Ανασφάλεια και φόβος από τους «εγγυητές» της ασφάλειας του πολίτη
Η ανασφάλεια στην χώρα μας έχει κορυφωθεί, οι πολίτες αισθάνονται καθημερινό φόβο και καχυποψία

Ένα από τα θέματα που χρησιμοποίησε ως αντιπολίτευση η κυβέρνηση για να φθείρει  και να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, ήταν το θέμα της ανομίας, της εγκληματικότητας και το περίφημο θέμα του άβατου των Εξαρχείων. Θυμόμαστε ότι παρουσίαζαν το θέμα αυτό ως καθοριστικό λίγο-πολύ για την ασφάλεια της χώρας και ότι από πολιτική επιλογή είχε συντηρηθεί αυτή η κατάσταση στην περιοχή. Για να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ με «ακραίους» ή με παραβατικές συμπεριφορές, χρησιμοποιούσαν συχνά την φράση «τα δικά τους παιδιά» ή ξετρύπωναν-δημιουργούσαν, γνωριμίες του παρελθόντος-τις περισσότερες φορές-,για να στήσουν την προπαγάνδα και το αφήγημα τους.

Θυμόμαστε ακόμα ,τις προκλητικές δηλώσεις αστυνομικών, περί δεμένων χεριών και αργότερα τα λυμένα χέρια ακολουθώντας τις άνωθεν εντολές ,έβγαζαν όλο το μένος τους σε νέα παιδιά , οικογενειάρχες, ηλικιωμένους ,σε πολλές περιπτώσεις εντελώς αναίτια. Θυμόμαστε ,τις φαντασμαγορικές επιχειρήσεις-σκούπα στα Εξάρχεια και αργότερα σε άλλες πλατείες για να αυτοπαρουσιασθούν ως οι εγγυητές της ασφάλειας του πολίτη και της επιστροφής των πλατειών στους κατοίκους.

Ήταν και αυτό μέσα στο σχέδιο τους για την επιστροφή στην κανονικότητα, που είχε εγγυηθεί στους νοικοκυραίους η υπεύθυνη ΝΔ και της έδωσαν απλόχερα την αυτοδυναμία. Θυμόμαστε επίσης τις εκκενώσεις καταλήψεων ζωντανά προς κατανάλωση και τηλεθέαση των αδηφάγων ΜΜΕ και περισσότερο για επίδειξη πυγμής και εγγύηση του νόμος και τάξη. Παρουσίαζαν δε μια κατάσταση που απείχε από την πραγματικότητα κατά πολύ αλλά η προπαγάνδα και η παρουσίαση από τα ΜΜΕ βοηθούσε στην δημιουργία ενός ακόμη ψεύτικου αφηγήματος, που έλεγε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ οργίαζε η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα.

Υπήρχαν δημοσιεύματα και στατιστικές έρευνες στις οποίες παρουσιάζονταν τα περιστατικά εγκληματικότητας στην χώρα κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ και κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ και ήταν φανερό ότι αυτά που έλεγαν ήταν ψεύδη, γιατί τα πραγματικά στοιχεία έλεγαν άλλα.

Σήμερα, η εγκληματικότητα στην χώρα οργιάζει και σειρά ειδεχθών εγκλημάτων γίνονται σχεδόν καθημερινά. Μοιάζει η χώρα να έχει παραδοθεί σε σπείρες, οργανωμένες ομάδες παραβατικών που δεν διστάζουν ακόμη και να αφαιρέσουν ζωή .Ακούμε για συμβόλαια θανάτου ακόμα και δημοσιογράφων και αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι ο υπόκοσμος κυριαρχεί. Μια περίπτωση που δείχνει ότι η δημοκρατία και η ελευθερία λόγου στην χώρα μας πλήττονται και δοκιμάζονται πολύ και επιπλέον μια περίπτωση που σε σχέση με άλλες πολύ γρήγορα αποσιωπήθηκε και σχεδόν ξεχάσθηκε. Την στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά  μαθαίνουμε για πολυμελής φυλάξεις αστυνομικών σε δημοσιογράφους(;) και ποιος ξέρει σε ποιους άλλους.

Επιπλέον , πραγματοποιήθηκαν  προσλήψεις  ειδικών  φρουρών και  συνοριοφυλάκων, με αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ η  Ελλάδα βρίσκεται τρίτη στην κορυφή της λίστας της Eurostat ως χώρα με τους περισσότερους αστυνομικούς. Αναρωτιόμαστε εύλογα,τι υπηρεσίες παρέχουν ,που και γιατί η χώρα έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι εγκληματιών;

Η κυβέρνηση δεν νοιάστηκε ποτέ για την προστασία του πολίτη, αλλά για την επικοινωνία και αυτός είναι ο βασικός λόγος που έχασε τελείως την μπάλα.  Ακόμα όμως και σε αυτή την δεινή κατάσταση που βρίσκονται  προαναγγέλλουν εκ των υστέρων περισσότερη αστυνόμευση , και αυτό παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως άθλος και υπεύθυνη αντιμετώπιση.

Αντίθετα δεν αργοπόρησαν αλλά βιάστηκαν για την πανεπιστημιακή αστυνομία, αφού εκεί εντοπίζουν ,το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην χώρα.

Το σίγουρο είναι ,ότι η ανασφάλεια στην χώρα μας έχει κορυφωθεί, οι πολίτες αισθάνονται καθημερινό φόβο και καχυποψία. Αυτοί που εγγυόταν την ασφάλεια και την προστασία κατάφεραν να μας μετατρέψουν σε μια πολύ παραβατική χώρα ,αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του υπουργείου προστασίας του πολίτη, οι οποίες  ταιριάζουν καλύτερα σε υπουργείο διαφήμισης και επικοινωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός: Με πόσα αντισώματα είμαστε ασφαλείς

Έκτακτα μέτρα τη Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

floisvos ptoma gynaikas
Πτώμα γυναίκας εντοπίστηκε στο Φλοίσβο - Έφερε τομή στην κοιλιά
Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή περίπου ένα ναυτικό μίλι έξω από το πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου - Έφερε τομή στην κοιλιακή χώρα
Πτώμα γυναίκας εντοπίστηκε στο Φλοίσβο - Έφερε τομή στην κοιλιά
xara kefalidou apantisi se kerameos
Κεφαλίδου σε Κεραμέως: Μαθητές-εκπαιδευτικοί σήκωσαν το βάρος της ανεπάρκειας του υπουργείου
«Καλά κάνετε κα Κεραμέως και ευχαριστείτε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς γιατί μόνοι και έρημοι σήκωσαν όλο το βάρος της ανεπάρκειας του...
Κεφαλίδου σε Κεραμέως: Μαθητές-εκπαιδευτικοί σήκωσαν το βάρος της ανεπάρκειας του υπουργείου
Θεσσαλονίκη: Διανύουν χιλιόμετρα αντί να πάνε σχολείο δίπλα στο σπίτι τους
Μεταφορά σε νέα σχολική στέγη ζητούν 17 μαθητές και οι γονείς τους που φοιτούσαν στο 9ο γυμνάσιο της Καλαμαριάς - Στέλνουν τα παιδιά σε σχολεία...
Θεσσαλονίκη: Διανύουν χιλιόμετρα αντί να πάνε σχολείο δίπλα στο σπίτι τους