ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τη στάση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ
Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Πρόεδρου της ΟΙΕΛΕ, ο οποίος αφαίρεσε το λόγο από εκπαιδευτικό και διέκοψε άρον άρον τηλεδιάσκεψη της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph

Την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι της παράταξής Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, στο ΔΣ της Ομοσπονδίας συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη των εκπαιδευτικών της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph, η οποία διοργανώθηκε από την ΟΙΕΛΕ, με αντικείμενο τις διοικητικές αλλαγές στα ελληνογαλλικά σχολεία. Πρόκειται για αλλαγές που έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της ελληνογαλλικής σχολής Jeanne D’ Arc, οι οποίοι έχουν αποστείλει σχετική επιστολή προς τη διοίκηση του σχολείου.

Η παράταξή αναφέρει ότι αρχικά η συμμετοχή της στη σύσκεψη έγινε μετά κόπων και βασάνων, αφού το προεδρείο δεν είχε αποστείλει μέχρι την τελευταία στιγμή τους απαιτούμενους κωδικούς.  Πέρα από αυτό, όμως, στους εκπαιδευτικούς είχε ήδη προκαλέσει αρνητική εντύπωση η ανάρτηση τις τελευταίες εβδομάδες ανακοινώσεων της ΟΙΕΛΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα στην ιστοσελίδα της, χωρίς να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση προς τα μέλη του ΔΣ. «Με άλλα λόγια, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως το ίδιο το προεδρείο το παρουσιάζει, όχι μόνο δεν συγκαλείται σε συνεδρίαση το ΔΣ, αλλά δεν υπάρχει ούτε τηλεφωνική ενημέρωση των μελών του», καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί.

Παρ΄ όλα αυτά, η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, για να ακούσει τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών και να τοποθετηθεί ως μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας επί του θέματος. Αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τοποθετήσεων-ερωτήσεων από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τους εκπαιδευτικούς, πήρε το λόγο η εκπρόσωπος της παράταξής, που εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΑΣΚΙΕ στους εκπαιδευτικούς των ελληνογαλλικών σχολείων και διατύπωσε την πάγια θέση, ότι οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων πρέπει να έχουν πιο μαχητικό χαρακτήρα σε σχέση με το δρόμο που προτείνει η ηγεσία της Ομοσπονδίας. Αίφνης, ένας εκπαιδευτικός από τη Jeanne D’ Arc εξεμάνη και διέκοψε την εκπρόσωπό των ΑΣΚΙΕ, απαιτώντας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να της αφαιρέσει το λόγο και να διακόψει τη σύσκεψη, γιατί δεν ανέχεται την έκθεση “κομματικών” απόψεων!!! 

«Θα περίμενε κανείς ότι ο κος Κουρουτός θα τον επανέφερε στην τάξη. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά συμφωνώντας μαζί του, διέκοψε άρον άρον την τηλεδιάσκεψη», καταγγέλλει η ΑΣΚΙΕ.

Η παράταση σχετικά με το περιστατικό αναφέρει: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ακουστεί ακόμη και η πιο βίαιη τοποθέτηση εναντίον μας. Επίσης, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ακόμα και να ακούγονται αντιδημοκρατικές απόψεις περί φίμωσης μέλους του ΔΣ από συμμετέχοντα σε σύσκεψη που διοργανώνει η Ομοσπονδία. Όλα αυτά απλά τα θέτουμε στην κρίση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καθώς δηλώνουν το πόσο δημοκρατικά σκέφτονται και πράττουν ορισμένοι συνάδελφοι που διεκδικούν δημόσιο λόγο και παρουσία».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Αντιθέτως, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη στάση του προέδρου της Ομοσπονδίας. Κύριε Κουρουτέ, αντί να διασφαλίσετε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση άποψης από μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας της οποίας προεδρεύετε, συναινέσατε στην πρωτοφανή αυτή προσπάθεια φίμωσης ενός εκλεγμένου αντιπροσώπου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία. Πρόκειται πραγματικά για άθλια στάση που επιβεβαιώνει το πώς βλέπετε την ΟΙΕΛΕ. Πολύ απλά, την αντιμετωπίζετε ως ιδιοκτησία σας. Αν θέλετε να διοργανώσετε σύσκεψη, πάρτυ ή γλέντι με τους φίλους και γνωστούς σας, να το κάνετε ως Μιχάλης Κουρουτός ή ως επικεφαλής της παράταξής σας. Σε διαφορετική περίπτωση, όταν οργανώνετε οποιαδήποτε εκδήλωση της Ομοσπονδίας, πρέπει να σέβεστε το ρόλο σας και να λειτουργείτε δημοκρατικά, ακόμα και αν δεν πιστεύετε στη δημοκρατία».

Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καταλήγει: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του προέδρου της Ομοσπονδίας και τον καλούμε να συνέλθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, γιατί έχουμε υποχρέωση απέναντι στο σύνολο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να μην τις ανεχόμαστε. Να είστε σίγουρος, κε Κουρουτέ, ότι δεν θα τις ανεχθούμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Απίστευτες εικόνες στην Κέρκυρα: Εκπαιδευτικοί έβγαζαν αγκαλιά τους μαθητές από τα πλημμυρισμένα σχολεία

Πανελλαδικές 2022: Ο «γρίφος» των νέων Μηχανογραφικών Δελτίων

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 60.000 απογραφείς

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί διαδήλωση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Ένα μεγάλο τμήμα των ΕΛΜΕ έρχεται στη Γ.Σ των Προέδρων με αποφάσεις συνέχισης της απεργίας αποχής στην αξιολόγηση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
Ισόβια κάθειρξη επέβαλε στον 62χρονο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης - Το πτώμα της γυναίκας δεν έχει βρεθεί έως σήμερα
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  
Πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας για την προσεχή Δευτέρα (18/10), Τρίτη (19/10) και Τετάρτη (20/10) από...
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας