Warning message

Unable to retrieve https://www.instagram.com/p/CPlQvdWl2JL/?utm_source=ig_embed at this time, please check again later.
daskaloi ispania kentriki
«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο»: Δάσκαλοι στην Ισπανία φόρεσαν φούστες ενάντια στο ομοφοβικό bullying που δέχτηκαν μαθητές τους

«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» είναι το σύνθημα δασκάλων στην Ισπανία, οι οποίοι φόρεσαν φούστες στο σχολείο και πόζαραν χαμογελαστοί, συμμετέχοντας σε καμπάνια ενάντια στην ομοφοβία και στο ρατσισμό, ειδικά σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ μαθητών.

Η καμπάνια «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» (#LaRopaNoTieneGenero) ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο από τον καθηγητή μαθηματικών Χοσέ Πίνας, όταν ένας από τους μαθητές του αποβλήθηκε και αναγκάστηκε να δει ψυχολόγο, καθώς φόρεσε φούστα στο σχολείο.

daskaloi ispania

Μετά από μήνες, η κίνηση του δασκάλου ήρθε ξανά στο προσκήνιο, καθώς οι Μανουέλ Ορτέγκα και Μπόρχα Βελάκεζ, επίσης εκπαιδευτικοί, πέταξαν τα παντελόνια και φόρεσαν φούστες.

Οι δύο δάσκαλοι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια όταν είδαν μαθητή τους να δέχεται bullying με ομοφοβικές προσβολές, επειδή φορούσε μπλουζάκι με χαρακτήρα anime και μάλιστα αναγκάστηκε να το αλλάξει.

https://www.instagram.com/p/CPlQvdWl2JL/?utm_source=ig_embed

Ο Ορτέγκα δήλωσε ότι «τρομοκρατήθηκε» από τα ανελέητα πειράγματα, τα οποία τον ώθησαν να συνεργαστεί με τον Βελάκεζ για να προωθήσουν την ανοχή.

«Ένα σχολείο που εκπαιδεύει με σεβασμό, διαφορετικότητα, μεικτή εκπαίδευση και ανοχή. Ντύσου όπως θες! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender», αναφέρουν σε μήνυμά τους.

Όπως δήλωσαν οι δάσκαλοι στην «El Pais», από τότε που εμφανίστηκαν με φούστες, είδαν μια αξιοσημείωτη θετική αλλαγή στη συμπεριφορά των μαθητών τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...