pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Αναλυτικά, πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα τα φροντιστήρια, οι ορκωμοσίες, οι βιβλιοθήκες και οι πρακτικές ασκήσεις

Η πτωτική πορεία της πανδημίας στην χώρα έφερε αλλαγές που αφορούν τον κλάδο της εκπαίδευσης. Κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών για θέματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από την Δευτέρα θα υπάρξουν αλλαγές.

Αναλυτικότερα από την Δευτέρα 14 Ιουλίου, τα φροντιστήρια και οι ορκομοσίες θα γίνονται δια ζώσης, θα «ανοίξουν» τις πόρτες τους οι βιβλιοθήκες και θα ξεκινήσουν οι πρακτικές ασκήσεις.

Πώς θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια

Τα φροντιστήρια ανοίγουν για την πραγματοποίηση των θερινών μαθημάτων για όλους τους μαθητές με φυσική παρουσία και τήρηση των υφιστάμενων κανόνων προστασίας και υποχρεωτική χρήση rapid–test ή self–test μία φορά εβδομαδιαίως για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ η παρακολούθηση μαθημάτων θα επιτρέπεται για τους μαθητές με την επίδειξη στον υπεύθυνο του Φροντιστηρίου/ Κέντρου Ξένων Γλωσσών της σχολικής κάρτας και για τους υπόλοιπους υποψηφίους, με την επίδειξη  χειρόγραφης βεβαίωσης/δήλωση αρνητικού self test που έχει διενεργηθεί ως και 24 ώρες πριν από το πρώτο μάθημα κάθε εβδομάδας, ή με επίδειξη rapid test/pcr test που έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν με δαπάνη τους.

Για τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό προβλέπεται υποχρεωτική διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης εως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας.

Πώς θα λειτουργήσουν τα εργαστηριακά μαθήματα και οι πρακτικές ασκήσεις 

Έναρξη εργαστηριακών, κλινικών και πρακτικών ασκήσεων/μαθημάτων όλων των ετών των προγραμμάτων σπουδών α’ και β’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών των Α.Ε.Ι., των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) των Α.Ε.Ι. και των Κολεγίων με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν μέχρι σήμερα για τις πρακτικές/εργαστηριακές/κλινικές ασκήσεις.

Επιπλέον, ξεκινά η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων υβριδικού χαρακτήρα στα ΑΕΙ, δηλαδή μέσω δυνατότητας ταυτόχρονης διαδικτυακής μετάδοσης και περιορισμένης φυσικής παρουσίας στον Πανεπιστημιακό χώρο, καθώς και ημερίδων και συνεδρίων εντός των Α.Ε.Ι., σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πώς θα λειτουργήσουν οι βιβλιοθήκες

Οι βιβλιοθήκες και τα αναγνωστήρια επαναλειτουργούν και οι παρευρισκόμενοι υποχρεούνται να βρίσκονται εντός αυτών μόνο με χρήση μάσκας από όλους και τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των χρηστών. 

Σημαντικό προς αναφορά είναι η σύσταση για ενδελεχή καθαρισμό και τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων μελέτης.


Πώς θα πραγματοποιηθούν οι ορκωμοσίες φοιτητών

Οι ορκωμοσίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται από τις 27 Ιουνίου σε ανοιχτούς χώρους με πληρότητα έως 75% και υποχρεωτική για όλους την  χρήση χειρουργικής μάσκας.  Επιπροσθέτως η ορκωμοσίες θα πραγματοποιούνται μόνο με καθήμενους και όχι όρθιους επισκέπτες, με υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους με υποχρεωτική ταξιθεσία και ελάχιστη απόσταση μεταξύ των θέσεων 1,5 μέτρο, με χρήση μουσικής μόνο από μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, χωρίς συνοδεία χορωδίας ή χορών, με απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων μεταξύ της σκηνής/ή της εξέδρας και της πρώτης σειράς θεατών, χωρίς υπηρεσίες εστίασης ή παροχής φαγητού ή ποτού. 

Η είσοδος των μαθητών/φοιτητών, εκπαιδευτικών, προσωπικού και επισκεπτών θα είναι εφικτή μόνο με επίδειξη είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε βεβαίωσης αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών ή αντιγονικού τεστ (rapid-test) 24 ωρών, είτε δήλωσης αρνητικού self-test 24 ωρών είτε βεβαίωσης νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής
Από ποιο Πανεπιστήμιο λαμβάνουν οι νέοι εκπαιδευτικοί εξ αποστάσεως Πιστοποιητικό στην Ειδική Αγωγή που αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ
Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής
Κοινωνικός Τουρισμός: Τέλη Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιταγές του 2021-2022- Πού μπορείτε να κάνετε έως 10 ημέρες δωρεάν διακοπές
Κοινωνικός Τουρισμός: Τέλη Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι