Ιωάννινα: Φοιτητές καλούν σε γνωριμία με το Πανεπιστήμιο
Ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιστορικού Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει δράσεις για την γνωριμία των πρωτοετών φοιτητών με το Πανεπιστήμιο καθώς και δράσεις για την επιστροφή των φοιτητών στα ΑΕΙ

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιστορικού Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσκαλεί τους πρωτοετείς (και όχι μόνο) φοιτητές σε γνωριμία με τη Πανεπιστημιούπολη και Q&A για την εξεταστική το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 12:00 μ.μ. στην κεντρική στάση (Λέσχη).

Οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, οργανωμένα και μαζικά μέσα από τους Συλλόγους μας, δίνουμε το τελευταίο διάστημα, έναν μεγάλο και δίκαιο αγώνα για την ασφαλή επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων μας. Αποδεικνύουμε στην πράξη πως υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσουν ξανά οι σχολές μας με άμεση κρατική ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.

Αλλά είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να κρατά τα ιδρύματα κλειστά για τρίτο εξάμηνο την ώρα που χρηματοδοτεί αδρά μεγάλες επιχειρήσεις για την διασφάλιση των κερδών τους. Με συνεχείς πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις  οι φοιτητές έχουμε καταδικάσει τις απαράδεκτες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη που βάζει περισσότερα εμπόδια στην προσπάθεια μας να σπουδάζουμε με βάση τις ανάγκες μας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προχωράει το σχέδιο αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια, με  ένταση της καταστολή όπως αποδεικνύουν και τα γεγονότα στο ΑΠΘ το ΕΠΜ και την ΑΣΣΟΕ, με ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και διαγραφές φοιτητών.

Βέβαια, δεν πέφτουμε απ΄τα σύννεφα, αφού η υποβάθμιση των σπουδών μας και η ένταση της  επιχειρηματικής δραστηριότητας στα πανεπιστήμια είναι πάγια πολιτική αυτής, αλλά και των προηγούμενων, κυβερνήσεων, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ

Η υποκρισία της κυβέρνησης περισσεύει! Ανοίγει τον τουρισμό χωρίς κανένα μέτρο υγειονομικής ασφάλειας με μόνο κριτήριο τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, ανοίγει μέχρι και τα καζίνο βάζοντας στον πάγο τις σπουδές μας ακριβώς επειδή δεν θέλει να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για να συνεχίσουμε και να αναβαθμίσουμε τις σπουδές μας

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία! Οργανωμένα προχωράμε μέσα από τους συλλόγους μας σε μία σειρά πολύμορφών δραστηριοτήτων ώστε να γίνουμε φοιτητές ξανά!

1_2.jpg

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!