλλουν την καταστρατήγηση της θερινής άδειας από τη μεριά του ΥΠΑΙΘ και σημειώνουν ότι η αποστολή σχολικών βιβλίων μπορεί να γίνει μόνο τις μέρες που τα σχολεία εφημερεύουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σούπερ μάρκετ
Νέα Ιωνία: Συναγερμός σε σούπερ μάρκετ λόγω καπνών στο υπόγειο
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και προληπτική εκκένωση του καταστήματος – Δεν εντοπίστηκε φωτιά, πιθανό τεχνικό πρόβλημα στο μηχανοστάσιο.
Νέα Ιωνία: Συναγερμός σε σούπερ μάρκετ λόγω καπνών στο υπόγειο
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπουργείο Παιδείας: 143 νέες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική - Ονόματα
Πρόσληψη 143 εκπαιδευτικών, κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης, στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών για το διδακτικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: 143 νέες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική - Ονόματα
Αιρετός Παναγιώτης Ι. Αντωνακάκης
Υπουργείο Παιδείας: Στο «μικροσκόπιο» του ΚΥΣΔΙΠ μεταθέσεις, άδειες και Integrated Master
Συνεδριάζει την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικών Υπαλλήλων (ΚΥΣΔΙΠ)
Υπουργείο Παιδείας: Στο «μικροσκόπιο» του ΚΥΣΔΙΠ μεταθέσεις, άδειες και Integrated Master
epas
Παρέμβαση σπουδαστών ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ για τις συνθήκες σπουδών και εργασίας
Οι σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ καταγγέλλουν καθυστερήσεις πληρωμών, ελλείψεις στις σχολές και ανακοινώνουν πανελλαδικές κινητοποιήσεις
Παρέμβαση σπουδαστών ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ για τις συνθήκες σπουδών και εργασίας