Σε σοβαρή καταγγελία για αυθαιρεσίες που αφορά τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή από το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης προχωρά η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση - Αγωνιστικές Παρεμβάσεις της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση - Αγωνιστικές Παρεμβάσεις της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις ειδικής αγωγής από το «νόθο κυβερνητικό ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης». Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ακόμα πως ΔΑΚΕ και ΑΣΕ-ΠΑΜΕ καταψήφισαν τις κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, την περασμένη Τρίτη 8 Ιουνίου το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης τοποθέτησε προσωρινά σε οργανικές θέσεις τους νεοδιόριστους και τους αιτούντες βελτίωση συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής παραβιάζοντας κατάφωρα το δίκαιο των τοποθετήσεων βάσει μορίων και των δηλώσεων προτίμησης.

Το ΠΥΣΔΕ τοποθέτησε υποχρεωτικά στα κενά των ειδικών Σχολείων αδιαφορώντας για την σειρά προτίμησης των δηλώσεων των εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικοί που είχαν περισσότερα μόρια από άλλους, ενώ είχαν π.χ στις πρώτες οχτώ επιλογές τους Τμήματα Ένταξης τοποθετήθηκαν, επαναλαμβάνουμε υποχρεωτικά, στην 9η επιλογή τους που ήταν σε ειδικό σχολείο. Με αυτήν την μεθόδευση εκπαιδευτικοί με λιγότερα μόρια τοποθετήθηκαν σε τμήματα ένταξης παρότι αυτά είχαν δηλωθεί ως πρώτες επιλογές από συναδέλφους που είχαν περισσότερα μόρια.

«Επισημαίνουμε ότι το ΠΥΣΔΕ σε καμία ανακοίνωση του δεν ενημέρωσε ότι οι τοποθετήσεις θα γίνουν με αυτήν την παράνομη διαδικασία», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Στην συνέχεια, το ΠΥΣΔΕ συνεχίζοντας τις παράτυπες πρακτικές του κοινοποίησε απόφαση ένταξης σε ειδική κατηγορία συναδέλφου ειδικής αγωγής στις 9 Ιουνίου. Δηλαδή μία μέρα μετά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών τροποποίησε τον μοριακό πίνακα χωρίς να δώσει την δυνατότητα στους υπολοίπους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν νέες δηλώσεις τοποθέτησης.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου ημέρα κατά την οποία θα εξεταζόταν οι ενστάσεις των θιγόμενων εκπαιδευτικών, η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση - Αγωνιστικές Παρεμβάσεις της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Επισημάναμε στα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου ότι εκτός από τις διατάξεις του άρθρο 48 του ν. 4692/2020  το οποίο επικαλέστηκαν, υπάρχουν και οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.4186/2013 που εξομοιώνει την Ειδική Αγωγή με την Γενική Εκπαίδευση σε ότι αφορά τις διαδικασίες τοποθετήσεων», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Και καταλήγουν: «Τους προτείναμε να κάνουν τις διαδικασίες τοποθέτησης όπως σε άλλα ΠΥΣΔΕ, φέρνοντας συγκεκριμένο παράδειγμα που βάσει μορίων και δηλώσεων προτίμησης καλύφθηκαν όλα τα κενά των ειδικών σχολείων χωρίς να παραβιαστεί το δίκαιο των τοποθετήσεων. Τους προτείναμε, επίσης, να κάνουν τις τοποθετήσεις σε δυο φάσεις : στην πρώτη φάση για τα κενά των ειδικών σχολείων και στην δεύτερη για τα κενά τμημάτων ένταξης. Δεν αποδέχτηκαν καμία από τις προτάσεις μας και οριστικοποίησαν τις τοποθετήσεις χωρίς καμία αλλαγή».

Χέρι - χέρι ΔΑΚΕ και ΑΣΕ-ΠΑΜΕ

Να σημειωθεί πως η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση - Αγωνιστικές Παρεμβάσεις της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, την  Πέμπτη 10 Ιουνίου, κατέθεσε πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στις 11 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα εξεταζόταν οι ενστάσεις των ανωτέρω εκπαιδευτικών.  

Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, ΔΑΚΕ και ΑΣΕ-ΠΑΜΕ δεν την υπερψήφισαν. «Συμπορεύτηκαν πάλι κάνοντας πλάτες ο ένας στις επιδιώξεις του άλλου. Ο πρόεδρος της Δ΄ΕΛΜΕΘ Τ. Σαρδέλης, μέλος της ΔΑΚΕ, όχι μόνο δεν ψήφισε την πρόταση μας αλλά στήριξε σθεναρά την απόφαση του νόθου ΠΥΣΔΕ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν: «Απαιτούμε την επανάληψη της διαδικασίας βελτίωσης και οριστικής τοποθέτησης των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής με βάση τα μόρια και τις δηλώσεις προτίμησης».

Και καταλήγουν: «Καλούμε την Δ΄ΕΛΜΕΘ τις  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν τις θέσεις του κλάδου για δίκαιες τοποθετήσεις με βάση τα μόρια και τις δηλώσεις προτίμησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

οπαδοί
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7
Σαν σήμερα, το 1981, θα πεθάνουν 21 νέα παιδιά πανηγυρίζοντας για την ομάδα τους και δικαιοσύνη δεν θα αποδοθεί ποτέ
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7