ΔΟΕ: «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συμμετέχει και η ΔΟΕ στην αυριανή κινητοποίηση στα Προπύλαια, στις 19:00, όπου καλεί η ΑΔΕΔΥ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, στα Προπύλαια, αύριο, στις 19:00, για τις επιχειρούμενες αλλαγές στα εργασιακά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δίνουμε ενωμένοι τη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που επιχειρεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ.  Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σταθερό εργάσιμο χρόνο, με παράλληλο σεβασμό και θωράκιση της κοινωνικότητας των πολιτών αφορά όλους τους εργαζόμενους και δε θα σταματήσουμε να το διεκδικούμε.

Το νομοσχέδιο, που επιδιώκει να περάσει στη Βουλή η Κυβέρνηση, για την κατάργηση της 8ωρης εργασίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, το χτύπημα στην Κυριακάτικη αργία, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις απεργίες, δεν πρόκειται να περάσει.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στην ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους και δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη νίκη.

Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο την Τετάρτη, 26 Μαΐου, ώρα 19:00, στα Προπύλαια

για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021, ώρα 19:00, στην Αθήνα, στα Προπύλαια για να μην κατατεθεί στη Βουλή και να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη, μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις κ.λ.π.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παραστατιδης
Στέφανος Παραστατίδης για Πανελλήνιες: «Η αξία σας δεν χωράει σε μια κόλλα χαρτί»
Μήνυμα στήριξης προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών με αιχμές για τις ανισότητες και τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος
Στέφανος Παραστατίδης για Πανελλήνιες: «Η αξία σας δεν χωράει σε μια κόλλα χαρτί»
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Πίνακας δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων για εισαγωγή στη ΣΜΥΚ ΡΕΣ το 2026-2027
Τα αποτελέσματα των υποψηφίων για τη Σχολή Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.) της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής
Πίνακας δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων για εισαγωγή στη ΣΜΥΚ ΡΕΣ το 2026-2027
Πανεπιστήμιο αθηνών εκπα
Το ΕΚΠΑ στην Πόλη: Λογοτεχνική περιδιάβαση στην ιστορία του ΕΚΠΑ: 189 χρόνια από την ίδρυσή του
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, ώρες 7-9 μ.μ., στο αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης
Το ΕΚΠΑ στην Πόλη: Λογοτεχνική περιδιάβαση στην ιστορία του ΕΚΠΑ: 189 χρόνια από την ίδρυσή του
AUA@12th Marathon Lake Run_slider.jpg
Σημαντικές διακρίσεις για την ομάδα δρομέων “AUA Running Team” του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον 12ο Αγώνα Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα.
Σημαντικές διακρίσεις για την ομάδα δρομέων “AUA Running Team” του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον 12ο Αγώνα Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα.
Σημαντικές διακρίσεις για την ομάδα δρομέων “AUA Running Team” του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον 12ο Αγώνα Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα.