Σεξουαλική Αγωγή - Κεραμέως: Νέες θεματικές τον Σεπτέμβριο στα σχολεία
Την εισαγωγή νέων θεματικών στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο, προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως - Νηπιαγωγείο από την ηλικία των τεσσάρων ετών σε όλη τη χώρα κι αγγλικά

Την εισαγωγή νέων θεματικών στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα εργαστήρια δεξιοτήτων που είχαν εφαρμοστεί πιλοτικά σε 218 σχολεία όπως ρομποτική, εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική ΑΓΩΓΗ και οδική ασφάλεια, θα επεκταθούν σε όλα τα σχολεία.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που ξεκινάει στις 21 Ιουνίου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον Real FM, αναφέρθηκε στην «αλλαγή φιλοσοφίας στο σχολείο, το οποίο θα εστιάζει πέρα από τη μετάδοση της γνώσης, στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ενσυναίσθηση, ομαδική δουλειά». 

«Πώς θα καλλιεργούνται αυτές οι δεξιότητες στα παιδιά μας; Μέσα από νέες θεματικές που μπαίνουν στο σχολείο, όπως ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, προστασία του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση κ.ο.κ., επιχειρηματικότητα. Όλες αυτές οι θεματικές μπαίνουν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο. Κάθε θεματική είναι σταθμισμένη ανά εκπαιδευτική ηλικία», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για μοριοδότηση - ΞΕΚΙΝΑΕΙ 21/6

Σε όλη την Ελλάδα για πρώτη φορά ξεκινάει το 9μηνο σεμινάριο - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του Πανεπιστημίου Αιγαίου που μοριοδοτεί Αναπληρωτές, αδιόριστους αλλά και Μόνιμους με τίτλο "Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στο μάθημα τη σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο"

Η επιμόρφωση είναι 9μηνη και 400 ωρών για να μοριοδοτεί και για διορισμούς, και για προσλήψεις και για κρίσεις ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ σύμφωνα με τη νομοθεσία

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ υποχρεωτικές παρακολουθήσεις - ΟΥΤΕ εργασίες καθώς έιναι εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και ασύγχρονο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 7/6

sexoualiki agwgi

Νηπιαγωγείο από την ηλικία των τεσσάρων ετών

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στην υποχρεωτική φοίτηση από 4 ετών στο νηπιαγωγείο, αλλά και στην πρώτη γνωριμία των βρεφών με την αγγλική γλώσσα.

«Το νηπιαγωγείο πλέον θα είναι από τεσσάρων ετών σε όλη τη χώρα, από τα πέντε έτη, που ίσχυε πριν από μερικά χρόνια», είπε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας πως οι χώρες, που έχουν τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα είναι χώρες που συστηματικά τις περισσότερες φορές ξεκινούν το νηπιαγωγείο από πιο νωρίς.

«Τα χρόνια αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας», σημείωσε, προσθέτοντας πως θα προστεθούν και δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, «που ήδη έχουμε ιδρύσει».

«Πλέον, θα έχουμε 112 πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Οι εξετάσεις για τα πρότυπα είναι στις 28 Ιουνίου και τώρα που μιλάμε τρέχουν οι αιτήσεις, ενώ οι αιτήσεις για τα πειραματικά σχολεία τρέχουν επίσης και η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου», σημείωσε.

Εξαλλου, αναφερόμενη στα νέα προγράμματα σπουδών, είπε πως ετοιμάζονται 453 νέα προγράμματα: «Έχουμε προγράμματα σπουδών που είναι σε μερικές περιπτώσεις του 1998. Ετοιμάζουμε νέα προγράμματα λοιπόν, που θα οδηγήσουν σε νέα βιβλία».

Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

foititikes-ekloges.jpg

«Μου κάνει τρομακτική εντύπωση που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λέει κουβέντα για την επαγγελματική κατάρτιση. Λες και δεν υπάρχει στον χάρτη! Λες και δεν υπάρχουν οι 25.000 σπουδαστές και οι 5.000 εκπαιδευτές που ακολουθούν τον δρόμο της κατάρτισης. Μιλώ για τα δημόσια ΙΕΚ που έχουν ειδικότητες με τεράστια ζήτηση στην αγορά εργασίας πχ τεχνικοί εφαρμογών πληροφορικής» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

«Εμάς μας νοιάζει οι νέοι μας να έχουν επιλογές. Χρέος της πολιτείας είναι να χτίζει εναλλακτικές για τους νέους, γι' αυτό για πρώτη φορά φέτος στο μηχανογραφικό όταν έρθει η ώρα, θα έχουν δύο επιλογές. Να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό για κάποιο Πανεπιστήμιο βάσει των αποτελεσμάτων και έναν δεύτερο δρόμο με το παράλληλο μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ» συμπλήρωσε.

Ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές

Τέλος, αναφέρθηκε και στις αλλαγές στις φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προεκλογική δέσμευση για ενιαίο ψηφοδέλτιο των υποψηφίων, ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων.

Η Ν. Κεραμέως διευκρίνισε πως οι αλλαγές στις φοιτητικές εκλογές δε θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, καθώς το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο θα αφορά σε αλλαγές που έχουν να κάνουν κυρίως με σχολεία και νηπιαγωγεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα