ειδική αγωγή σεμινάριο
apth astynomia
Για δικαίωσή της σχετικά με το δόγμα «τάξη και ασφάλεια» που φέρνει ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη κάνει λόγο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ισχυριζόμενη ότι «τα πανεπιστήμια επιστρέφουν σ’ αυτούς που ανήκουν»

Υπέρ της αστυνομικής εισβολής και εκκένωσης της Πρυτανείας του ΑΠΘ από τα ΜΑΤ και την ασφάλεια τάσσεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η παράταξη του κυβερνώντος κόμματος ισχυρίζεται μάλιστα ότι «τα πανεπιστήμια επιστρέφουν σ’ αυτούς που ανήκουν»., την ώρα που φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών καταδικάζουν τις ενέργειες της αστυνομίας.

Η ΔΑΠ, για μία ακόμα φορά, κάνει λόγο για το δόγμα «τάξη και ασφάλεια» που φέρνει ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, μαζί με την πανεπιστημιακή αστυνομία και την ελεγχόμενη είσοδο στα Ιδρύματα, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων.

Η κυβερνητική παράταξη στα πανεπιστήμια καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Η ασφάλεια και η νομιμότητα δεν είναι πλέον υπό διαπραγμάτευση κι αυτό αποτελεί δικαίωση για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ο νόμος από δω και πέρα εφαρμόζεται για όλους. Τα πανεπιστήμια επιστρέφουν σ’ αυτούς που ανήκουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Τα πανεπιστήμια επιστρέφουν σ’ αυτούς που ανήκουν
 
Επειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας έληξε, ύστερα από 18 ημέρες, η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τις προσαγωγές προέκυψε για άλλη μια φορά αυτό που όλοι γνωρίζουν και που οι υποστηρικτές των παραβατικών συγκαλύπτουν: ότι οι καταληψίες στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο.
 
Με την πολιτική κάλυψη βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρακωλύθηκε για περίπου είκοσι ημέρες η λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, δημιουργώντας σημαντικές εκκρεμότητες διοικητικής φύσης, οι οποίες αποβαίνουν σε βάρος των φοιτητών. Επιπλέον, οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου επιβεβαιώνουν το βανδαλισμό των χώρων του Ιδρύματος, την αποκατάσταση του οποίου θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι πολίτες.
 
Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ψήφιση του νέου νόμου για την Παιδεία με την ίδρυση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) και την ελεγχόμενη είσοδο στα Ιδρύματα είναι ο μόνος δρόμος για να επικρατήσει η ασφάλεια και η ακαδημαϊκή ελευθερία. Μετά και την χυδαία στοχοποίηση του Πρύτανη, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος, έγινε ξεκάθαρο ότι το προϋπάρχον καθεστώς δεν είναι αρκετό. 
 
Η ασφάλεια και η νομιμότητα δεν είναι πλέον υπό διαπραγμάτευση κι αυτό αποτελεί δικαίωση για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ο νόμος από δω και πέρα εφαρμόζεται για όλους. Τα πανεπιστήμια επιστρέφουν σ’ αυτούς που ανήκουν.

Photo: SOOC

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
Μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα στις 12:30 μμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα Δευτέρα 26/9/2022 στις 12:30 - Ένας πολύ παγωμένος αλλά και πολύ «καυτός» χειμώνας...
Μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα στις 12:30 μμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων
ΕΟΠΥΥ: Η Αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας επιστρέφονται στον λογαριασμό σας
Πλέον δεν χρειάζεται να περιμένετε σε ουρές για να καταθέσετε δικαιολογητικά για αποζημίωση για γυαλιά οράσεως και οπτικά. Η διαδικασία γίνεται...
ΕΟΠΥΥ: Η Αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας επιστρέφονται στον λογαριασμό σας