ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Η ώρα της Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης...
«Αν το υπουργείο Παιδείας ενδιαφέρεται για μια σημαντική αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα, είναι η ώρα να θεσπίσει τη διδασκαλία της Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως αυτόνομο μάθημα και να της δώσει τη θέση που της αξίζει»

Τις τελευταίες μέρες ένα νέο έγκλημα συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Μια νεαρή μητέρα δολοφονήθηκε από το σύζυγό της. Σε ειδήσεις, εκπομπές, στα μέσα κοινωνική δικτύωσης δίνονται όλο και περισσότερα στοιχεία, γίνονται αναλύσεις, ακούγονται απόψεις...

Και τα συναισθήματα ξεχειλλίζουν..οργή, θυμός, θλίψη, φόβος, απογοήτευση, σοκ… «μα πώς είναι δυνατόν»; 

Aναρωτήθηκα εάν ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι παρόμοιο. Δυστυχώς όχι. Θα ναι όμως η τελευταία; Δύσκολη απάντηση και για τους πιο αισιόδοξους. Θυμήθηκα τόσα άλλα περιστατικά που είχαν προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα σε όλους μας. Βιασμοί, παρενοχλήσεις, άσκηση βίας, ξυλοδαρμοί..Τελικά είναι πολλά! Αναρωτιόμουν τι φταίει. Σίγουρα είναι πολλοί παράγοντες. Οικογένεια, σχολείο, φίλοι, συγγενείς, η κοινωνία, οι αξίες, οι νόμοι, η έλλειψη υποστήριξης, η έλλειψη παιδείας..

Τότε σκέφτηκα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Σκέφτηκα απο μεριάς μου ως δασκάλα.. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ως εκπαιδευτικοί; Κάποιοι θα απαντήσουν θετικά, κάποιοι ήδη προσπαθούν, άλλοι θα ισχυριστούν ότι δεν είναι η δουλειά τους και ότι ήδη κάνουν πάρα πολλά χωρίς μάλιστα να τους χορηγούν τα απαραίτητα εργαλεία. Όλοι έχουν κάποιο δίκιο.. Κάπου εδώ λοιπόν θεωρώ επιτακτική ανάγκη το ρόλο του Υουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Είναι ώρα το υπουργείο να εισάγει στα σχολεία τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση.  Τι είναι όμως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Πολλοί «φοβούνται» στο άκουσμά της. Πιστεύουν ότι τα παιδιά δεν είναι έτοιμα, ότι οι ίδιοι δεν είναι έτοιμοι..Υπάρχουν κάποια ταμπού που δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα. Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δε σημαίνει μαθαίνω στα παιδιά πώς να κάνουν σεξ. Σημαίνει συζητώ με τα παιδιά ώστε: να γνωρίσουν το σώμα τους, να το αποδεχτούν, να το αγαπήσουν, να μάθουν να απολαμβάνουν χωρίς ενοχές, πίεση ή άσκηση βίας, να μάθουν να δημιουργούν υγιείς σχέσεις που θα βασίζονται στην επικοινωνία, την κατανόηση και το σεβασμό. Σημαίνει να προστατεύω τη σωματική και πνευματική μου υγεία, να αποδέχομαι όλους είτε μου μοιάζουν είτε όχι και να τους σέβομαι όπως σέβομαι τον ίδιο μου τον  εαυτό!!

Αν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενδιαφέρεται για μια σημαντική αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα τώρα είναι η ώρα να θεσπίσει τη διδασκαλία της Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως αυτόνομο μάθημα και να της δώσει τη θέση που της αξίζει. Θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό μάθημα για τα παιδιά και την κοινωνία ολόκληρη. Ίσως βοηθήσει να μην «σοκάρεται» τόσο συχνά το πανελλήνιο στο μέλλον… Ακόμα και ένας/μία να γλυτώσει τον πόνο θα είμαστε όλοι κερδισμένοι..
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Περιφερειάρχης «αδειάζει» Κεραμέως: Αναλαμβάνει μισθούς εκπαιδευτικούς!

Άγριο έγκλημα στο Αιγάλεω: Γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο λαιμό μέσα στο σπίτι της

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αξιολόγηση: Νέα στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Σάμου την Πέμπτη
ΕΛΜΕ Σάμου: Νέα στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να πάρουν μέρος σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων για την αξιολόγηση
Αξιολόγηση: Νέα στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Σάμου την Πέμπτη
ΥΠΠΕΘ
Υπηρεσιακά Συμβούλια: Σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία καλούν υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας
Σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια καλεί η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΑΙΘ Μακεδονίας - Θράκης, «ως...
Υπηρεσιακά Συμβούλια: Σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία καλούν υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας
olme
Εκπαιδευτικοί: Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου
Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου - Νέα Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ για να υποστηριχθεί μαζικά...
Εκπαιδευτικοί: Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου