Ανασφάλεια και φόβος από τους «εγγυητές» της ασφάλειας του πολίτη
Η ανασφάλεια στην χώρα μας έχει κορυφωθεί, οι πολίτες αισθάνονται καθημερινό φόβο και καχυποψία

Ένα από τα θέματα που χρησιμοποίησε ως αντιπολίτευση η κυβέρνηση για να φθείρει  και να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, ήταν το θέμα της ανομίας, της εγκληματικότητας και το περίφημο θέμα του άβατου των Εξαρχείων. Θυμόμαστε ότι παρουσίαζαν το θέμα αυτό ως καθοριστικό λίγο-πολύ για την ασφάλεια της χώρας και ότι από πολιτική επιλογή είχε συντηρηθεί αυτή η κατάσταση στην περιοχή. Για να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ με «ακραίους» ή με παραβατικές συμπεριφορές, χρησιμοποιούσαν συχνά την φράση «τα δικά τους παιδιά» ή ξετρύπωναν-δημιουργούσαν, γνωριμίες του παρελθόντος-τις περισσότερες φορές-,για να στήσουν την προπαγάνδα και το αφήγημα τους.

Θυμόμαστε ακόμα ,τις προκλητικές δηλώσεις αστυνομικών, περί δεμένων χεριών και αργότερα τα λυμένα χέρια ακολουθώντας τις άνωθεν εντολές ,έβγαζαν όλο το μένος τους σε νέα παιδιά , οικογενειάρχες, ηλικιωμένους ,σε πολλές περιπτώσεις εντελώς αναίτια. Θυμόμαστε ,τις φαντασμαγορικές επιχειρήσεις-σκούπα στα Εξάρχεια και αργότερα σε άλλες πλατείες για να αυτοπαρουσιασθούν ως οι εγγυητές της ασφάλειας του πολίτη και της επιστροφής των πλατειών στους κατοίκους.

Ήταν και αυτό μέσα στο σχέδιο τους για την επιστροφή στην κανονικότητα, που είχε εγγυηθεί στους νοικοκυραίους η υπεύθυνη ΝΔ και της έδωσαν απλόχερα την αυτοδυναμία. Θυμόμαστε επίσης τις εκκενώσεις καταλήψεων ζωντανά προς κατανάλωση και τηλεθέαση των αδηφάγων ΜΜΕ και περισσότερο για επίδειξη πυγμής και εγγύηση του νόμος και τάξη. Παρουσίαζαν δε μια κατάσταση που απείχε από την πραγματικότητα κατά πολύ αλλά η προπαγάνδα και η παρουσίαση από τα ΜΜΕ βοηθούσε στην δημιουργία ενός ακόμη ψεύτικου αφηγήματος, που έλεγε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ οργίαζε η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα.

Υπήρχαν δημοσιεύματα και στατιστικές έρευνες στις οποίες παρουσιάζονταν τα περιστατικά εγκληματικότητας στην χώρα κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ και κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ και ήταν φανερό ότι αυτά που έλεγαν ήταν ψεύδη, γιατί τα πραγματικά στοιχεία έλεγαν άλλα.

Σήμερα, η εγκληματικότητα στην χώρα οργιάζει και σειρά ειδεχθών εγκλημάτων γίνονται σχεδόν καθημερινά. Μοιάζει η χώρα να έχει παραδοθεί σε σπείρες, οργανωμένες ομάδες παραβατικών που δεν διστάζουν ακόμη και να αφαιρέσουν ζωή .Ακούμε για συμβόλαια θανάτου ακόμα και δημοσιογράφων και αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι ο υπόκοσμος κυριαρχεί. Μια περίπτωση που δείχνει ότι η δημοκρατία και η ελευθερία λόγου στην χώρα μας πλήττονται και δοκιμάζονται πολύ και επιπλέον μια περίπτωση που σε σχέση με άλλες πολύ γρήγορα αποσιωπήθηκε και σχεδόν ξεχάσθηκε. Την στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά  μαθαίνουμε για πολυμελής φυλάξεις αστυνομικών σε δημοσιογράφους(;) και ποιος ξέρει σε ποιους άλλους.

Επιπλέον , πραγματοποιήθηκαν  προσλήψεις  ειδικών  φρουρών και  συνοριοφυλάκων, με αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ η  Ελλάδα βρίσκεται τρίτη στην κορυφή της λίστας της Eurostat ως χώρα με τους περισσότερους αστυνομικούς. Αναρωτιόμαστε εύλογα,τι υπηρεσίες παρέχουν ,που και γιατί η χώρα έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι εγκληματιών;

Η κυβέρνηση δεν νοιάστηκε ποτέ για την προστασία του πολίτη, αλλά για την επικοινωνία και αυτός είναι ο βασικός λόγος που έχασε τελείως την μπάλα.  Ακόμα όμως και σε αυτή την δεινή κατάσταση που βρίσκονται  προαναγγέλλουν εκ των υστέρων περισσότερη αστυνόμευση , και αυτό παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως άθλος και υπεύθυνη αντιμετώπιση.

Αντίθετα δεν αργοπόρησαν αλλά βιάστηκαν για την πανεπιστημιακή αστυνομία, αφού εκεί εντοπίζουν ,το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην χώρα.

Το σίγουρο είναι ,ότι η ανασφάλεια στην χώρα μας έχει κορυφωθεί, οι πολίτες αισθάνονται καθημερινό φόβο και καχυποψία. Αυτοί που εγγυόταν την ασφάλεια και την προστασία κατάφεραν να μας μετατρέψουν σε μια πολύ παραβατική χώρα ,αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του υπουργείου προστασίας του πολίτη, οι οποίες  ταιριάζουν καλύτερα σε υπουργείο διαφήμισης και επικοινωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

σεξουαλικής αγωγής
Τι ισχύει για τα σεμινάρια Σεξουαλικής Αγωγής - Πόσες ώρες πρέπει να είναι
Το αφιέρωμα για τα σεμινάριο της Σεξουαλικής Αγωγής θα ανανεώνεται συνεχώς μαζί με τις νέες πληροφορίες που θα προκύπτουν το επόμενο διάστημα
Τι ισχύει για τα σεμινάρια Σεξουαλικής Αγωγής - Πόσες ώρες πρέπει να είναι
ΥΠΑΙΘ: Μεγάλη συμμετοχή για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία - Κατατέθηκαν 13.291 αιτήσεις για 4.039 θέσεις
ΥΠΑΙΘ: Μεγάλη συμμετοχή για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά