Πανεπιστήμια: Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο
Oι φοιτητικές εκλογές θα διενεργούνται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Αλλαγές στις φοιτητικές εκλογές ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο επιθυμεί να αποχρωματίσει από πολιτικές παρατάξεις την συμμετοχή των σπουδαστών στις διαδικασίες των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με ρύθμιση την οποία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας στον επερχόμενο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητικές εκλογές θα διενεργούνται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Για το ζήτημά αυτό μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα ίδια τα πανεπιστήμια να μπει μια τάξη προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας [...]. Θα υπάρχει η πρόβλεψη για ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές και θα γίνουν εκτενείς συζητήσεις με κόμματα, φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα» είπε.

Φοιτητές: Το μέτρο θα μειώσει την επιρροή των κομματικών παρατάξεων

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο φοιτητής και επικεφαλής της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών (ΠάΝΚΣ) τονίζει πως η ρύθμιση για ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι προς την σωστή κατεύθυνση. «Είναι μέτρο το οποίο θα μειώσει την επιρροή των κομματικών παρατάξεων στα όργανα διοίκησης των πανεπιστημίων, καθώς αν συνδυαστεί και με την πολυπόθητη ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν απλοί και ανένταχτοι φοιτητές στα όργανα διοίκησης της σχολής τους, ο σκοπός των οποίων είναι κυρίως ακαδημαϊκός και όχι κομματικός», δήλωσε.

«Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι το φοβικό υπουργείο Παιδείας δεν θα συγκρουστεί με το κατεστημένο, δεν θα εφαρμόσει ούτε αυτό το μέτρο στα πανεπιστήμια για να μην περιορίσει τη δυναμική και του δικού του κομματικού μηχανισμού στα πανεπιστήμια, δῃλαδή της ΔΑΠ. Εξάλλου, παρόμοια ρύθμιση νομοθετήθηκε και επί Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) για την εκπροσώπηση των φοιτητών στα διοικητικά όργανα των AEΙ» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα διοικητικά όργανα των ΑΕΙ υπάρχει ήδη νομοθετική πρόβλεψη για ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

makri
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής...
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο
Υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια τάσσεται η ΠΟΣΔΕΠ και εξειδικεύει τις θέσεις της για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να...
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο